مراحل تولید حلوا ارده

تولید حلوا ارده، کنترل کیفیت حلوا ارده

تولید حلوا ارده به چه صورت است؟ تجهیزات تولید حلوا ارده صنعتی چیست؟ آزمون های حلوا ارده چیست؟ کنترل کیفیت حلوا ارده به چه صورت است؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با نحوه تولید حلوا ارده، تجهیزات و آزمون های کنترل کیفیت آن انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

حلوا ارده چیست؟

حلوا ارده محصولی است متشکل از شکر، گلوکز و آب چوبک وارده به همراه افزودنی های مجـاز مطابق با استاندارد ملی مربوطه می باشد. آب چوبک محصولی است که از جوشاندن ریشه خرد شده گیاه چوبـک (سـاپوناریا افیـسیانیس ) در آب و تغلیظ آن تا حد کفایت بدست می آید.تركيبات حلوا ارده عبارتند از ارده، شكر، عصاره ریشه چوب;، اسيد سيتري;، سفيده تخم مرغ و مواد معطر شامل هل، وانيل و غیره. شكر و ارده دو تركيب عمده تشکیل دهنده حلوا ارده هستند و حدود ۵٠ درصد فرمول آن را تشکیل می دهند.

ارده، عبارت است از مایع روغنى كه از دانه کنجد پوست گیری شده، برشته وآسياب شده به دست مى آيد. ارده به عنوان یک جزء ضروری در فرمولاسیون های مختلف حلوا ارده، از چرخ کردن دانه های خشک، پوستگیری شده و بو داده کنجد بدست می آید. بو دادن دانه كنجد، مرحله مهمی در فرآیند تولید حلوا ارده است كه میتواند خاصیت ضداكسایشی دانه را افزایش دهد.

 

خط تولید حلوا ارده

انبارهای نگهداری مواد اولیه در تولید حلوا ارده

انبار شکر

1.باید رطوبت نسبی آن حداکثر 60 درصد بوده و مجهز به وسیله اندازه گیـری تغییـرات رطوبـت نـسبی باشد.

2.باید مجهز به سیستم تهویه مناسب بوده و اقدامات لازم جهت جلوگیری از ورود حـشرات و جونـدگان و… درآن به عمل آمده باشد.

3.از سیستم های مناسب نظیر اولتراسونیک جهت دفع جوندگان و حشرات اسـتفاده شـود و درصـورت استفاده از حشره کش الکتریکی علاوه بر داشتن حفاظ به گونه ای نصب شده باشد کـه حـشرات از بـین رفته ، روی مواد انبار شده نریزند.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 خط تولید ویفر + فرمولاسیون ویفر

4.برای نگهداری شکر درانبار باید از پالت ( فلزی و ضد زنگ و یا پلاستیکی) استفاده گردد.

5.چیدن گونی های شکر در انبار باید به طـور مرتـب بـوده و رعایـت حـداقل 50 سـانتی متـر فاصـله از دیوارها و 60 سانتی متر بین ردیف های بسته بندی شکر ضروری است.

تولید حلوا ارده، کنترل کیفیت حلوا ارده، تولید حلوا ارده صنعتی، عصاره چوبک در حلوا ارده

انبار گلوکز

1.نگهداری گلوكز می بایست در مخازن از جنس مناسب برای صنایع غـذایی، متناسـب بـا ظرفیـت تولید باشد و در مورد گلوكزهای بشكه ای تا زمان مصرف در شرایط مناسب نگهداری گردد.

2.چنانچه گلوكز درمخازن نگهداری می شود باید ازجنس مناسب برای صنایع غذایی، بدون زاویـه و گوشه بوده و محل های جوشها و اتصالات كاملاً صاف و صیقلی و دریچه های آن كاملاً بسته شود.

3.مخازن باید دارای زهكش باشند تا بعد از پروسه تمیز كردن به راحتی محلول تمیزكننـده خـارج شود و دارای خروجی هوا باشند. تا بخار را در صورت وجود، خارج نماید.

انبار کنجد

یکی دیگر از بخش های مهم در تولید حلوا ارده، بخش نگهداری کنجدها می باشد. نگهداری كنجد بايد در جای خشک و خنک و دمای حدود 45 – 25 درجه سانتی گـراد و رطوبـت حدود 60 درصد انجام گيرد تا از كپک و حشره زدن كنجد جلوگيری گردد.

سالن های مهم در تولید حلوا ارده

  •  سالن توليد و بسته بندی
  • سالن پوست گيری كنجد
  •  اتاق فرمولاسيون و توزين
  • آزمايشگاه ميكروبی و شيميايی و محيط كشت سازی

مراحل تولید حلوا ارده صنعتی

فرایند تولید حلوا ارده به صورت زیر است:

1. بوجاری کنجد درصورت نیاز

2. ورود به حوضچه های مخصوص خیس کردن کنجد متناسب با ظرفیت

3. ورود به حوضچه آب نمک ( جهت جدا کردن پوست )

4.حوضچه های مخصوص شستشوی کنجد ( جهت حذف نمک )

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا ۱۰۰ خط تولید کره حیوانی

5. دستگاه سانتریفوژ جهت آبگیری

6.فرپخت جهت رستینگ بدون حرارت مستقیم

7.انتقال کنجد به خنک کن

8. بوجاری کنجد

9. آسیاب کنجد

10.مخزن پخت شربت

11.مخازن همزن دار( دستگاه حلوا سازی)

12.ظروف اختلاط حلوا

13.دستگاه فرم دهنده

14.تونل خنک کننده حلوا

15.دستگاه برش حلوا

16.دستگاه بسته بندی حلوا

تولید حلوا ارده، فرمولاسیون حلوا ارده، کنترل کیفیت حلوا ارده

جایگزینی شکر با شیرین کننده های طبیعی دیگر در فرمولاسیون حلوا ارده

در تولید حلوا ارده میتوان از شیرین کننده ها دیگر نیز به جای شکر بهره برد. به دلیل افزایش اهمیت به رژیم غذایی در جلوگیری از بعضی از بیماری ها، بعضی از تولیدکنندگان به دنبال تولید محصولاتی با شکر کمتر می باشند. از مهم ترین شیرین کننده هایی که میتوان جایگزین شکر نمود میتوان به شیره خرما و شیره انگور اشاره کرد. شيره خرما يكى از با ارزش ترين محصولات ثانویه خرما است که سرشار از قندهای طبيعى نظير فروكتوز و گلوكز است، اما درصد قند ساكارز در آن كم است. از نظر فیزیولوژی قند فروکتوز در بدن براى جذب به انسولين نیازى ندارد.

بنابراين، قند مناسبى براى بيماران ديابتى است و انرژى فراوانی دارد. همچنین، شیره خرما مقدار فراوانی پتاسیم، كلسیم، فسفر و آهن دارد و براى تغذيه كودكان در سنين رشد و بانوان در زمان شیردهی و سالمندان غذای میدی است. جایگزین كردن شيره خرما در فرمولاسيون حلوا اردهيى علاوه بر اين كه مى تواند جایگزین مناسبی برای شکر یا شیرین کننده های ساختگی مضر باشد، می تواند سبب بهبود خواص تغذیه ای مواد غذایی شود.

شيره انگور حاوى مقادير بالايى قند طبيعى، مواد معدنى ويتامين هاى، A ,C,B2,B1، اسيدهاى آلی و عوامل آنتی اکسیدانی است، به همین جهت نقش مهمی در تغذيه گروه های سنى مختلف مخصوصاً كودكان و ورزشكاران دارد. شيره انگور به دلیل داشتن مقدار بالای مونو ساکاریدهای قابل هضم سریع در بدن جذب مى شود. به همين جهت منبع خوبی از عناصر ضروری بدن از جمله مس، روی و آهن می باشد به گونه ای که آهن موجود در شیره انگور می تواند در درمان افراد مبتلا به آنمى مناسب باشد.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 آزمون های میکروبی کنسرو موادغذایی

کنترل کیفیت حلوا ارده (آزمون های حلوا ارده)

آزمون های کنترل کیفیت حلوا ارده شامل موارد زیر است:

اندازه گیری رطوبت

اندازه گیری خاکستر

اندازه گیری قند کل

اندازه گیری چربی

اندازه گیری پروتئین

اندازه گیری اسیدیته روغن استخراج شده از حلوا ارده

اندازه گیری پراکسید روغن استخراج شده

اندازه گیری ساپونین

اندازه گیری فیبر خام

شمارش آنتروباکتریاسه

شمارش اشرشیاکلی

شمارش کپک و مخمر

کنترل کیفیت حلوا ارده را به صورت عملی یا بگیرید

کنترل کیفیت و آزمایشگاه مواد غذایی

آزمایشگاه مواد غذایی

مجموعه علم فود به عنوان همکار آموزشی سازمان غذا و دارو، آموزش آزمایشگاه های کنترل کیفیت محصولات غذایی را به صورت عملی و تحلیلی تهیه کرده است. برای آشنایی و ثبت نام در این دوره های آموزشی بر روی مشاهده دوره ها کلیک کنید. (بعد از گذراندن این دوره ها، امکان دریافت گواهی معتبر و مورد تایید سازمان غذا و دارو با امتیاز آموزشی وجود دارد).

 

دوره بدو استخدام مسئولین فنی صنایع غذایی

در دوره بدو استخدام مسئولین فنی که در سایت علم فود به صورت ویدیویی ارائه شده و در بستر اپلیکشین قابل مشاهده می باشد، تمامی سرفصل های مهم غذا و دارو که مسئولین فنی صنایع غذایی در بدو ورود به کار باید بدانند آموزش داده شده است. بعد از گذراندن دوره، گواهی مورد تایید سازمان غذا و دارو با ۵ امتیاز ارائه میشود. برای آشنایی با دوره بر روی مشاهده آموزش کلیک کنید:

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 0 / 5. تعداد رای: 0

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)