آموزش حضوری HACCP در صنایع غذایی

1 و 2 آذر ماه در تهران

کسب اطلاعات بیشتر: 09357959277

صفر تا 100 شناسایی اشرشیاکلی در مواد غذایی

شناسایی اشرشیاکلی در مواد غذایی

شناسایی اشرشیاکلی در مواد غذایی به چه صورت است؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که برای آشنایی با روش شناسایی اشرشیاکلی در مواد غذایی، علم فود رو انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

روش شناسایی اشرشیاکلی در مواد غذایی

1. رقت سازی

2. گرمخانه گذاری محیط کشت انتخابی (آبگوشت لوریل فسفات)

لوله های تلقیح شده با غلظت معمولی و مضاعف لوریل سولفات را در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت قرار دهید. اگر دراین مرحله گاز و یا کدورت مشاهده نشد، گرمخانه گذاری را تا 48 ساعت ادامه دهید

3.پس از گرمخانه گذاری لوله های کشت با غلظت مضاعف، چنانچه هرگونه کدورت یا گاز مشاهده شد، یا پس از گرمخانه گذاری لوله های کشت با غلظت معمولی، اگر گاز در لوله ها مشاهده شد، به وسیله حلقه کشت، از آن برداشت نموده و به محیط کشت EC تلقیح کنید و در حمام آب گرم یا گرمخانه در 44 درجه سلسیوس به مدت 24 ساعت گرمخانه گذاری کنید. چنانچه در این مرحله هیچ گازی در لوله EC مشاهده نشد، مدت زمان گرمخانه گذاری را تا 48 ساعت ادامه دهید.

شناسایی-اشرشیاکلی-در-مواد-غذایی

4.تلقیح و گرمخانه گذاری آب پپتونه

پس از گرمخانه گذاری لوله ها، چنانچه در انها گاز مشاهده شد، از ان ، به وسیله حلقه کشت، به محیط آب پپتونه که دمای آن به 44 درجه سلسیوس رسیده است، تلقیح کنید و در دمای 44درجه سانتی گراد به مدت 48 ساعت گرمخانه گذاری کنید.

5.بررسی تولید اندول

نیم میلی لیتر از معرف اندول را به لوله های آب پپتونه گرمخانه گذاری شده بود اضافه کنید و خوب مخلوط نموده و پس از یک دقیقه بررسی کنید. ایجاد رنگ قرمز در فاز الکلی وجود اندول را مشخص میکند.

این مقاله رو از دست نده:  اندازه گیری ماده خشک شیر

 

شناسایی اشرشیاکلی رو به صوت کاملا عملی یاد بگیر

مجموعه علم فود با همکاری یکی از آزمایشگاه های همکار غذا و دارو و سازمان دامپزشکی، دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و تحلیلی تهیه کرده است. در این دوره سعی شده چالش هایی احتمالی در آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی بررسی و راه حل هایی برای آن ارائه گردد. نحوه رقت سازی، ساخت محیط کشت، بررسی استاندارد، نحوه افزودن مکمل ها و نحوه شناسایی اشرشیاکلی در مواد غذایی و هچنین سایر میکروارگانیسم های مهم و مشترک بین مواد غذایی در این دوره آموزش داده شده است. برای آشنایی با این دوره ها بر روی ثبت نام و شروع یادگیری دوره های شیمی و میکروب کلیک کنید.

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

 

کمی در مورد اشرشیاکلی

اشریشیا کلی عضو میله ای شکل گروه کلی فرم از روی رشد و تغییر رنگش در محیط های کشت معین و توانایی تخمير لاكتوز در دمای ۴۴ درجه سانتیگراد در آزمایش های انجام گرفته بر روی کلیفرم مدفوعی از بیشتر انواع دیگر کلی فرم متمایز می شود. هنگام کشت در پلیت ائوزین متیلن بلو تولید کلنی بنفش تیره و سایه ای از رنگ سبز متالیکا نشانه ای مثبت از وجود اشریشیا کلی است.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 آزمون های میکروبی آب معدنی

دوره نهفتگی اشریشیا کلی بین ۱۲ تا ۷۲ ساعت هنگام بودن در دمای رشد بهینه بین ۳۰ تا ۳۷ درجه سانتیگراد است. اشریشیا کلی تقریبا به طور انحصاری سرمنشاش از مدفوع است و حضورش تاییدیه مؤثری از آلودگی مدفوع است. بیشتر سویه های اشریشیا کلی بی ضرر هستند، اما تعدادی از آنها موجب بیماری های جدی در انسان می شوند. نشانه ها و علائم آلودگی در انسانها اسهال خونی، درد معده، استفراغ و بعضی از اوقات تب است. این باکتری می تواند موجب سینه پهلو و دیگر بیماری های تنفسی و عفونت ادراری هم شود.

 

دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):

اینستاگرام علم فود

علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 3 / 5. تعداد رای: 2

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)