آموزش حضوری بدو خدمت مسئولین فنی واحد های تولیدی و واردات (11 اردیبهشت در تهران)

آزمون هاوارد رب گوجه فرنگی

آزمون هاوارد رب گوجه فرنگی، شمارش کپک به روش هاوارد

آزمون هاوارد رب گوجه فرنگی چگونه انجام میشود؟ شمارش کپک به روش هاوارد به چه صورت است؟ آزمون هاوارد رب چیست؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با نحوه انجام آزمون هاوارد رب گوجه فرنگی انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

روش آزمون هاوارد رب گوجه فرنگی

مراحل انجام آزمون هاوارد رب گوجه فرنگی به صورت زیر است:

مرحله اول

در مرحله اول آزمون هاوارد رب، نمونه مورد آزمایش باید به صورت خمیر باشد که رب گوجه فرنگی به صورت خمیر است. مقداری از نمونه را آنقدر با آب رقیق میکنیم تا درصد ماده جامد آن به ۸.۳۷ تا ۹.۳۷ برسد. این مقدار غلظت مواد جامد محلول معادل ضریب شکست ۱.۳۴۶۰ در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد میباشد. برای اندازه گیری درصد ماده جامد (بریکس) از یک رفراکتومتر استفاده میشود.

آزمون-هاوارد-رب-گوجه-فرنگی

مرحله دوم

در مرحله دوم آزمون هاوارد رب، یک قطره از نمونه رقیق کاملاً مخلوط شده را با انتهای یک میله شیشه ای روی اسلاید پخش میکنیم.
شیشه پوشاننده (لامل) را روی اسلاید گذاشته و به دقت فشار میدهیم تا قطره پخش شود و به صورت حلقه هاینیوتون قابل مشاهده باشد. برای شمارش نمونه های تهیه شده ای که زیر لامل حباب های هوا وجود دارد یا چاهک اسلاید کاملاً پر است، مناسب نمیباشد و باید کنار گذاشته شود.

مرحله سوم

در مرحله سوم آزمون هاوارد رب، از یک میکروسکوپ که بزرگنمایی عدسی چشمی آن ده برابر (۱۰×) و بزرگنمایی عدسی شیئی آن ده برابر  باشد استفاده کنید. با پیچ های تنظیم میکروسکوپ، اسلاید را به گونه ای تنظیم کنید که میدان دید میکروسکوپ کاملاً با یکی از ۲۵ میدان روی لامل منطبق باشد. تمام ۲۵ میدان را زیر میکروسکوپ از نظر وجود یا عدم وجود رشته های قارچی بررسی کنید. اگر جمع طول حداکثر سه رشته قارچی از یک ششم قطر میدان دید بزرگتر بود، آن میدان را مثبت گزارش کنید.

 

در آزمون هاوارد رب،ردر چه صورتی نمونه رد میشود؟

در صورتی که بیش از ۴۵ درصد کل میدان های دید یعنی بیش از۱۱  خانه از ۲۵ خانه مثبت باشد، عدد هاوارد رب گوجه فرنگی بالاست و نمونه بر اساس استاندارد ملی ایران (به شماره ۷۶۱) رد میشود.

 

هیف کپک در آزمون هاوارد رب چه خصوصیاتی دارد؟

برای تشخیص هیف کپک از مواد غیر کپکی یا گیاهی، باید خصوصیات کپک مشاهده شده زیر میکروسکوپ را بدانیم. رشته هایی که حداقل یکی از خصوصیات زیر را داشته باشد به عنوان هیف کپک شناخته میشود:

۱. دیوارهای موازی با ضخامت یکنواخت و هر دو انتهای رشته به صورت بریده

۲.دیوارهای موازی با ضخامت یکنواخت که به صورت منشعب در آمده

۳.دیوارهای موازی با ضخامت یکنواخت دارای گرانول

۴. دیوارهای موازی با ضخامت یکنواخت و دیواره های عرضی

۵. برخی اوقات، دیوارهای موازی با ضخامت یکنواخت با یک انتهای بریده و انتهای دیگر گرد

۶. برخ اوقات، دیوارهای مخروطی با ضخامت یکنواخت با یک انتها به همراه گرانول با دیواره های عرضی

 

آزمون هاوارد رب گوجه فرنگی

دوره تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

مجموعه علم فود به عنوان همکار آموزشی سازمان غذا و دارو، دو دوره آموزشی در زمینه آزمایشات کنترل کیفیت مواد غذایی که شامل آزمایشات کنترل کیفیت میکروبی مواد غذایی و آزمایشات کنترل کیفیت شیمی مواد غذایی می باشد را به صورت کاملا عملی و مهارت محور در سایت علم فود ارائه میدهد. بعد از گذراندن دوره های آزمایشگاه شیمی و میکروب مواد غذایی میتوانید، گواهینامه مورد تایید سازمان غذا و دارو نیز با مجموعا ۲۵ امتیاز کسب کنید. برای آشنایی با دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی بر روی ثبت نام و شروع یادگیری کلیک کنید.

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

 

آموزش آزمایشگاه و کنترل کیفیت محصولات کنسروی

کنترل کیفیت و آزمایشگاه محصولات کنسروی

کنسرو

مجموعه علم فود به عنوان همکار آموزشی غذا و دارو، آموزش آزمایشگاه میکروبی و شیمی محصولات کنسروی را به صورت عملی و تحلیلی تهیه کرده است. در این دوره آزمایش های مهم شیمی و میکروبی طبق استاندارد محصولات کنسروی به صورت عملی آموزش داده شده است. برای آشنایی و ثبت نام در این آموزش بر روی مشاهده دوره کلیک کنید. (بعد از گذراندن این دوره امکان دریافت گواهی مورد تایید سازمان غذا و دارو با ۱۰ امتیاز وجود دارد).

 

دوست عزیز علم فودی، با مراجعه و عضویت در سایت علم فود میتونی به کلی مقاله در زمینه صنایع غذایی و دوره های تخصصی صنایع غذایی دسترسی داشته باشی، کافیه روی لینک زیر کلیک کنی:

سایت علم فود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در سال های اخیر)