آموزش حضوری HACCP در صنایع غذایی

1 و 2 آذر ماه در تهران

کسب اطلاعات بیشتر: 09357959277

آزمایش میکروبی آب به روش MPN

آزمایش میکروبی آب

آزمایش میکروبی آب به روش MPN به چه صورت است؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای یادگیری آزمایش میکروبی آب به روش MPN انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

آزمایش میکروبی آب به روش MPN

روش شمارش بیشترین تعداد احتمالی یکی از راه های شمارش میکروارگانیسم های موجود زنده در مواد غذایی است با این روش می‌توان گفت که غلظت و تراکم میکروارگانیسم ها در یک ماده غذایی مشخص می گردد. اصول روش مبتنی بر اساس نظریه احتمالات بوده و فرض بر این است که میکروارگانیسم ها با یک توزیع یکنواخت و به طور اتفاقی در نمونه ماده غذایی پخش شده‌اند .

این روش خصوصاً در مورد آن گروه مواد غذایی به کار می رود که احتمال وجود تعداد کمی میکروارگانیسم ( کمتر از ۱۰ عدد گرم ) در آن‌ها تخمین زده می‌شود . یکی از بهترین مثال هایی که در این مورد می توان ذکر نمود شمارش کلی فرم های آب ، فرآورده های شیر و سایر مواد غذایی با این روش است . آنجایی که در بعضی مواد غذایی جامد امکان توزیع یکنواخت ارگانیسم‌ها بسیار بعید است لذا این روش در مورد مواد غذایی مایع مخصوصاً آب دقت بیشتری دارد و به طور کلی روش MPN و نتایج به دست آمده از آن دارای دقت کمتری از روش استفاده از محیط های جامد مثل روش استاندارد کشت صفحه ای می باشد.

 

ابزار مورد نیاز برای آزمایش میکروبی آب به روش MPN

  • ظروف قابل سترون شدن و بزرگ
  • حلقه یا لوپ کشت
  • جای مخصوص قرار دادن لوله ها
  • شعله یا چراغ بنزن
  • میکروسکوپ با بزرگنمایی ۹۰۰
  • لام میکروسکوپ
 آزمایش میکروبی آب به روش MPN

مواد مورد نیاز برای آزمایش کیفیت میکروبی آب

  • آبگوشت یست گلوکز تریپتون
  • آبگوشت قلب خرد شده گوساله
  • آبگوشت سوی تریپتیکاز
  • آبگوشت مغزی
توصیه می شود که از هر محیط کشت یکسری لوله بدون وارد کردن نمونه غذایی در آن به منظور کنترل سترون بودن محیط در نظر گرفته شود. به عنوان مثال اگر روش پنج لوله ای mpn ‏،استفاده قرار می گیرد، یک سری 5 تایی لوله تنها حاوی محیط کشت جهت کنترل باید در نظر گرفته شود.

روش mpn برای کدام دسته از مواد غذایی استفاده میگردد؟

این روش همان طور که گفته شد غالباً جهت مواد غذایی حاوی تعداد کم میکروارگانیسم به کار میرود بنابراین استفاده از نمونه با حجم زیاد متداول است . روش غالباً برای شمارش انواع بخصوصی از میکروارگانیسم ها به کار می رود که در این موارد از محیط های اختصاصی استفاده می شود . انواع باکتری هایی که با این روش شمارش می شوند شامل سالمونلا، استافیلوکوک ، کلی فرم ها ، کلیفرم های مدفوعی و اشرشیاکلی می باشند .

روش آزمایش میکروبی آب به روش MPN

در مرحله اول رقت سازی انجام میشود سپس نسبت ۱ قسمت به نمونه ۱۰ قسمت محیط کشت باید محفوظ بماند. مثلاً 10 گرم نمونه مورد استفاده قرار می گیرد ، باید آن را به ۱۰۰ میلی لیتر محیط کشت وارد کرد . روش های متداول روش سه یا پنج لوله ای است مثلاً اگر سه سری سه تایی لوله در نظر گرفته می شود ، این لوله حاوی نمونه در رقت های یک دهم ، یک صدم ، یک هزارم میباشند. لوله های کشت شده در  32درجه سانتی گراد به مدت ۴۸ ساعت قرار می گیرند. ممکن است گرمخانه گذاری در گرمخانه یا در حمام آب انجام شود.

آزمایش میکروبی آب به روش MPN رو به صوت کاملا عملی یاد بگیر

مجموعه علم فود با همکاری یکی از آزمایشگاه های همکار غذا و دارو و سازمان دامپزشکی، دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و تحلیلی تهیه کرده است. در این دوره سعی شده چالش هایی احتمالی در آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی بررسی و راه حل هایی برای آن ارائه گردد. نحوه رقت سازی، ساخت محیط کشت، بررسی استاندارد، نحوه افزودن مکمل ها و نحوه آزمایش میکروبی آب به روش MPN و هچنین سایر میکروارگانیسم های مهم و مشترک بین مواد غذایی در این دوره آموزش داده شده است. برای آشنایی با این دوره ها بر روی ثبت نام و شروع یادگیری دوره های شیمی و میکروب کلیک کنید.

این مقاله رو از دست نده:  آزمایشات زنجبیل (کنترل کیفیت زنجبیل)

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):
اینستاگرام علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 3 / 5. تعداد رای: 3

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)