صفر تا 100 شناسایی سالمونلا در مواد غذایی

شناسایی سالمونلا در مواد غذایی

شناسایی سالمونلا در مواد غذایی به چه صورت است؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که برای آشنایی با روش شناسایی سالمونلا در مواد غذایی، علم فود رو انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

مراحل شناسایی سالمونلا در مواد غذایی

1. پیش غنی سازی در محیط کشت مایع غیرانتخابی

مقداری از آزمونه را به محیط آب پپتون بافری بافر پپتون واتر تلقیح نموده سپس، آن را در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت زمان 18 ساعت گرمخانه گذاری کنید.

2. غنی سازی در محیط کشت مایع انتخابی

از کشت بالا، به دو محیط کشت آب گوشت راپاپورت واسیلیادیس همراه با سویا و محیط کشت مولر-کافمن تتراتیونات نووبیوسین تلقیح کنید. محیط کشت تلقیح شده Rvs broth  را در دمای 41.5 درجه سانتی گراد و محیط کشت تلقیح شده MKTTnbroth را در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت زمان 24 ساعت، گرمخانه گذاری کنید.

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

3.کشت در محیط جامد و شناسایی

از دو کشت به دست آمده بالا، بر روی دو محیط کشت جامدد انتخابی به شرح زیر کشت دهید:

1-3: گزیلوز لایزین دزوکسی کولات آگار این محیط را در دمای 37 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری کنید و پس از مدت زمان 24 ساعت، آن را بررسی کنید.

این مقاله رو از دست نده:  اندازه گیری گلوتن مرطوب به روش دستی

2-3: بر روی یکی از محیط های کشت جامد انتخابی دیگر، که برای جداسازی سویه های لاکتوز مثبت سالمونلا، سالمونلا تیفی، سالمونلا پاراتیفی اختصاصی می باشد، کشت خطی دهید. آزمایشگاه ممکن است یکی از این محیط کشت ها را انتخاب کند.

 

هدف استفاده از محیط پیش غنی سازی برای شناسایی سالمونلا در مواد غذایی چست؟

پیش غنی سازی برای شناسایی سالمونلا در مواد غذایی در محلول پپتون واتر انجام میشود و در دمای 37 درجه به مدت 18 تا 24 ساعت انکوبه میشود. این محلول یک ماده احیاکننده است و باعث تقویت رشد سالمونلا و تضعیف سایر باکتری های انتروباکتریاسه خصوصا ای کولای میشود. به جای ان میتوان از محلول لاکتوز براث استفاده کرد.

شناسایی-سالمونلا-در-مواد-غذایی

هدف استفاده از محیط های غنی کننده در شناسایی سالمونلا چیست؟

در محیط های غنی کننده، امکان جداسازی سالمونلا در محیط هایی که تعدادشان در آن محیط کم است طوری که بعد از 18 تا 24 ساعت تعداد سالمونلا افزایش یافته و تا حدودی از رشد اشرشیا و سایر میکروب های روده ای ممانعت میکند. شرایط انکوبه کردن در محیط غنی کننده 18 تا 24 ساعت دردمای 37 درجه بوده و سپس کشت در محیط انتخابی جامد انجام میشود.

 

شناسایی سالمونلا رو به صوت کاملا عملی یاد بگیر

مجموعه علم فود با همکاری یکی از آزمایشگاه های همکار غذا و دارو و سازمان دامپزشکی، دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و تحلیلی تهیه کرده است. در این دوره سعی شده چالش هایی احتمالی در آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی بررسی و راه حل هایی برای آن ارائه گردد. نحوه رقت سازی، ساخت محیط کشت، بررسی استاندارد، نحوه افزودن مکمل ها و نحوه شناسایی سالمونلا در مواد غذایی و هچنین سایر میکروارگانیسم های مهم و مشترک بین مواد غذایی در این دوره آموزش داده شده است. برای آشنایی با این دوره ها بر روی ثبت نام و شروع یادگیری دوره های شیمی و میکروب کلیک کنید.

این مقاله رو از دست نده:  دانلود دستورالعمل دریافت نمونه

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

 

کمی در مورد سالمونلا در مواد غذایی

سالمونلا از باکتری های گرم منفی و شبیه اشرشیا است. از نظر غذایی کم توقع است و توانایی تخمیر ساکارز و لاکتوز را ندارد. این با کتری سم مقاوم به حرارت تولید میکند که تحمل دمای 120 درجه را دارد. به جز گونه سالمونلا سفتنبرگ، تمام گونه های آن در اثر حرات از بین میرود. از نظر پراکندگی در طبیعت و تنوع میزبان نیز مقام اول را دارد. عامل مولد تب های حصبه و شبه حصبه و همچنین مولد مسمومیت غذایی سالمنلوسیس و عفونت خونی در انسان به این جنس تعلق دارد. بنابراین شناسایی سالمونلا در مواد غذایی حائز اهمیت است.

 

دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):

اینستاگرام علم فود

علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 4 / 5. تعداد رای: 4

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 آزمون های میکروبی آب معدنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های کاربردی و عملی آزمایشـات
  • بررسی چالش خـطوط تولید مواد غذایی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی