آموزش حضوری HACCP در صنایع غذایی

1 و 2 آذر ماه در تهران

کسب اطلاعات بیشتر: 09357959277

روش اندازه گیری عیار فهلینگ

تعیین-عیار-فهلینگ،-عیارسنجی-فهلینگ-در-آزمون-قند

اندازه گیری عیار فهلینگ را عملی یاد بگیرید. روش اندازه گیری عیار فهلینگ چیست؟ چگونه عیار فهلینگ رو اندازه بگیریم؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با اندازه گیری عیار فهلینگ انتخاب کردید. در یکی از مقالات علم فود، آزمون اندازه گیری قند مواد غذایی را بررسی کردیم، در این مقاله روش عیارسنجی فهلینگ را بررسی میکنیم. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

استاندارد کردن محلول فهلینگ مصرفی

مرحله اول

محلول قند (اینورت) استاندارد مصرفی را در بورت ۵۰ میلی لیتری، بریزید. مقدار ۵ میلی لیتر فهلینگ A و مقدار ۵ میلی لیتر فهلینگ B را به دقت درون ارلن مایر ۲۵۰ یا ۳۰۰ میلی لیتری منتقل کنید (برای افزایش دقت در اندازه گیری عیار فهلینگ نمونه بهتر است برای برداشتن فهلینگ A و فهلینگ B از پیپت های یکسان استفاده شود).

 

مرحله دوم

مقداری آب مقطر و مقدار ۱۵میلیلیتر محلول داخل بورت را به ارلن بیافزایید، سپس ارلن را روی توری بالای شعله قرار داده و حرارت دهید تا محتوای آن بجوشد. پس از مدت زمان یک دقیقه جوشش محتوای ارلن (برای جلوگیری از پرتاب محلول به بیرون از پرل شیشه ای یا سنگ جوش استفاده کنید).

دوقطره شناساگر آبی متیلن ۰٫۲ درصد را به محتوای ،ارلن بیافزایید و در حال جوشش از محلول قند استاندارد محتوی در بورت ،قطره قطره به محتوای ارلن بیافزایید و پس از افزودن هر قطره، ارلن را بچرخانید تیتراسیون را در مدت زمان حداکثر ۳ دقیقه با افزودن قطره قطره از محلول قند تا ظهور رسوب Cu20 به رنگ قرمز آجری، ادامه دهید).

به محض ایجاد رنگ قرمز آجری پایدار در محتوای ارلن آن را از روی شعله بردارید و حجم محلول قند استاندارد مصرفی در تیتراسیون فهلینگ را خوانده و یادداشت کنید.

این مقاله رو از دست نده:  دانلود نمونه فرم ارسال نمونه به آزمایشگاه

اندازه-گیری-عیار-فهلینگ،-تعیین-عیار-فهلینگ

مرحله سوم

در مرحله سوم اندازه گیری عیار فهلینگ، پس از تعیین مصرف حدودی قند در مرحله پیش آزمایش فوق را تکرار کنید در این مرحله، مقدار یک تا دو میلی لیتر کمتر از قند مصرف شده در مرحله پیش را به مخلوط سرد فهلینگ A و B بیافزایید و در مدت زمان ۲ دقیقه، آن را در حالت جوش نگه دارید سپس تیتراسیون را مانند پیش کامل کنید حجم مصرف شده از محلول قند اینورت استاندارد در سنجش فهلینگ را یادداشت کنید. در نهایت مقدار قند اینورت لازم برای احیاء ۱۰ میلی لیتر محلول فهلینگ را به دست آورید.

 

اندازه گیری عیار فهلینگ

عیار فهلینگ (مقدار قند لازم برای احیاء مقدار ۱۰ میلی لیتر محلول فهلینگ) را با ضرب کردن تیتر (حجم مصرفی قند) در مقدار میلی گرم قند اینورت در هر میلی لیتر آن، به دست آورید.

مثال ۱ : چنانچه مقدار ۲۶ میلیلیتر از محلول قند اینورت استاندارد در عیار سنجی مقدار ۱۰ میلی لیتر فهلینگ مصرف شده باشد و هر میلی لیتر این محلول قند استاندارد حاوی مقدار ۲ میلی گرم قند اینورت، باشد پس عیار فهلینگ (A) برابر است با (26 ضربدر 2 = 52 (A))

مثال ۲ : چنانچه مقدار ۲۵ میلیلیتر از محلول قند اینورت استاندارد در عیار سنجی مقدار ۱۰ میلی لیتر فهلینگ مصرف شده باشد و هر میلی لیتر این محلول قند استاندارد حاوی مقدار ۲میلی گرم قند اینورت ،باشد پس عیار فهلینگ (A) برابر است با رابطه (25 ضربدر 2 = 50 (A))

ارزیابی-حسی-مواد-غذایی

آزمون اندازه گیری عیار فهلنیگ رو به صورت عملی یاد بگیرید

مجموعه علم فود به عنوان همکار آموزشی سازمان غذا و دارو، دو دوره آموزشی آزمایشگاه میکروب مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و مهارت محور در سایت علم فود ارائه میدهد. این دوره ها در آزمایشگاه همکار سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی ضبط شده و آزمون های مهم و نکات مهم آزمایشات مواد غذایی در دوره آموزش داده شده است.

این مقاله رو از دست نده:  آزمون های میکروبی آب آشامیدنی

یکی از آزمون های آموزش داده شده در دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی، آزمون اندازه گیری عیار فهلینگ می باشد. بعد از گذراندن دوره ها میتوانید، گواهینامه مورد تایید سازمان غذا و دارو نیز با مجموعا 10 امتیاز بازآموزی کسب کنید. برای آشنایی با دوره های کنترل کیفیت مواد غذایی بر روی ثبت نام و شروع یادگیری کلیک کنید:

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

 

تصحیح عیار فهلینگ

برای این منظور باید بعد از اندازه گیری عیار فهلینگ، عیار به دست آمده A را با عدد نوشته شده در ستون دوم (قند اینورت ) جدول ۲ در برابر تیتر معادل حجم مصرفی محلول قند استاندارد در عیار سنجی فهلینگ)، مقایسه کنید و میزان اختلاف را تعیین کرده و سپس آن را در خواندن مقدار قندهای معادل مورد نظر به شرح زیر منظور کنید:

۱- چنانچه عیار فهلینگ طبق مثال ۱ عدد ۵۲ ،باشد با مراجعه به جدول ۵ در برابر تیتر ۲۶ میزان قند اینورت برابر ۵۱/۳ بوده در نتیجه میزان اختلاف برابر ۰/۷ + به دست میآید که باید به مقدار قند مورد نظر معادل در هنگام خواندن از جدول افزوده شود .

۲- چنانچه عیار فهلینگ طبق مثال ۲، عدد ۵۰ باشد با مراجعه به جدول ۵ در برابر تیتر ۲۵، میزان قند اینورت برابر ۵۱/۲ بوده در نتیجه میزان اختلاف برابر ۱/۲ – به دست می آید که، باید از مقدار قند مورد نظر معادل در هنگام خواندن از جدول کم شود .

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100روش شمارش کلستریدیوم پرفرنژنس

جدول-تصحیح-عیار-فهلینگ،-اندازه-گیری-عیار-فهلینگ

 

دوره بدو استخدام مسئولین فنی صنایع غذایی

در دوره بدو استخدام مسئولین صنایع غذایی که در سایت علم فود به صورت ویدیویی و در بستر اپلیکشین ارائه شده است تمامی مباحث مهمی که مسئولین صنایع غذایی در بدو ورود به واحد تولیدی باید بدانند آموزش داده شده است. بعد از گذراندن دوره گواهی مورد تایید سازمان غذا و دارو با ۵ امتیاز بازآموزی ارائه میشود. برای آشنایی با دوره بر روی عکس زیر کلیک کنید:

دوره تخصصی مسئول فنی

 

دوست عزیز علم فودی، با مراجعه به سایت علم فود میتونی به کلی مقاله در زمینه صنایع غذایی و دوره های تخصصی صنایع غذایی دسترسی داشته باشی، کافیه روی لینک زیر کلیک کنی:

سایت علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 4.9 / 5. تعداد رای: 48

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)