آموزش حضوری HACCP در صنایع غذایی

1 و 2 آذر ماه در تهران

کسب اطلاعات بیشتر: 09357959277

صفر تا 100 خط تولید بسته بندی مغز گردو

فراوری مغز گردو

مراحل خط تولید بسته بندی مغز گردو چیست؟ سلام خدمت شما دوست عزیز?. در این پست از علم فود قصد داریم به طور کامل خط تولید بسته بندی مغز گردو را بررسی کینم. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید?.

 

یک نگاه کلی به خط تولید بسته بندی مغز گردو

خط تولید بسته بندی مغز گردو

 

مراحل خط تولید بسته بندی مغز گردو

تهیه مواد اولیه

در اولین مرحله از خط تولید بسته بندی مغز گردو، مواد اولیه مناسب باید تهیه و کیفیت آن مورد بررسی قرار بگیرد. بعد از اینکه مغزهای گردو برداشت شدند، باید در کوتاه ترین زمان ممکن( ترجبحا 8 ساعت پس از برداشت) به خط تولید مغز گردو منتقل شوند.

وسایل و تجهیزات حمل ونقل باید خشک، تمیز و عاری از حشرات و آلودگی های قارچی باشند. جنس این تجهیزات باید قابل شست و شو و ضدعفونی باشد. در هنگام حمل و نقل باید تا جای ممکن از تراکم محصولات روی هم جلوگیری نمود مثال در مورد پسته، منتقل کردن با جعبه های پلاستیکی که ضخامت محصول در آنها کم است بسیار مناسب است.

 

جداسازی پوسته بیرونی گردوها

به تمامی عملیاتی که روی میوه برداشت شده از درخت تا مرحله بسته بندی مغزهای گردو انجام میشود، فراوری میگویند. اولین مرحله فراوری در خط تولید مغز گردو، عملیات پوست‌گیری است. به بافت های گیاهی نرم و یا سختی كه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم مغز را میپوشاند، پوست گفته میشود. مغزها دارای سه پوست به شرح زیر هستند:

الف) پوست اول: به پوست نرم و خارجی پوشش میوه كه روی پوست سخت قرار دارد، گفته میشود.

ب) پوست دوم: پوست سخت و استخوانی است كه مغز را محافظت می‌كند و زیر پوست اول قرار دارد.

این مقاله رو از دست نده:  دانلود فرم شناسنامه مواد اولیه غذایی

ج) پوست سوم: به پوست نازكی گفته میشود كه مغز را میپوشاند.

فرایند پوستگیری که در گذشته به صورت دستی انجام میشده است امروزه با ماشین هایی با ظرفیت های مختلف انجام میگیرد. پوستگیری با استفاده از پوستگیرهای برشی یا سایشی انجام میشود. پوستگیرهای سایشی مرسومتر هستند و در آنها پوست در اثر سائیده شدن به یک سطح ساینده جدا میشود. پوست‌كن، اصلیترین دستگاه در خط تولید بسته بندی مغز گردو است كه پوستگیری را انجام داده، پوست تر را به عنوان نخاله جداسازی نموده، به نخاله گیر هدایت و به این ترتیب عمل پوستگیری را كامل می‌كند.

 

خشک کردن مغزهای گردو

درطی خشک کردن گردوها در مراحل فراوری گردو، با استفاده از هوای داغ و خشک، رطوبت آنها کاهش یافته به حدود 6-4 درصد میرسد. در این فرایند باید دما و رطوبت تحت کنترل باشند تا از آسیب حرارتی به میوه جلوگیری شود. خشک کردن به دو روش سنتی با استفاده از گرمای خورشید و یا روش صنعتی با استفاده از انواع خشک‌کن ها انجام میشود. در انتهای خشک کردن باید، رطوبت گردو، بادام و فندق، حدود 8  ـ7 درصد و رطوبت پسته به کمتر از 6 درصد برسد.

گردو، بادام و فندق پس از خشک شدن به قسمت مغزکردن منتقل میشوند و به وسیلەه ماشینهای غلتکی و یا در روش سنتی با دست شکسته شده و مغز آنها خارج میشود. پس از شکسته شدن، مغزها توسط غربالها بر اساس اندازه، درجهبندی شده و در حین حرکت بر روی نوار نقاله بازرسی چشمی میشوند و هرگونه آسیبدیدگی، چروکیدگی، مواد خارجی و هر نقص دیگری از آنها جدا میشود.

این مقاله رو از دست نده:  صفرتا100خط تولید سس مایونز + فرمولاسیون سس مایونز

خط تولید مغز گردو

 

 

مرحله مغز کردن گردوها

عمليات مغزکردن به روش دستی و يا ماشينی انجام ميگيرد. دستگاه مکانيکی مغزکن شبيه آسياب بوده که ميوههای درختي از طريق قيفی وارد دو فک آسياب ميشوند. پوست سخت آن ساييده و شکسته ميشود و مغز از فاصله بين دو فک بيرون رانده ميشود و پس از گذشتن از يک غربال مغزها جدا ميشوند.

 

بسته بندی مغزهای گردو

 در این مرحله از خط تولید بسته بندی مغز گردو، مغزها را میتوان در گونی هایی از جنس الیاف طبیعی یا مصنوعی مناسب و ضخیم، کارتن و یا بستهبندی های مناسب دیگر که استفاده از آنها برای مواد خوراکی مجاز هستند، بسته بندی کرد. برای این محصولات معمولا از بسته بندی های پلی اتیلنی استفاده میشود. بسته بندی باید به گونه ای باشد که حفاظت لازم از فراورده را تضمین کند.

 

چرا دریافت مشاوره در زمینه فرمولاسیون و راه اندازی خط تولید دارای اهمیت است؟

صنایع غذایی از جمله صنایع گسترده با طیف وسیعی از محصولات غذایی است. اگر قصد راه اندازی خط تولید دارید، قطعا باید بدانید چه محصولی قرار هست تولید کنید و این انتخاب محصول نیز وابستگی زیادی به شرایط منطقه از جمله دسترسی به مواد اولیه و بازار فروش، آب و هوا و غیره دارد.

در کنار تمام این عوامل باید بدانید که چگونه خط تولید راه اندازی کنید و با دستگاه ها، چینش خط تولید و فرمولاسیون محصولی که قصد تولید آن را دارید آشنا باشید. در واقع باید با مسیر درست تولید آشنا باشید در غیر اینصورت مدتی بعد از شروع به دلیل نداشتن مزیت رقابتی در بازار، بالا بودن هزینه های تولید، افزایش ضایعات به دلیل پایین بودن کیفیت محصول با شکست مواجه خواهید شد.

این مقاله رو از دست نده:  خط تولید شیر استریلیزه | استریلیزاسیون شیر

به قول معروف کار را باید به کارددان سپرد. بنابراین اگر قصد ورود به صنعت غذا را دارید و یا اینکه درحال حاضر در صنعت غذا مشغول به فعالیت هستید اما قصد دارید تا فرمولاسیون و کیفیت محصولتان بهبود یابد، از ظرفیت تولیدتان استفاده و محصولی جدید اضافه کنید و یا مشکلات خط تولید را حل کنید می توانید از مشاوره متخصصان مجرب مجموعه علم فود بهره ببرید. علم فود در کنار شماست تا بتوانید محصولی با کیفیت تولید کنید، هزینه های تولید را کاهش دهید و ارزش افزوده در جامعه ایجاد کنید.

علم فود در زمینه فرمولاسیون و بهبود کیفیت محصول و راه اندازی خط تولید محصول مورد نظرتان از تهیه دستگاه های مورد نیاز خط تولید تا راه اندازی و پخش و فروش محصول و معرفی و آموزش نیروهای انسانی متخصص به صنعت شما کمک میکند.

 

دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):

اینستاگرام علم فود

علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 3.8 / 5. تعداد رای: 10

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)