آموزش حضوری بدو خدمت مسئولین فنی

8 آذر ماه در تهران

کسب اطلاعات بیشتر: 09357959277

مدیر تولید صنایع غذایی (وظایف + مهارت ها)

مدیر تولید صنایع غذایی، وظایف مدیر تولید صنایع غذایی

وظایف مدیر تولید صنایع غذایی چیست؟ مدیر تولید صنایع غذایی چه کارهایی را باید در کارخانه صنایع غذایی انجام دهد؟ شرح وظایف مدیر تولید صنایع غذایی چیست؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنون که علم فود رو برای آشنایی با شرح وظایف مدیر تولید صنایع غذایی انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

مدیر تولید صنایع غذایی چیست؟

فرایند مربوط به برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و کنترل فرایندهای تولید کالا یا خدمت را مدیریت تولید و عملیات مینامند. مدیر تولید صنایع غذایی در تصمیم گیری های مربوط به فرآیند تولید نظیر (معیارهای تولید و…) مهم ترین نقش را ایفا می کند. مقدار تولید و برنامه ریزی مربوط به تولید بر اساس نیاز است که با توجه به هدفهایی که مدیران عالی تعیین کرده اند، انجام میشود. عنوان مدیر تولید صنایع غذایی به کسی گفته میشود که تحت نظر مدیریت اصلی، درست انجام شدن امور مربوط به تولید و برنامه ریزی تولید را به عهده دارد.

مدیر تولید صنایع غذایی، وظایف مدیر تولید صنایع غذایی

شرح وظایف مدیر تولید صنایع غذایی

به طور خلاصه وظایف مدیر تولید صنایع غذایی شامل موارد زیر است:

بررسی موجودی انبار مواد اولیه جهت کنترل در درسترس بودن اقلام مورد نیاز

مطابقت فرایند تولید با استانداردهای بهداشتی اجباری

برنامه ریزی جهت انجام دقیق تولید

ارسال برنامه به سرپرستان تولید

کنترل تولید از نظر کمیت و کیفیت محصولات تولیدی

کنترل کارکنان از نظر اصول بهداشتی و حصول اطمینان از پوشش کافی کارکنان در عملیات تولید مواد غذایی

کنترل و انجام امور مربوط به شستشوی دستگاه ها و محوطه سالن ها

گرفتن به موقع اجناس مورد نیاز از انبار و در اختیار گذاشتن آن به واحد تولید

نظارت بر امر شست و شو دستگاه ها و سالن تولید و درست انجام شدن عملیات CIP

کنترل و پایش نقاط بحرانی در خطوط تولید مواد غذایی

نظارت بر انجام تکمیل سوابق مربوطه در واحد تولید

تهیه گزارش (به عنوان مثال وضعیت موجودی، تعدیل موجودی، وضعیت تولید روزانه و غیره) به منظور ارائه کتبی به مدیر عامل

این مقاله رو از دست نده:  8 روش فراوری ضایعات مواد غذایی

گزارش نقص عملکرد تجهیزات جهت حفظ تجهیزات در شرایط کار ایمن

مدیر تولید صنایع غذایی، وظایف مدیر تولید صنایع غذایی

مهارت های لازم برای مدیر تولید صنایع غذایی

داشتن توانایی سرپرستی کارگران

یکی از مهارت ها و وظایف مدیر تولید صنایع غذایی داشتن مهارت در کنترل پرسنل تولید (داشتن مهارت در مدیریت افراد و کارکان در بخش تولید) و توان مدیریتی جهت راهبری پرسنل واحد مربوطه می باشد. در واقع مدیر تولید صنایع غذایی باید دارای قدرت نظارت بر تولید و حل مشکلات و ارزیابی عملکرد پرسنل باشد.

 

آشنایی با استانداردهای ایزو 9001 و ایزو 22000

یکی دیگر از مهارت ها و  وظایف مدیر تولید صنایع غذایی این است که با استانداردهای کیفیت، سلامت و مقررات ایمنی آشنا باشد. دانستن ایزو 9001 جهت ایجاد، پیاده‌سازی و حفظ یک سیستم مدیریت کیفیت برای یک شرکت و یا واحد تولیدی و ایزو 22000 جهت پیاده سازی اصولی مدیریت سیستم ایمنی مواد غذایی ضروری است.

 

آشنایی با استاندارد HACCP

مدیر تولید صنایع غذایی باید با خطراتی که احتمال بروز آن ها در خط تولید وجود دارد و ممکن است باعث آلودگی محصول نهایی شود آشنا باشد. این خطرات میتواند شامل خطرات میکروبیولوژیکی، شیمیایی و یا فیزیکی باشد. اهمیت دانستن اصول، استاندارد و نحوه پیاده سازی haccp این است که سلامت افراد با مصرف مواد غذایی آلوده مورد تهدید قرار میگیرد و این میتواند موجب شیوع بیماری گردد. در چنین شرایطی به یک سیستم منطقی و سازمان یافته برای تشخیص و حذف خطرهای خاص که ممکن است موجب بیماری مصرف کنندگان شود، نیاز ، نیاز است که سیستمHACCP این امکان را فراهم می آورد.

 

آشنایی با امور بهداشتی کار

مدیر تولید صنایع غذایی باید به امور بهداشتی مربوط به کارکنانی که به طور مستقیم با بحث تولید در ارتباط هستند و امور بهداشتی مربوط به خطوط تولید آشنا باشد. همچنین مدیر تولید صنایع غذایی حتما برای حضور در سالن تولید باید کارت بهداشت دریافت نماید که بررسی داشتن کارت بهداشت همه کارکنانی که در محیط تولید حضور دارند از جمله مدیر تولید صنایع غذایی توسط مسئول فنی انجام میشود.

این مقاله رو از دست نده:  پلاسمای سرد در صنایع غذایی(کاربرد+مزایا+تاثیرات)

 

آشنایی با زبان انگلیسی

یک مدیر تولید صنایع غذایی موفق باید به زبان انگلیسی تسلط کافی داشته باشد. تسلط به زبان انگلیسی کمک میکند تا در ارتباط با افرادی که به عنوان نماینده از کشورهای دیگر جهت ثبت سفارش و واردات و صادرات مواد اولیه و محصولات فعالیت میکنند موفق باشید. همچنین با مسلط بودن به زبان انگلیسی میتوانید در نمایشگاه هایی که به صورت بین المللی برگزار میشود، حضور موثر داشته باشید و بتوانید با شرکت های خارجی جهت واردات و صادرات ارتباط موفقی بگیرید.

 

آشنایی با دستگاه ها و لوازم تولید صنایع غذایی

یکی دیگر از وظایف مدیر تولید صنایع غذایی این است که در واحد تولیدی که مشغول به کار میگردد با دستگاه ها و لوازم تولید آن واحد تولیدی آشنا باشد. صنایع غذایی به علت گستردگی که دارد معمولا مدیران تولید در مورد دسته ای از مواد غذایی تخصص بیشتری دارند. برای مثال در یک واحد تولیدی لبنی، مدیر تولید باید با تجهیزات و ماشین آلات محصولات لبنی و خطوط تولید این محصولات کاملا آشنا باشد. یا در یک واحد تولید بیکری، مدیر تولید صنایع غذایی باید با دستگاه های تولید در این حوزه کاملا آشنا باشد.

 

آشنایی با نرم افزارهای مدیریتی

از عبارت نرم افزارهای مدیریتی نترسید. یک مدیر تولید صنایع غذایی موفق باید به بعضی از نرم افزارها تسلط خوب و کافی داشته باشد. از جمله این نرم افزارها میتوان به اکسل، ویزیو و سایر نرم افزارهای آفیس اشاره کرد. برای مثال برای برنامه ریزی تولید شاید با نرم افزار اکسل بتوانید بهتر کار تولید را مدیریت کنید که این نیاز به مسلط بودن روی امکانات و کاربردهای این نرم افزار حهت راهبرد اهداف است.

مدیر تولید صنایع غذایی، شرح وظایف مدیر تولید صنایع غذایی، مهارت های مدیر تولید صنایع غذایی

تفاوت وظایف مسئول فنی با مدیر تولید صنایع غذایی چیست؟

همانطور که از اسم این دو جایگاه شغلی مشخص است، وظایف مسئول فنی صنایع غذایی با وظایف مدیر تولید صنایع غذایی متفاوت است. به طور کلی میتوان گفت وظیفه اصلی مدیر تولید در کارخانه صنایع غذایی برنامه ریزی جهت تولید محصولات طبق برنامه تولید و وظیفه اصلی مسئول فنی کنترل مواد اولیه جهت تولید محصول و کنترل محصولات تولید شده طبق ضوابط و استانداردها است.

این مقاله رو از دست نده:  فرم تعهدنامه مسئول فنی سازمان غذا و دارو(فرم11)

 

مدرک تحصیلی مدیریت تولید صنایع غذایی

برای فعالیت در جایگاه مدیریت تولید صنایع غذایی رشته های تحصیلی صنایع غذایی، مدیریت صنعتی و مهندسی صنایع در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری امکان پذیر است. برای اینکه یک مدیر تولید صنایع غذایی موفق باشید باید به جز داشتن مدرک تحصیلی مرتبط، به شرح وظایف مدیریت تولید صنایع غذایی و مهارت های گفته شده آگاه و مسلط باشید.

 

دوره بدو استخدام مسئولین فنی صنایع غذایی

در دوره بدو استخدام مسئولین فنی که در سایت علم فود به صورت ویدیویی ارائه شده و در بستر اپلیکشین قابل مشاهده می باشد، تمامی سرفصل های مهم غذا و دارو که مسئولین فنی صنایع غذایی در بدو ورود به کار باید بدانند آموزش داده شده است. بعد از گذراندن دوره، گواهی مورد تایید سازمان غذا و دارو با ۵ امتیاز ارائه میشود. برای آشنایی با دوره بر روی مشاهده آموزش کلیک کنید:

 

کنترل کیفیت و آزمایشگاه مواد غذایی

آزمایشگاه مواد غذایی

مجموعه علم فود به عنوان همکار آموزشی سازمان غذا و دارو، آموزش آزمایشگاه های کنترل کیفیت محصولات غذایی را به صورت عملی و تحلیلی تهیه کرده است. برای آشنایی و ثبت نام در این دوره های آموزشی بر روی مشاهده دوره ها کلیک کنید. (بعد از گذراندن این دوره ها، امکان دریافت گواهی معتبر و مورد تایید سازمان غذا و دارو با امتیاز آموزشی وجود دارد).

 

منابع :

علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 0 / 5. تعداد رای: 0

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)