رب کپک زده را چکار کنیم؟ آیا میتوان رب کپک زده را جوشاند؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با راهکارهایی برای جلوگیری از کپک زدن رب و نشانه های رب کپک زده انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.
چی میشه که رب کپک میزنه؟
خب قبل از اینکه ببینیم رب کپک زده را چکار کنیم؟ اول باید ببینیم چرا رب کپک میزنه! در واقع به قول معروف پیشگیری بهتر از درمان هست. خب پس اینجا بهتر از راهکارهایی برای جلوگیری از کپک زدن رب گوجه پیشنهاد بدیم که اگر این موارد رو رعایت کنید دیگه با رب کپک زده مواجه نمیشید.
1.حتما رب رو در دمای یخچال نگهداری کنید.
2.اگر رب گوجه رو از بسته بندی خورش خارج میکنید حتما به ظرف مناسب و تمیز انتقال بدید.
3.رب گوجه رو از داخل ظرف با قاشق چرب (روغنی)، مرطوب و یا کثیف برندارید.
4.هر زمان که در رب رو باز میکنید، درب رو محک ببندید تا اگر هاگ کپک مثلا در فضای یخچال حضور داشت وارد رب نشه.
5. اگر به مقدار زیادی رب خانگی درست کردید یا رب صنعتی رو از ظرفش خارج کردید، بهتر است همه رو در یک ظرف نگذارید و در ظروف مختلف بگذارید که اگر یک ظرف کپکی شد کل رب خراب نشه.
6.همینوطور بهتر است که اگر در چند ظرف میگذارید این ها رو کنار هم نگذارید که اگر یک ظرف رب کپک زده بود به بقیه سرایت نکنه.
7.میتونید یک قاشق روغن زیتون روی رب گوجه فرنگی بریزید در واقع روغن نمیذاره هوا به داخل رب برسه در نتیجه اجازه پراکنده شدن هاگ و رشد کپک رو نمیده چون کپک برای رشد به هوا نیاز داره.
رب کپک زده را چکار کنیم؟
حالا ممکنه موارد بالا رو رعایت نکرده باشیم و با رب کپک زده مواجه بشیم. همونطور که میدونید به طورکلی کپک ها خطرناک هستند و شواهد علمی وجود داره که میگه کپک ها میتونن باعث ایجاد بیماری بشن. اکثر مردم وقتی با رب کپک زده مواجه میشن که بر روی سطح رب کپک ایجاد شده، با یک قاشق سطح رب رو برمیدارن و بقیه رب رو برا درست کردن غذا استفاده میکنند و اینجوری تصور میکنند که خب مشکل حل شد!
اگر کپک روی رب گوجه فرنگی شروع به رشد کرد، تنها کار درست این است که رب کپک زده رو به طور کامل دور بریزید و به هیچ وجه از آن استفاده نکنید. کپک زدگی در رب صنعتی به طور قابل توجهی کمتر از رب گوجه خانگی است. دلیل علمی این موضوع این است که کپک میسیلیوم هایی دارد که شاید با چشم غیر مسلح دیده نشود اما در تمام رب نفوذ کرده و در واقع هاگ های کپک کل رب را گرفته در نتیجه مصرف رب کپک زده میتواند خطرناک باشد.
بهترین راه حل برای نگهداری رب گوجه فرنگی
بهترین راه حل برای نگهداری رب گوجه فرنگی، این است که رب را به چند بخش تقسیم کنید و هر بخش را درون زیپ کیپ بریزید و درون فریزیر بگذارید. هر زمان که قصد داشتید مصرف کنید از درون فریزیر خارج و درون یخچال بگذارید.
چرا رب کپک زده را نباید مصرف کنیم؟
اینکه چرا رب کپک زده را نباید مصرف کنیم برمیگردد به ساختار بیولوژیکی کپک ها! کپک اینجا قارچ کشنده ای است که از طریق هاگ پخش و باعث بیماری می شه. این کپک ها سمی به اسم مایکوتوکسین تولید میکنند. حتی برداشتن قسمت کپک زده هم فایده ای نداره و در واقع ترکیبات خطرناکی که کپک ها تولید کردند به لایه های عمیق تر رب کپک زده نیز راه پیدا کرده.
علاوه بر این، هاگ هایی که باعث تشکیل این کپک ها می شن بسیار کوچک هستند و تشخیص اونها با چشم انسان غیرممکن هست. این احتمال وجود داره که این هاگ ها در رب گوجه فرنگی باقی بمونه. در نتیجه، به نظر می رسه که حتی حذف کامل بخش کپک زده از رب که با چشم دیده میشه برای حذف سموم یا هاگ های تولید شده توسط اون کافی نیست.
آیا گوجه کپک زده رو میتونیم بخوریم؟
البته این سوال رو این گونه باید مطرح کرد که آیا میشه بخش کپکی یک گوجه کپک زده را جدا کرد و بقیه قسمت هایی که کپکی نیست رو خورد؟ در مورد گوجه کپک زده میتونید قسمت های کپک زده رو جدا کنید و از بقیه قسمت هایی که کپک نزده استفاده کنید.اما در مورد رب کپک زده داستان دیگه ای وجود داره. مصرف رب کپک زده با ایجاد هیچ بیماری مهمی ارتباط نداشته است. با این حال، کپک های موجود در اینجا سمی هستند. افرادی که معده تحریک پذیری دارند ممکن هست در نتیجه مصرف رب کپک زده دچار بیماری بشن.
یادآوری این نکته ضروری هست که موارد مستندی از مرگ افراد در نتیجه حساسیت به رب کپک زده وجود داشته. از آنجایی که اکثریت قریب به اتفاق افراد از وجود چنین آلرژیهایی بیاطلاع هستند، عاقلانه نیست که سلامت خود را به خاطر مصرف رب کپک زده به خطر بیندازیم. اگر در یک زمان فقط کمی از آن استفاده می کنید، خرید کنسروهای کوچکتر به جای ظرف بزرگ رب مقرون به صرفه تر است.
چرا غذای کپک زده باید دور ریخته شود؟
خوردن مواد غذایی در جایی که هاگ های کپک شروع به رشد کرده اند، توصیه نمی شه. این هاگ ها به راحتی می توانند واکنش آلرژیک ایجاد کنند یا باعث آسم شوند و ممکن است به یک بیماری جدی مبتلا شوید. بوییدن غذا برای تعیین کپکی بودن یا نبودن آن میتواند منجر به واکنش آلرژیک شود زیرا کپک دائما هاگهای کپک را آزاد میکنند.
جوشاندن رب گوجه کپک زده
حتی پختن غذای کپکزده یا پختن رب کپک زده نمیتواند خوردن آن را بیخطر کند.در نتیجه در مورد رب کپک زده اصا نباید ریسک کرد و بهتر از رب کپک زده دور بیندازید.
رب انار کپک زده را چه کار کنیم؟
اگر “رب انار” کپک زده باشد، بهتر است اقدامات زیر را انجام دهید:
دور انداختن: متأسفانه، اگر رب انار کپک زده است، بهترین و امنترین کار این است که آن را دور بیندازید. کپک میتواند سموم خطرناکی تولید کند که ممکن است حتی با جوشاندن یا برداشتن قسمتهای کپک زده از بین نروند.
بررسی ظرف نگهداری: اگر رب انار در ظرف شیشهای یا پلاستیکی نگهداری میشده، بررسی کنید که ظرف ترک نداشته باشد و درب آن کاملاً بسته باشد. ظرف و درب را به خوبی شسته و ضدعفونی کنید.
نگهداری در یخچال: رب انار را همیشه در یخچال نگهداری کنید تا از رشد کپک جلوگیری شود.
استفاده از قاشق تمیز: هر بار که از رب انار استفاده میکنید، از قاشق تمیز استفاده کنید تا آلودگی وارد رب نشود.
بستهبندی مناسب: پس از هر بار استفاده، درب ظرف را محکم ببندید تا هوا و رطوبت وارد نشود.
خرید از منابع معتبر: برای اطمینان از کیفیت رب انار، سعی کنید از منابع معتبر خریداری کنید و به تاریخ انقضای محصول توجه کنید.
این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز دهید
میانگین رتبه 3.4 / 5. تعداد رای: 53
اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید