آزمون شمارش کلستریدیوم های احیاکننده سولفیت

کلستریدیوم های احیاکننده سولفیت

آزمون شمارش کلستریدیوم های احیاکننده سولفیت به چه صورت است؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که برای آشنایی با آزمون شمارش کلستریدیوم های احیاکننده سولفیت علم فود را انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

روش آزمون شمارش کلستریدیوم های احیاکننده سولفیت

رقت سازی

در مرحله اول باید رقت سازی انجام شود.

 

ساخت محیط کشت

محیط کشت هایی که میتوان در آزمون شمارش کلستریدیوم های احیاکننده سولفیت استفاده کرد به شرح زیر است:

  • محیط کشت گوشت پخته
  • محیط  آبگوشت تریپتیکاز
  • محیط کشت سولفیت سیکلو سرین آگار بدون زرده تخم مرغ
  • محلول د- سیکلو سرین
  • محیط کشت تیو گلیکولات مایع
  • محیط کشت لاکتوز سولفیت
  • محلول دی سدیم دی سولفیت
  • محلول سیترات آهن آمونیوم
  • محیط کشت حرکت- نیترات

 

تلقیح و گرمخانه گذاری

بـا اسـتفاده از پـی پـت سـترون یـک میلـی لیـتر از آزمایـه ( برای نمونه های مایع) و/ یا یک میلی لیتر از سوسپانسیون اولیه ( برای سایر نمونه ها) را به طور جداگانه به دو پلیت منتقل کنید. سپس 10 تا 15 میلی لیـتر از محـیط کشت SC آگار  با دمای 44 تا 47 درجۀ سلسیوس به هر یک از آن ها اضافه کرده و کاملاً مخلوط کنید.

پس ازجامد شدن محیط، حدود 10 میلی لیتر دیگر ازهمان محیط کشت داخـل پلیـت هـا بریـزید. سـپس پلیت ها را داخل دستگاه جار بی هوازی قرار دهید و در شرایط بی هوازی در دمای 37 درجۀ سلسیوس به مدت زمان 2±20 ساعت گرمخانه گذاری کنید.

جار-بی-هوازی،-شمارش-کلستریدیوم-های-احیاکننده-سولفیت

 

شمارش و انتخاب کلنی

در آزمون شمارش کلستریدیوم های احیاکننده سولفیت، پـس از پایـان مدت زمان گرمخانه گذاری تمام پلیت هایی را که دارای کمتر از 150 کلنی هستند ، انتخاب کنید . کلنـی هـای سـیاه رنـگ در هـر یـک از پلیت ها که نشان دهندۀ احتمال وجود کلستریدیوم پرفرنژانس می باشند را شمارش نمائید.  تعـداد 5 کلنـی سـیاه رنـگ از هـریک از پلیـت هـا را انـتخاب کنـید. سـپس یکـی از آزمون های تائیدی را انجام دهید.

این مقاله رو از دست نده:  آزمون های ساندویچ سرد(کنترل کیفیت ساندویچ سرد)

شمارش-کلستریدیوم-پرفرنجنس، شمارش کلستریدیوم های احیاکننده سولفیت

آزمون تاییدی

هـر یـک از کلنی های انتخاب شده را به لوله های حاوی محیط کشت تـیو گلیکولات مایع منتقل کرده، سپس آن ها را در شرایط بی هوازی در دمای 37 درجۀ سلسیوس به مدت زمان 18 تا 24 ساعت گرمخانه گذاری کنید .  پـس از پایـان زمـان گـرمخانه گـذاری بلافاصله 5 قطره از محیط فوق را ( با استفاده از پی پت) به محیط کشـت لاکـتوز سـولفیت منـتقل کنید . سپس آن را در شرایط هوازی در دمای 46 درجۀ سلسیوس به مدت زمان 18 تا24 ساعت در حمام آب گرمخانه گذاری کنید .

 

دوره آموزشی متخصص آزمایشگاه مواد غذایی

مجموعه علم فود با همکاری یکی از آزمایشگاه های همکار غذا و دارو و سازمان دامپزشکی، دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و تحلیلی تهیه کرده است. در این دوره آزمایش های مهم شیمی مواد غذایی از جمله جدول تغذیه ای مواد غذایی که جزء آزمایشات مهم هستند به صورت کاملا عملی آموزش داده شده است. از مواردی که در دوره عملی آزمایشگاه شیمی آموزش داده شده میتوان به اندازه گیری پروتئین، چربی، قند، نمک، اسیدیته، خاکستر، دانسیته، رطوبت و آزمایشات مهم دیگر اشاره کرد.

همچنین در دوره آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی سعی شده چالش های احتمالی در آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی بررسی و راه حل هایی برای آن ارائه گردد. نحوه رقت سازی، ساخت محیط کشت، بررسی استاندارد، نحوه افزودن مکمل ها و نحوه کشت و شمارش میکروارگانیسم های مهم و مشترک بین مواد غذایی، همچنین آزمون شمارش کلستریدیوم های احیاکننده سولفیت در این دوره آموزش داده شده است. با گذراندنن این دوره میتوانید آزمون های مواد غذایی را به صورت کاملا عملی یاد بگیرید. برای آشنایی با این دوره ها بر روی ثبت نام و شروع یادگیری دوره های شیمی و میکروب کلیک کنید.

این مقاله رو از دست نده:  کنترل کیفیت چیپس سیب زمینی

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

 

تفسیر نتیجه آزمون شمارش کلستریدیوم های احیاکننده سولفیت

پـس از پایـان مـدت زمان گرمخانه گذاری، لوله های حاوی محیط کشت لاکتوز سولفیت را از نظر وجود گاز و رنگ سیاه (به دلیل وجود رسوب سولفیت آهن ) بررسی کنید . در صورتی که لولۀ دورهام حاوی گاز و رسوب سیاه رنگ باشد، واکنش را مثبت در نظر بگیرید . در مـوارد مشـکوک کـه کمتر از لوله دورهام از گاز پر و محیط سیاه شده باشد ، بلافاصله 5 قطره از لاکتوز سـولفیت را مجدداً به لوله حاوی محیط کشت لاکتوز سولفیت دیگر منتقل کنید.

سپس آن را در دمای 46 درجۀ سلسیوس به مدت زمان 18 تا 24 ساعت در حمام آب گرمخانه گذاری کنید . پـس از پایـان زمـان گرمخانه گذاری لوله ها را از نظر وجود گاز و رسوب سیاه رنگ بررسی کنید. باکتری هایی که دارای کلنی های مشخص در محیط SC بوده و آزمون تائیدی آن ها نیز در محیط لاکتوز سولفیت مثبت است به عنوان کلستریدیوم پرفرانژنس در نظر گرفته می شود.

 

سایر آزمون های میکروبی مواد غذایی را در مقاله آزمون های میکروبی مواد غذایی در سایت علم فود بخوانید.

دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 اندازه گیری قند مواد غذایی

آزمایش میکروبی شیر

علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 3 / 5. تعداد رای: 4

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)