خط تولید بیسکویت به چه صورت است؟ فرمولاسیون بیسکویت چیست؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با خط تولید بیسکویت و فرمولاسیون بیسکویت انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.
خط تولید بیسکویت به چه صورت است؟
1.آماده سازی مواد اولیه بیسکویت
در ابتدای خط تولید بیسکویت، مواد بیسکویت باید آماده سازی شود. برای مثال آرد قبل از استفاده باید الک شود. شکر باید آسیاب شود.
2.انتقال مواد اولیه بیسکویت
برای انتقال مواد خشک و پودری باید از ظروف چرخدار مناسب، نوار نقاله مارپیچی یا تسمه ای و یا هوای فشرده از روش پنوماتیکی استفاده شود. برای انتقال مایعات هم از پمپ ها و لوله های فولادی ضد زنگ استفاده شود.
3.توزین مواد اولیه
در مرحله بعد از خط تولید بیسکویت، توزین انجام میگیرد. توزین به دو روش اتوماتیک یا دستی میتواند انجام شود. برای توزین نیز باید از ترازویی با دقت مناسب با نوع و مقدار ماده اولیه استفاده شود.
4.مخلوط کردن مواد بیسکویت
برای مخلوط کردن مواد اولیه بیسکویت و تهیه خمیر بیسکویت میتوان از مخلوط کن عمودی، افقی و یا پیوسته اتوماتیک استفاده کرد.
5.عمل آوری خمیر بیسکویت
در مورد شرایط عمل آوری بیسکویت، مهم است که بخواهیم چه نوع بیسکویتی تولید کنیم. بیسکویت نرم، بیسکویت نیمه سخت، بیسکویت سخت، تولید بیسکویت کرارکر، تولید بیسکویت کرارکر به روش تخمیری و غیره.
6. شکل دهی خمیر بیسکویت
در این مرحله از خط تولید بیسکویت، خمیر بیسکویت باید فرم داده شود. در شکل دهی خمیر بیسکویت باز هم مهم هست که بیسکویت نرم تولید کنیم یا بیسکویت سخت و کراکر. زیرا برای شکل دهی خمیر نرم از دستگاه قالب زن استفاده میشود و برای شکل دهی خمیر بیسکویت سخت و کراکر از دستگاه لایه کن خمیر و دستگاه ورق کن استفاده میشود.
7.روکش دهی بیسکویت
اگر بخواهیم برای مثال بیسکویت کرم دار تولید کنیم با روکش کرم یا کاکائو از دستگاه روکش دهی باید استفاده شود. در صورتی که بخواهیم بیسکویتی تولید کنیم با روکش شکر و یا با روکش نمک مانند بیسکویت های ترد از دستگاه شکرپاش یا نمک پاش در این مرحله از خط تولید بیسکویت استفاده میشود.
8.پخت خمیر بیسکویت
مرحله پخت بیسکویت از مراحل بسیار مهم در خط تولید بیسکویت است. برای پخت بیسکویت معمولا از فر تونلی یا شعله غیرمستقیم استفاده میشود. از شعله مستقیم برای پخت بیسکویت نباید استفاده کرد زیرا گازهایی که متصاعد میشود، تاثیر منفی بر کیفیت محصول دارد. برای پخت خمیر انواع بیسکویت میتوان از فرهای الکتریکی، تشعشعی و یا گازسوز بهره برد.
9.روغن پاش
دستگاه روغن پاش پس از مرحله پخت نصب میگردد. نوار نقاله این دستگاه باید از نوع توری و سیمی باشد.
10.خنک کردن بیسکویت
پس از خروج بیسکویت از فر، باید بیسکویت وارد نوار خنک کن بشود. دمای بیسکویت در انتهای نوار خنک کن باید حدودا 30 درجه باشد.
11.رج صاف کن
رج صاف کن در ابتدای نوار خنک کن نصب میشود به منظور جلوگیری از شکستگی و یا آسیب فیزیکی
12.بسته بندی بیسکویت
آخرین مرحله از خط تولید بیسکویت، بسته بندی است. بسته بندی بیسکویت باید به گونه ای باشد که از شکستگی، آسیب های فیزیکی، تبادل رطوبت، پس دادن چربی، تندی طعم و جذب بو جلوگیری شود.
فرمولاسیون بیسکویت چیست؟
در فرمولاسیون بیسکویت میتوان از ترکیبات زیر استفاده کرد (البته نه از همه ترکیبات بلکه نوع و مقدار ترکیباتی که در فرمولاسیون بیسکویت استفاده میشود با توجه به شرایط تولید بسیار مهم هست):
- آرد گندم
- آب
- روغن نباتی
- روغن قنادی
- نمک
- شکر
- مواد افزودنی مجاز طبق استاندارد
- شیر تازه یا شیر خشک
- پودر پنیر
- پودر آب پنیر
- تخم مرغ تازه، منجمد یا پودر شده
- گلوکز و شربت اینورت
- آرد سویا
- کشکش
- خرما
- عسل
- ملاس
- گل.تن
- ادوریه
- صمغ های خوراکی
- پودرهای خوراکی
- و غیره
توصیه میکنیم مقاله مواد اولیه بیسکویت سازی را نیز مطالعه کنید.
کمی در مورد بیسکویت
بیسکویت ها محصولات پخته شده کوچکی هستند که اساسا از آرد و شکر و چربی تهیه میشوند. این فراورده ها نوعا کمتر از چهاردرصد رطوبت دارند و شاید شش ماه یا بیشتر قابلیت ماندگاری داشته باشند.رضایت مصرف کنندگان بیسکویت وابسته به کیفیت ظاهری و خوراکی آن ها هست. برای مثال ببسکویت های شکسته یا کم و زیاد پخته شده مورد پسند مصرف کننده نیستند.
توجه کنید که در خط تولید بیسکویت، دستگاه های بزرگ و پیچیده استفاده میشود و به دانش فنی بالایی نیاز دارد، در نتیجه اگر قصد ورود به صنعت بیسکویت را دارید حتما از مشاوره متخصصان در این صنعت بهره ببرید.
اگر در حوزه صنعت غذا فعالیت میکنید یا به این حوزه علاقه مند هستید، علم فود رو در اینستاگرام دنبال کنید (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی):
این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز دهید
میانگین رتبه 3.1 / 5. تعداد رای: 18
اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید