آموزش حضوری HACCP در صنایع غذایی

1 و 2 آذر ماه در تهران

کسب اطلاعات بیشتر: 09357959277

صفر تا 100 خط تولید بسته بندی مرغ

مراحل بسته بندی مرغ، خط تولید بسته بندی مرغ

مراحل خط تولید بسته بندی مرغ چیست؟ در اين پست از علم فود قصد داريم مراحل خط تولید بسته بندی مرغ را به طور كامل بررسی كنيم. با علم فود همراه باشيد. گوشت طیور از جمله گوشت مرغ از نظر تغذیه انسان جایگاه مهمی دارد ولی به علت فسادپذیری بالا، شرایط ویژه ای برای نگهداری آن نیاز است. بسته بندی باید به گونه ای باشد که شرایط لازم را برای جابه جایی،حمل و نقل و نگهداری فراهم کند.

در حال حاضر سیستم های بسته بندی با ویژگی ها و کاربردهای متفاوت برای بسته بندی طیور وجود دارند. این سیستمها به منظور ذخیرە طیور در انبارهای سرد کوتاه مدت و خرده فروشی ها و همچنین ذخیرەه طولانی مدت در سرما مورد استفاده قرار میگیرند. بسته بندی طیور باید در کارخانجات بسته بندی و تحت شرایط کاملا بهداشتی انجام گرفته و سپس ضمن حفظ زنجیرە سرد، با وسایل حمل مورد تأیید به بازار مصرف عرضه شود.

 

یک نگاه کلی به خط تولید بسته بندی مرغ

خط تولید بسته بندی مرغ

 

خط تولید بسته بندی مرغ

مرحله اول: معاينه و بازرسی بهداشتی مرغ ها

انواع طیور گوشتی مورد استفاده در ایران عبارت اند از: مرغ، بوقلمون، اردک، کبک و بلدرچین، ولی پرمصرفترین آنها مرغ است. مرغ های پرورش یافته در مرغداری های مختلف پس از رسیدن به وزن مناسب کشتار، توسط دامپزشک مرغداری مورد معاینه و بررسی قرار گرفته تا از لحاظ عدم وجود بیماری اطمینان حاصل شود و سالم بودن آنها مورد تأیید قرار گیرد. دامپزشک مرغداری پس از معاینه طیور، گواهی سلامت مربوط به مرغ های سالم را صادر میکند و سپس آنها توسط کارگران در سبدهای ویژه حمل مرغ قرار میگیرند و به خودروی حمل مرغ زنده انتقال داده میشوند.

مرغ ها پس از انتقال به کشتارگاه ابتدا به سالن انتظار منتقل گشته تا از استرس به وجود آمده در آنها کاسته شود و به مرور در نوبت کشتار قرار گیرند. همچنین در سالن انتظار با دمیدن هوا به وسیله دمنده های قوی، دمای بدن مرغ ها کاهش یافته و مانع از تلفات ناشی از هوای گرم میشود. سپس اولین مرحله بازرسی فنی بهداشتی طیور توسط دامپزشک مستقر در کشتارگاه صورت میگیرد.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 خط تولید بسته بندی گوشت قرمز

 

مرحله دوم: كشتارگاه صنعتی طيور

مراحل كشتار صنعتی طيور به شرح زير است:

  • هوشبری الكتريكی
  • خون گيری
  • خيساندن
  • پركنی
  • كز دادن
  • بازرسی بهداشتی
  • شکافتن گردن و قطع پاها
  • خالی کردن شکم و قفسه سینه
  • قطع سر و گردن
  • شستن و آبکشی لاشه مرغ
  • سردکردن و خنک سازی
  • آبچکان
  • سورتينگ

 

مرحله سوم: انتقال به كارخانه بسته بندی مرغ

پس از اتمام مراحل فوق لاشه مر غهای تمیز شده درون سبدهایی گذاشته شده و روی آنها تکه های یخ میریزند و سبدها درون ماشین های مجاز حمل مرغ که دمای آن بین 0تا 4 درجه سلسیوس است، قرار داده میشود. سپس ماشین توسط دامپزشک کشتارگاه پلمب شده و به خط تولید بسته بندی مرغ منتقل میشود.

در خط تولید بسته بندی مرغ، ماشین حمل مرغ در حضور دامپزشک مستقر در واحد بسته بندی، فک پلمب شده و تحویل گرفته میشود. سپس ویژگیهای ظاهری لاشه ها از قبیل رنگ پوست، سلامت پوست، رنگ گوشت، چربی، کوفتگی و… توسط دامپزشک مجددا مورد بررسی و معاينه قرار ميگيرد.

 

مرحله چهارم: آماده سازی مرغ در خط توليد بسته بندی مرغ

اولين مرحله از مراحل بسته بندی مرغ در کارخانه، تميز كزدن و شست وشو لاشه مرغ ها است. . شست و شو در انتهای تخلیه محتویات شکمی، به وسیله آبفشان برای حصول اطمینان از تمیز بودن لاشه، انجام میگیرد.

بسته بندی مرغ در کارخانه

 

مرحله پنجم: بسته بندی مرغ در کارخانه

در اين مرحله از خط تولید بسته بندی مرغ، عمليات بسته بندی و نشانه گذاری صورت ميگيرد. قطعات مرغ پس از خروج از سالن قطعه بندی، شسته شده و در سبدهای مخصوص قرار میگیرند. سپس وارد سالن بسته بندی میشوند و روی میز استیل بزرگ پایه دار قرار گرفته و یا در حین عبور از روی نوار نقاله توسط کارگران درون ظروف مخصوص قرار داده شده و بسته بندی میشوند.

 

انواع بسته بندی مرغ در کارخانه:

  • بسته بندی تازه یا منجمد
  • بسته بندی مرغ کامل یا قطعات مرغ
  • بسته بندی معمولی
  • بسته بندی تحت خلا
  • بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده
  • بسته بندی با اتمسفر کنترل شده
  • بسته بندی فعال
این مقاله رو از دست نده:  خط توليد بيسكويت كراكر + فرمولاسیون

معمولا بسته بندی مرغ در کارخانه از نظر جنس ظرف به دو صورت انجام ميگيرد:

بسته بندی در پلاستیک

در خط تولید بسته بندی مرغ، لاشه ها ابتدا وارد قیف دستگاه بسته بندی میشوند. این قیف، مخروطی شکل و با دیواره های متحرک است که توسط فنرهایی به هم متصل شده اند. لاشه ها از طرف دهانه بزرگ قیف وارد و با فشار از طرف دهانه کوچکتر که پلاستيک بسته بندی بر روی آن قرار گرفته است خارج میشوند.

مرغ های بسته بندی شده سپس در سبدهای مخصوص از جنس پلاستیک مشبک چیده شده و به داخل خودروی حمل مرغ بستهب ندی انتقال مییابند تا به محل فروش برسند. کیسه ها از جنس پلی اتیلن یا پلیمرهای کمکی از کلرور وینیل یا استات وینیل و یا کلرور وینیلیدین است.

 

مراحل بسته بندی مرغ

 

بسته بندی در ظروف یکبار مصرف

در این روش در خط توليد بسته بندی مرغ، ابتدا ظرف های یکبار مصرف کنار یکدیگر قرار میگیرند و سپس یک ساشه جاذب رطوبت را در آن قرار میدهند و بسته به نوع بسته بندی، مرغ کامل، ران مرغ (مغز ران، ساق ران و کل ران(، سینه مرغ، بال مرغ، کتف مرغ، فیله مرغ یا جوجه کبابی در داخل بسته قرار میدهند.

سپس با یک لايه سلوفان روی آن را میپوشانند. بعد از آن برچسب مشخصات کالا را روی آن می چسبانند و به سردخانه با دمای 4 درجه سلسیوس منتقل میکنند تا در مرحله بعد با ماشین های مخصوص به مراکز مصرف حمل شوند.

 

مرحله ششم: سردخانه گذاری مرغ بسته بندی شده

آخرين مرحله از خط توليد بسته بندی مرغ، سردخانه گذاری است. سرعت یخ زدن بر ویژگی های فیزیکی و شیمیایی گوشت تأثیر میگذارد. برای انتقال سریع حرارت باید دما خیلی پایین باشد، هوا دارای جریان و حرکت باشد و از تماس مستقیم محیط حرارتی برای یخ زدن گوشت استفاده شود.

سریعترین روش های یخ زدن گوشت شامل استفاده از ازت مایع، یخ خشک و گازهای تراکمی میشود. این مواد دماهای خیلی پایینی ایجاد میکنند که مواد کرایوژنیک (Cryojenic )نام دارند. مرغ ها پس از انجماد و بعد از آن که در داخل کارتن های مخصوص چیده شدند به قسمت شرینگ خط توليد بسته بندی مرغ تحویل داده میشوند.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 خط تولید کمپوت سیب

دستگاه های شرینگ،کارتن های مرغ منجمد را در یک لفاف پلاستیکی پیچیده و با عبور در طول دستگاه برای مدت چند ثانیه، با حرارتی معادل 240 درجه سلسیوس وکیوم میشوند و هوای داخل آنها تخلیه میشود. پس از طی مراحل بسته بندی مرغ در کارخانه، کارتن های مرغ منجمد به طور مرتب روی پالت ها چیده شده و سپس توسط لیفتراک، به منظور ذخیره سازی به سالن های نگهداری انتقال می‌یابند. دمای سالن های نگهداری مرغ منجمد18 -درجه سلسیوس است. در این دما تا مدت 12 ماه از فساد گوشت مرغ جلوگیری میشود.

 

آموزش عملی کنترل کیفیت گوشت مرغ

کنترل کیفیت گوشت مرغ را در آزمایشگاه به صورت عملی یاد بگیرید. مجموعه علم فود به عنوان همکار آموزشی سازمان غذا و دارو آموزش آزمایشگاه محصولات خام دامی، طیور و آبزیان را به صورت عملی، تخصص و مهارت محور تهیه و در سایت علم فود ارائه داده است. بعد از گذراندن این آموزش بر کنترل کیفیت میکروبی گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ، ماهی و میگو و شیرخام مسلط میشوید. همچنین این دوره دارای 10 امتیاز آموزشی غذا و دارو میباشد. برای آشنایی با این دوره آموزشی اینجا کلیک کنید.

 

دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):

اینستاگرام علم فود

علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 4.7 / 5. تعداد رای: 68

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

6 پاسخ

  1. بسیار عالی بود مخصوصا برای من که کلا چیزی در این زمینه نمیدونستم . فقط ایکاش استاندارهای میزان و راههای استفاده از ضایعات ناشی از قطعه بندی رو هم در حاسیه مقاله اشاره میکردین.

  2. سلام
    من قسمت طیور واقعا خوب بود مطالب ارزنده ای استفاده و زحمات شما سپاسگزارم
    انشاالله به روز رسانی بشه و آموزش های سطح لول بالاتر رو ببینیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)