اندازه گیری خاکستر گوشت به چه صورت است؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با روش اندازه گیری خاکستر گوشت انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.
خاکستر گوشت چیست؟
طبق تعریف خاکستر کل مقدار باقیمانده حاصل از سوزاندن نمونه مورد آزمون، در دمای 25 ± 550 درجه سلسیوس است.
وسایل مورد نیاز برای اندازه گیری خاکستر گوشت
1.آب مقطر
2.هیدروزن پراکسید 30%
3.خشکانه
4.ترازوی دقیق آزمایشگاهی با دقت 0.1میلی گرم
5.آون
6. خردکن، چرخ گوشت
7.بوته چینی
8.کوره الکتریکی
9.اجاق الکتریکی یا شعله گاز
دوره آموزشی متخصص آزمایشگاه مواد غذایی
مجموعه علم فود به عنوان همکار آموزشی غذا و دارو، دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و تحلیلی تهیه کرده است. در این دوره آزمایش های مهم شیمی مواد غذایی از جمله جدول تغذیه ای مواد غذایی که جزء آزمایشات مهم هستند به صورت کاملا عملی آموزش داده شده است. از مواردی که در دوره عملی آزمایشگاه شیمی آموزش داده شده میتوان به اندازه گیری پروتئین، چربی، قند، نمک، اسیدیته، خاکستر، دانسیته، رطوبت و آزمایشات تخصصی مهم دیگر مانند اندازه گیری کلسیم در مواد غذایی اشاره کرد.
همچنین در دوره آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی سعی شده چالش های احتمالی در آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی بررسی و راه حل هایی برای آن ارائه گردد. نحوه رقت سازی، ساخت محیط کشت، بررسی استاندارد، نحوه افزودن مکمل ها و نحوه کشت و شمارش میکروارگانیسم های مهم و مشترک بین مواد غذایی در این دوره آموزش داده شده است. برای آشنایی با این دوره ها بر روی ثبت نام و شروع یادگیری دوره های شیمی و میکروب کلیک کنید (بعد از گذراندن این دوره ها امکان دریافت گواهی مورد تایید سازمان غذا و دارو با مجموعا 20 امتیاز وجود دارد).
دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی
دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی
آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی
دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی
دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی
روش اندازه گیری خاکستر گوشت
1. بوته را به مدت 20 دقیقه در کورۀ الکتریکی 25 ± 550 درجۀ سلسیوس گرما دهید، سپس آن را در خشکانه و در دمای اتاق خنک کنید. سپس با ترازوی دقیق آزمایشگاهی با دقت تقریبی 0.1 میلی گرم وزن کنید (m0).
2. 1.5 تا 2 گرم از نمونه ازمایشگاهی را به بوته انتقال دهید و به طور یکنواخت پخش کنید که باید بدون تاخیر و با ترازوی دقیق و با دقت تقریبی 0.1 میلی گرم وزن شود (m1)
3.اگر کورۀ الکتریکی مجهز به کنترل کنندۀ زمانی و دمایی باشد، بوتۀ حاوی نمونه را در کورۀ الکتریکی سرد قرار دهید و بهتدریج دمای کوره را تا 25 ± 550 درجۀ سلسیوس باال ببرید و 5 تا 6 ساعت عمل گرما دادن را در دمای 25 ± 550 درجۀ سلسیوس ادامه دهید تا خاکستر سفید رنگ حاصل شود. سپس بوته را از کوره بردارید و در خشکانه خنک کنید.
4. بررسی خاکستر: اگر خاکستر هنوز سیاه باشد، بوته را سرد کنید و سپس چند قطره هیدروژن پراکسید یا آب مقطر اضافه کنید و پس از تبخیر رطوبت بر روی صفحه گرم، ادامۀ عمل را مطابق همین دستور تکرار کنید. پس از سرد کردن، به وسیلۀ ترازوی آزمایشگاهی با دقت تقریبی 0.1 میلی گرم وزن کنید(m2).
5.چنانچه کوره دارای کنترل کننده دما و زمان نباشد، ابتدا نمونه را در دمای 130 درجه سلسیوس به مدت یک ساعت در اون خشک کنید، سپس بوته را از داخل اون بردارید و روی اجاق الکتریکی یا شعله گاز گرما دهید تا نمونه مورد نظر کاملا بسوزد و دیگر دودی از آن متصاعد نشود. در هنگام سوزاندن، نمونه نباید آتش بگیرد و شعله ور شود.
6.سپس بوته حاوی نمونه را در کوره الکتریکی سرد قرار دهید و دمای کوره را تا 25± 550 درجه سلسیوس بالا ببرید و بعد از 4 ساعت، بوته را از کوره بردارید و در خشکانه خنک کنید.
7.فرمول اندازه گیری درصد خاکستر گوشت:
دوره بدو استخدام مسئولین فنی صنایع غذایی
این دوره با سرفصل ها و گواهی مورد تایید غذا و دارو با 5 امتیاز در بستر اپلیکیشن و به صورت ویدیویی در سایت علم فود ارائه میشود. برای آشنایی و ثبت نام در دوره بر روی عکس زیر کلیک کنید:
دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):
این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز دهید
میانگین رتبه 4.9 / 5. تعداد رای: 45
اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید