آموزش حضوری HACCP در صنایع غذایی

1 و 2 آذر ماه در تهران

کسب اطلاعات بیشتر: 09357959277

آزمون شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز

آزمون شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز

شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز به چه صورت است؟ روش جستجو و شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز چیست؟ چرا شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز در بعضی از فراورده های غذایی اهمیت دارد؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با آزمون شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

چرا شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی مهم است؟

لیستریا مونوسیتوژنز یکی از میکروارگانیسم های بیماریزا هست که میتواند از طریق مواد غذایی آلوده به میکروارگانیسم باعث بروز برخی علائم شود. لیستریا مونوسیتوژنز، میکروارگانیسم گرم مثبت، متحرک و میله ای است که قادر است در دمای 4 درجه رشد کند. این میکروارگانیسم از آب، شیر، فاضلاب، گوشت گاو و گوسفند و مدفوع بسیاری از حیوانات و انسان جدا شده است. عفونت لیستریوزیس در انسان معممولا به صورت عفونت در زنان باردار، جنین و نوزاد متولد شده نمایان میشود.

در مورد بزرگسالان معمولا در افرادی رخ میدهد که اختلالات ایمنی دارند و به صورت سپتی سمیا، مننژیت یا مینگوانسفالیتیس ظاهر میشود. در مشاهده ای در آمریکا دیده شده سالاد کلم کود دهی شده با فضولات گوسفندی آلوده به لیستریا مونوسیتوژنز بوده است. کلم ها پس از برداشت در انبار سرد نگهداری شدند و این شرایط طولانی با درجه حرارت پایین، رشد لیستریا مونوسیتوژنز را سبب شده بود. با توجه به اینکه این میکروارگانیسم قادر است در سرما رشد کند، ممکن است مواد غذایی داخل یخچال را آلوده کرده و یک خطر مهم برای سلامتی انسان محسوب شود.

 

اهمیت جست و جو و شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز، آزمون شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز

روش آزمون شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز

مرحله اول

در اولین مرحله از شناسایی لیستریا مونوسایتوژنز، مقدار X گرم یا X میلی لیتر از آزمونه را به 9 گرم محیط کشت غنی کننده انتخابی اولیه اضافه کنید. طوری که نسبت آزمونه به محیط کشت غنی کننده انتخابی اولیه یک دهم وزن به حجم یا حجم به حجم باشد. و در دمای 30 درجه سانتی گراد به مدت زمان 24 ساعت گرمخانه گذاری کنید.

این مقاله رو از دست نده:  آزمون های حلوا ارده (کنترل کیفیت حلوا ارده)

 

مرحله دوم

در دومین مرحله از شناسایی لیستریا مونوسایتوژنز، باید غنی سازی صورت گیرد. مقدار 0.1 میلی لیتر از کشت قبلی را پس از پایان مدت گرمخانه گذاری بدون توجه به رنگ آن، به لوله آزمایش حاوی 10 میلی لیتر از محیط کشت غنی کننده ثانویه ( محیط مایع فریزر) اضافه کنید و سپس لوله ها را در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت زمان 48 ساعت گرمخانه گذاری کنید.

 

مرحله سوم

یک لوپ از محیط کشت غنی کننده اولیه را روی محیط کشت های ALOA و محیط کشت انتخابی مانند پالکام آگار به صورت خطی کشت دهید تا کلنی های جداگانه و منفرد به دست آید. از کشت غنی کننده ثانویه روی هر دو محیط کشت انتخابی مانند پالکام آگار به صورت خطی کشت دهید.

 

مرحله چهارم

در چهارمین مرحله از شناسایی لیستریا مونوسایتوژنز، پلیت های به دست آمده را در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت زمان 24 ساعت گرمخانه گذاری کنید. گرمخانه گذاری محیط کشت انتخابی دوم را مطابق با دستور سازنده انجام دهید. در صورت مشاهده رشد ضعیف یا عدم رشد ، گرمخانه گذاری را تا مدت زمان ۲۴h  دیگر و حتی تا ۴ روز ادامه دهید. کلنی های تیپیک گونه های لیستریا روی محیط کشت ALOA ایجاد کلنی های مشخص به رنگ سبز _ آبی با هاله تیره می کنند.

برخی از گونه های لیستریا مونوسیتوژنز در شرایط نامساعد و خصوصاً در شرایط اسیدی دارای هاله ضعیف و یا حتی بدون هاله هستند. برخی از گونه های لیستریا با فعالیت کند فسفاتیدیل اینوزیتول فسفولیپاز مشخص می شوند. کلنی این گونه ها هنگامی که زمان گرمخانه گذاری طولانی باشد ( برای مثال بیش از ۴ روز ) روی محیط کشت قابل مشاهده است. برخی از این سویه ها ممکن است بیماری زا باشند.

این مقاله رو از دست نده:  تست سواپ سطوح (تست سواپ در صنایع غذایی)

روش انجام آزمون شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز

مرحله پنجم

کلنی های رشد یافته روی محیط کشت انتخابی دوم را نیز بررسی کنید و مطابق با نوع محیط کشت انتخابی استفاده شده کلنی لیستریا مونوسیتوژنز را شناسایی و برای آزمون های تائیدی انتخاب کنید.

 

آزمون شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز رو عملی یاد بگیرید

مجموعه علم فود به عنوان همکار آموزشی سازمان غذا و دارو، دو دوره آموزشی آزمایشگاه میکروب مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و مهارت محور در سایت علم فود ارائه میدهد. این دوره ها در آزمایشگاه همکار سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی ضبط شده و آزمون های مهم و نکات مهم آزمایشات مواد غذایی در دوره آموزش داده شده است.

یکی از آزمون های آموزش داده شده در دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی، آزمون شناسایی لیستریا مونوسایتوژنز می باشد. بعد از گذراندن دوره ها میتوانید، گواهینامه مورد تایید سازمان غذا و دارو نیز با مجموعا 10 امتیاز بازآموزی کسب کنید. برای آشنایی با دوره های کنترل کیفیت مواد غذایی بر روی ثبت نام و شروع یادگیری کلیک کنید:

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

دوست عزیز علم فودی، با مراجعه به سایت علم فود میتونی به کلی مقاله در زمینه صنایع غذایی و دوره های تخصصی صنایع غذایی دسترسی داشته باشی، کافیه روی لینک زیر کلیک کنی:

این مقاله رو از دست نده:  بهترین آزمایشگاه های مواد غذایی تهران

سایت علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 4 / 5. تعداد رای: 4

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)