روش تولید نبات صنعتی+انواع نبات خوراکی

روش تولید نبات صنعتی، انواع نبات خوراکی

روش تولید نبات صنعتی چیست؟ انواع نبات خوراکی چیست؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با روش تولید نبات صنعتی و انواع نبات خوراکی انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

نگاه کلی به روش تولید نبات و انواع نبات های خوراکی

نبات (crystal rock candy) فرآورده ای است که مواد اصلی آن شكر و آب آشاميدنى مى باشد كه طى فرآيند حرارتى با يكديگر مخلوط و حل شده، سپس به کریستال های شفافی تبدیل میشود. این فرآورده به صورت ساده، قهوەای و زعفرانی تولید میشود. این فرآورده میتواند به اشکال و اندازه های مختلف مانند: چوبی، شاخه ای، تخته ای، تک کریستال و یا کریستال های متصل تولید شود.
روش تولید نبات صنعتی، انواع نبات خوراکی

روش تولید نبات صنعتی و کارگاهی

مرحله اول تولید نبات صنعتی

در مرحله اول تولید نبات صنعتی، ابتدا شکر را با آب مخلوط کرده و به صورت شربت در می آوریم.

 

مرحله دوم تولید نبات صنعتی

در مرحله بعدی تولید نبات صنعتی، سپس آن را در دیگ مخصوص ریخته حرارت می دهیم. برای آنکه ناخالصی های احتمالی آن گرفته شود پس از جوش آمدن شربت به تناسب حدود هر صد کیلوگرم شربت ، یک عدد تخم مرغ در آن می شکنند تا ناخالصی ها به آن چسبیده وشربت از هر آلودگی پاک شده و تصفیه شود.

مرحله سوم تولید نبات صنعتی

سپس آن را (تخم مرغ) از ظرف خارج و دور می ریزند و شربت را حرارت داده تا آب آن تبخیر شده و غلیظ شود.

 

مرحله چهارم تولید نبات صنعتی

در مرحله بعدی تولید نبات صنعتی، بعد از اینکه غلظت آن به حد مورد نظر رسید آن را در ظرف مخصوصی که شکل نیم کره دارد و از قبل درون آن را به صورت مشبک با نخ مخصوصی نخ کشی کرده اند ریخته و کنار می گذارند ، دمای معمولی که برای استخراج نبات استفاده می شود ١٠٩ درجه سانتیگراد است ، چنانچه بخواهند بلورهای تشکیل شده درشت تر شوند دمای آن را در حدود ١٠٨ درجه نگه می دارند و اگر بخواهند بلورها ریز تر شوند دمای آن را به ١١٠ درجه می رسانند و هر چه دما بالاتر رود بلورها ریز تر شده تا به اندازه ی بلور های قند درآید.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 تولید شربت ذرت با فروکتوز بالا

مرحله پنجم تولید نبات صنعتی

این مرحله حدود سه چهار روز طول می کشد وطی این مدت بلورهای نبات شکل می گیرند.

 

مرحله ششم تولید نبات صنعتی

سپس ظرف حاوی شربت را کج نموده تا شربت های اضافی که به نخ ها و بدنه ی ظرف نچسبیده است بیرون بریزد و بعد ظرف را به حالت اول باز می گردانند و دوسه روز دیگر صبر می کنند تا بلورها خوب خشک شود.

حالا نبات آماده است ، بلور هایی که به شبکه ی نخ ها متصل شده اند که معمولا درشت تر وخالص ترند همان شاخ نبات ها را تشکیل داده وقسمت هایی که به بدنه ظرف چسبیده است و معمولا از بلورهای ریز تری تشکیل

شده در اصطلاح نبات ریزها ، نبات تخته ای نامیده می شود.

روش تولید نبات صنعتی، انواع نبات خوراکی

انواع نبات خوراکی از نظر طعم و رنگ

انواع نبات خوراکی طبق استاندارد ملی شامل موارد زیر است:

نبات ساده

فرآورده ای است كه كریستالذهای رشد يافته ساكارز از محلول آب و شكر سفید، طی فرآیند کریستالیزاسیون به دست می آید.

نبات قهوەای

فرآورده ای است كه طى فرآيند توليد، بخشى از محلول شكر آن كارامليزه شده و یا از شکر قهوه ای در تولید آن استفاده میشود. این نوع نبات به رنگ قهوه ای است.

نبات زعفرانی

فرآورده ای است كه طی فرآیند تولید، قبل از کریستالیزاسیون، به آن محلول زعفران و یا زعفران افزوده شده و یا پس از فرآیند به وسیله کلاله های زعفران و یا به روش غوطەوری در محلول زعفران، پوشش داده میشود. این نوع نبات به رنگ زعفرانی است.

روش تولید نبات صنعتی، انواع نبات خوراکی، روش تولید نبات کارگاهی

انواع نبات خوراکی از نظر شکل ظاهری

شاخه نبات

عبارت است از بلورهاى نبات که به دور يک نخ (از جنس پنبه) تشکيل شده است.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 خط تولید آب پرتقال

نبات چوبى

نباتى است که بلورهاى نبات به دور يک چوب تشکيل مى شود. از خواص ويژه و ممتاز نبات چوبى نسبت به نبات هاى نى دار  پلاستیکی آن است که چوب کاملاً بهداشتی بوده (سه مرتبه جوشانده میشود) و برخلاف نبات های پلاستيکى غير بهداشتى وسرطان زا نمى باشد.

نبات دندانه

همان نگين نبات است که به دليل قابليت شکنندکى بسيار بالا در هنگام بسته بندى خرد شده و به خاطر راحتى وسهولت حل شدن در چای (نوشیدنی های گرم)  بسيار آسان ومناسب مى باشد.

مزاياى استفاده از ايننبات آن است که نيازى به شکستن آن، با شىء يا دست نداشته وآماده براى مصرف واز لحاظ اقتصادى بسيار مقرون به صرفه مى باشد.

نبات مخلوط

عبارت است از تکه نبات هايى که در کف وجداره ى پاتيل ها تشکيل مى شود که به دليل غلظت خيلى زياد شيره در کف پاتيل ها باعث تخته شدن آنها می شود که به دليل شکل نامنظم آن بيشتر به صورت فله عرضه مى گردد.

پرده نبات

نباتى است که روى پاتيلها تشکيل شده واز لحاظ کيفيت ومقدار زعفران با ديگر نبات هاى شاخه و چوبى هيچ تفاوتى ندارد و از خصوصيات بارز آن ترد ونازک بودن آن مى باشد.

پودرنبات

ريزه يا همان خرده هاى نبات است که کمى از شکر درشت تر بوده واز قابليت حل شدن بالا با همان خواص نبات مى باشد. پودر نبات ايده آل براى هتلها کافى شابها، رستورانها، منازل، هنگام مسافرت ومحل کار مى باشد.

نبات سوخته

گاهى اوقات قند يا نبات را حرارت داده وآن را به اصطلاح مى سوزانند. در اين صورت خاصيت قند ونبات تغييرمى کند. قند يک ماده هيدروکربن است وترکيبى است که از هيدروژن، کربن واکسيژن تشکیل شده است. وقتی قند میسوزد کاراملیزه میشود و جالب است بدانید که بسیاری از رنگ های قهوهای از جمله موادی که در نوشابه ها به کار می برند از حرارت دادن شکر وقند به دست آمده است. به اين ماده قهوه اى حاصل از حرارت دادن، کارامل گفته مى شود که از نظر شيميايى، ظاهر فيزيکى وحتى مزه با قند وشکر متفاوت است.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 خط تولید بسته بندی مغز گردو

نبات سوخته هم دقيقاً همين طور است. کريستال هاى نبات مى سوزند ويک ترکیب قهوه اى مايل به سياه وبا مزهاى بین تلخی و شیرینی تولید میشود که خاصیت قابض داشته و یکی از مهمترین استفاده هاى آن در طب سنتى براى خوراندن به کودکان مبتلا به اسهال است.

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 5 / 5. تعداد رای: 1

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های کاربردی و عملی آزمایشـات
  • بررسی چالش خـطوط تولید مواد غذایی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی