دوره تخصصی PRPs در صنایع غذایی منتشر شد

خط توليد بيسكويت كراكر + فرمولاسیون

خط توليد بيسكويت كراكر

مراحل خط توليد بيسكويت كراكر چیست؟ ترکیبات تشکیل دهنده بیسکویت کراکر چیست؟ کراکر در واقع نوعی بیسکویت است که در تهیه خمیر آن از تخمیر بیولوژیکی به وسیله مخمر استفاده میشود. هدف از انجام عمل تخمیر، بهبود کیفیت بافت و طعم محصول می باشد. در این محصول هم قسمت اصلی فرایند پوک کردن به وسیله مواد شیمیایی انجام میشود. در اين مطلب قصد داريم در مورد مواد اوليه لازم براي توليد كراكر و خط توليد بيسكويت كراكر صحبت كنيم. تا پايان اين مطلب با علم فود همراه باشيد?.

 

 

مواد اولیه بيسكويت کراکر

 آرد گندم

آرد گندم با درجه استخراج 72-70 درصد و پروتئین 11-10 درصد به کار می رود (گلوتن قوی به دلیل کاربرد تخمير ضروری است) pH مناسب آرد حدود .62 تا 6.7 است. اگر مقدار پروتئین کم ولی گلوتن آن مرغوب باشد و عمل تخمير در دمای کم و به مدت طولانی انجام گیرد محصول بهتری به دست می آید اما اگر آرد خیلی قوی باشد باید به نحو مطلوبی قوت آن را تعديل نماییم که برای این منظور روش های زیر مناسب است:

  • استفاده از عمل تخمير در مرحله ای
  • استفاده از  مخمرهای جوان تر و فعال تر. به این ترتیب که مخمرها مقداری آنزیم های پروتئولیتیک سنتز ميكنند كه بر بافت محصول اثر کرده و آن را نرم می کند.
  • طولانی تر کردن عمل تخمیر تا حدود ۱۸ ساعت
  •  استفاده از ترکیبات احیا کننده مثل سیستئین که به نرم شدن بافت کمک می کند.
  • اضافه کردن آرد مالت با عصاره آن به میزان حدود 0.25 درصد وزنی آرد

 

خط تولید و مواد اولیه بیسکویت کراکر

 

روغن

روغن های مورد استفاده در تولید بیسکویت کراکر به صورت جامد، مایع و نیمه جامد و یا مارگارین و شورتنینگ (روغن قنادی)هستند. قدار روغن مورد نیاز در خط توليد بيسكويت كراكر 10 درصد می باشد. به محض خارج شدن كراكر از فر كه رطوبت محصول در حد 2% است، روغن (عموما روغن نارگیل) بر روی آن اسپری می شود. روغن و چربی مورد استفاده در تهیه بیسکویت کراکر باید مقاوم به فساد، و دارای بوی ملایم و طبیعی باشد و به منظور ایجاد تردی و بهبود بافت و نیز بهبود طعم و مزه محصول نهایی استفاده میشود.

 

 آب

در خط توليد بيسكويت كراكر آب به میزان 30 درصد وزن آرد ضروری است، اضافه کردن آن به دو صورت انجام می گیرد، يا تمام آن یک جا اضافه می شود و یا مقداری از آن در مرحله اول و باقیمانده در مرحله دوم. برای آردهای قوی بهتر است تمام آب در مرحله اول اضافه شود

 

کربوهیدرات‌ها

اضافه کردن کربوهیدرات های مختلف مثل شکر. قد انورت(مصرف قند انورت سبب می شود که خشک شدن محصول به تأخیر بینند و رنگ آن بهتر حفظ شود) و افزودن آرد مالت به خمیر کراکر در خط توليد بيسكويت كراكر متداول است. از ترکیباتی مثل فسفات دی آمونیوم به عنوان خوراک مخمر استفاده می شود که در ضمن از تغييرات pH جلوگیری می کند و به عنوان بافر عمل می کند. بهبود طعم فراورده، بهبود بافت و تردی آن، بهبود رنگ و حفظ تازگی از جمله اهداف استفاده از شکر در فرمولاسیون بیسکویت است.

مراحل تولید بیسکویت کراکر

امولسیفایرها

از امولسيفايرها در خط تولید کراکر به منظور پايداركردن دو فاز مايع غيرقابل اختلاط استفاده میشود. امولسیفایرها به توزیع یکنواخت چربی در بافت خمیر کمک کرده و خصوصیات نهایی فراورده را بهبود میبخشند، همچنین با کمک امولسیفایر میتوان میزان مصرف چربی در فرمول بیسکویت را کاهش داد. میزان مصرف امولسیفایر در فرمول بیسکویت کمتر از دو درصد است، اما این میزان کم، تأثیرات چشمگیری در خواص و بافت آن دارد. رایج ترین امولسیفایر مورد استفاده در مواد اولیه بیسکویت سازی لسیتین است.

 

خط توليد بيسكويت كراكر

تهیه خمیر کراکر به مدت طولانی انجام شده و روش اسفنج و خمیر می باشد. رطوبت نسبی طی عمل تخمیر باید حدود 70 درصد باشد. علت دو مرحله ای شدن تخمبر این است که مقداری از گلوتن از اثر آنزیم های مخمرها محفوظ مانده در نتيجه خمیر بتواند فشارهای مکانیکی بعدی را تحمل نموده و بافت محصول نهایی بهبود یابد.

مرحله اول از خط توليد بيسكويت كراركر تخمیر حدود ۱۶ ساعت به طول می انجامد ضمن این دوره pH از حدود 6 به 4  تنزل می یابد که بعد از انجام تخمير مابقی اجزا به خمیر اولیه اضافه میشود و در این مرحله خمیر دارای مقادیر کافی بیکربنات سدیم می باشد تا pH خمیر را به حدود 7 برساند برای آن که محصول از نظر طعم و بافت دارای وضعیت مناسبی باشد pH باید به حدود 72 برسد.

تخمیر مرحله دوم از خط توليد بيسكويت كراكر نیز حدود 6 ساعت به طول می انجامد. بهترین زمان مخلوط کردن جوش شیرین لحظات آخر تهیه خمیر است تا به طور یکنواخت در تمام خمیر پخش شود. با توجه به pH بالا باکتریها امکان رشد نیافته و تخمير غالبا توسط مخمرها انجام می شود. خمیر سپس به شکل لایه لایه در می آید چند لایه روی هم قرار می گیرند سپس لایه ها از میان چند غلتک عبور می کنند مرحله بعد چین انداختن می باشد سپس نمک به خبر افزوده می شود و آنگاه مرحله پخت انجام می شود.

مخلوط کن خمیر بیسکویت کراکر

کف نقاله ها در فر به صورت مشبک است، تا رطوبت از قسمت زیرین کراکر خارج شود در غیر این صورت کراکر جمع شده و شکل فنجان به خود می گیرد زمان پخت حدود 2.5 دقيقه و دمای پخت حدود 230°C است اعمال سريع حرارت، آب درون خمیر را سریعا تبخیر کرده و باعث پف نمودن آن می شود پس باید کراکر را جهت جلوگیری از ترک برداشتن آهسته خنک کرد.

مصرف مواد قلیایی مثل بی کربنات سدیم با جوش شیرین در خط توليد بيسكويت كراكر الزامي است است زیرا مانع اسیدی شدن محصول می شوند. هنگام بسته بندی باید رطوبت اضافی حذف شده و دمای محصول به دمای اتاق محل بسته بندی و نگهداری برسد به از 24°C بیشتر نباشد.

 

چرا دریافت مشاوره در زمینه فرمولاسیون و راه اندازی خط تولید دارای اهمیت است؟

صنایع غذایی از جمله صنایع گسترده با طیف وسیعی از محصولات غذایی است. اگر قصد راه اندازی خط تولید دارید، قطعا باید بدانید چه محصولی قرار هست تولید کنید و این انتخاب محصول نیز وابستگی زیادی به شرایط منطقه از جمله دسترسی به مواد اولیه و بازار فروش، آب و هوا و  غیره دارد.

در کنار تمام این عوامل باید بدانید که چگونه خط تولید راه اندازی کنید و با دستگاه ها، چینش خط تولید و فرمولاسیون محصولی که قصد تولید آن را دارید آشنا باشید. در واقع باید با مسیر درست تولید آشنا باشید در غیر اینصورت مدتی بعد از شروع به دلیل نداشتن مزیت رقابتی در بازار، بالا بودن هزینه های تولید، افزایش ضایعات به دلیل پایین بودن کیفیت محصول با شکست مواجه خواهید شد.

به قول معروف کار را باید به کارددان سپرد. بنابراین اگر قصد ورود به صنعت غذا را دارید و یا اینکه درحال حاضر در صنعت غذا مشغول به فعالیت هستید اما قصد دارید تا فرمولاسیون و کیفیت محصولتان بهبود یابد، از ظرفیت تولیدتان استفاده و محصولی جدید اضافه کنید و یا مشکلات خط تولید را حل کنید می توانید از مشاوره متخصصان مجرب مجموعه علم فود بهره ببرید. علم فود در کنار شماست تا بتوانید محصولی با کیفیت تولید کنید، هزینه های تولید را کاهش دهید و ارزش افزوده در جامعه ایجاد کنید.

علم فود در زمینه فرمولاسیون و بهبود کیفیت محصول و راه اندازی خط تولید محصول مورد نظرتان از تهیه دستگاه های مورد نیاز خط تولید تا راه اندازی و پخش و فروش محصول و معرفی و آموزش نیروهای انسانی متخصص به صنعت شما کمک میکند.

 

دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):

اینستاگرام علم فود

 

علم فود

 

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 0 / 5. تعداد رای: 0

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)