آموزش حضوری بدو خدمت مسئولین فنی

8 آذر ماه در تهران

کسب اطلاعات بیشتر: 09357959277

آزمون های میکروبی خشکبار و آجیل

آزمون های میکروبی خشکبار و آجیل

آزمون های میکروبی خشکبار و آجیل چیست؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با آزمون های میکروبی خشکبار و آجیل انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

چه میکروب هایی ممکن است در آجیل و خشکبار وجود داشته باشد؟

 خشکبار و آجیل ها منبع انواع مختلف میکروارگانیسم ها می باشند که ممکن است بعضی از آنها از نظر بهداشت عمومی اهمیت داشته باشند. تعداد و نوع میکروارگانیسم های موجود بستگی به شرایط برداشت میوه و دانه، طرز نگهداری و فرایند آنها دارد. از باکتری هایی که از بادام و گردو جدا شده اند می توان جنس های آنتروباکتر، اشریشیا، باسیلوس، کلستریدیوم، پسودوموناس، لوكونستوک، استرپتوکوکوس، میکروکوکوس و انواعی از گروه کورینه فرمها (مخصوصا در مورد بادام زمینی) را نام برد.

همچنین کپک های پنی سیلیوم، آسپرژیلوس و فوزاریوم اغلب از این فرآورده ها جدا شده اند. به طور کلی خشکباری که دارای پوسته سخت هستند دارای تعداد کمتری باکتری نسبت به فرآورده هایی می باشند که دارای پوست نرم می باشند.

دانه ها و میوه هایی که از مراتع و چراگاه ها برداشت می شوند امکان دارد آلودگی زیاد به اشریشیاکلی داشته باشند. به طور کلی میکروارگانیسم هایی که در روی پسته، بادام، گردو، بادام زمینی و غیره وجود دارند، اغلب به علت شکستگی پوسته آجیل، یا به علت آلودگی این فرآورده ها به وسیله حشرات یا گیاه بیمار و سرانجام محیط نامناسب فرایند وارد آنها شده اند.

 

 میکروارگانیسم های بیماریزا در خشکبار و آجیل

اگر چه خشکبار و انواع آجیل ها اغلب دارای آلودگی میکروبی می باشند ولی بندرت حاوی عوامل ایجاد کننده مسمومیت های غذایی هستند و بندرت سالمونلا از آنها جدا گردیده است ولی حرارتی که برای بو دادن به اغلب آجیل ها (با پوست) داده شود این میکروارگانیسم ها را در صورت وجود در فرآورده های بسیار آلوده از بین نمی برد.

این مقاله رو از دست نده:  مواد اولیه بیسکویت سازی + کنترل کیفیت بیسکویت

آزمون-های-میکروبی-خشکبار و آجیل

کپک ها و سموم در آجیل و خشکبار

کپک ها در روی اغلب آجیل ها و خشکبار رشد می کنند. در صورت رشد این ارگانیسم ها میسلیوم ها وارد بافت گیاه می گردند. موارد آلودگی پسته و بادام زمینی به وسیله افلاتوکسین ها (سموم حاصله از آسپرژیلوس فلاوس) بسیار مشاهده می شوند.

 

آزمون های میکروبی خشکبار و آجیل

۱- شمارش میکروبی هوازی ها

۲- شمارش کلیفرم ها و تشخیص اشریشیاکلی

3- شمارش کیکها و مخمرها

 

روش آزمون میکروبی خشکبار و آجیل

مقدار ۲۵ گرم از نمونه آجیل را ۲۵ مرتبه در رقیق کننده تکان دهید و سپس ۳ تا ۵ دقیقه بعد دو مرتبه عمل تکان دادن را ۲۵ بار تکرار کنید. رقتهای مورد نظر را تهیه نمائید. در صورت لزوم آزمایش تشخیص افلاتوکسین را انجام دهید.

 

دوره آموزشی متخصص آزمایشگاه مواد غذایی

مجموعه علم فود با همکاری یکی از آزمایشگاه های همکار غذا و دارو و سازمان دامپزشکی، دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و تحلیلی تهیه کرده است. در این دوره آزمایش های مهم شیمی مواد غذایی از جمله جدول تغذیه ای مواد غذایی که جزء آزمایشات مهم هستند به صورت کاملا عملی آموزش داده شده است. از مواردی که در دوره عملی آزمایشگاه شیمی آموزش داده شده میتوان به اندازه گیری پروتئین، چربی، قند، نمک، اسیدیته، خاکستر، دانسیته، رطوبت و آزمایشات مهم دیگر اشاره کرد.

همچنین در دوره آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی سعی شده چالش های احتمالی در آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی بررسی و راه حل هایی برای آن ارائه گردد. نحوه رقت سازی، ساخت محیط کشت، بررسی استاندارد، نحوه افزودن مکمل ها و نحوه کشت و شمارش میکروارگانیسم های مهم و مشترک بین مواد غذایی در این دوره آموزش داده شده است. برای آشنایی با این دوره ها بر روی ثبت نام و شروع یادگیری دوره های شیمی و میکروب کلیک کنید. آزمون های میکروبی خشکبار و آجیل به طور کامل در دوره آزمایشگاه های میکروبی مواد غذایی علم فود آموزش داده شده است.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 آزمون های میکروبی عسل

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

 

دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):

اینستاگرام علم فود

علم فود

 

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 1 / 5. تعداد رای: 1

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)