آموزش حضوری HACCP در صنایع غذایی

1 و 2 آذر ماه در تهران

کسب اطلاعات بیشتر: 09357959277

صفر تا 100 راه اندازی کارگاه بسته بندی حبوبات

صفر تا 100 خط فرآوری و بسته بندی حبوبات

کارگاه بسته بندی حبوبات خوبه یا نه؟ در این مقاله قصد داریم به خط تولید بسته بندی حبوبات و غلات بپردازیم، تقریبا میتوان گفت بسته بندی خشکبار و حبوبات یکی از ساده ترین و منعطف ترین خطوط را دارند، بسته بندی حبوبات تنها محدود به یک محصول نیست و بازار متنوع کشور ایران در حبوبات بسته بندی شده، به شما این اجازه را می دهد تا بتوانید در یک خط تولید ثابت، چندین محصول مختلف با نرخ سوددهی بالا و هزینه کم داشته باشید.

راه اندازی خط تولید حبوبات در سال 1401 نیازمند حدقل 600 میلیون تومان سرمایه جهت خرید دستگاه ها می باشد که ظرفیت تولید آن 10 تن در روز بوده و برای راه اندازی این خط نیاز به یک سالن تولید بهداشتی(دیوار سرامیک) با حداقل مساحت 70 متر، به همراه انبار مواد اولیه و انبار محصول به صورت جداگانه می باشد که هزینه اجاره و یا خرید سالن با مشخصات ذکر شده در شهر های مختلف ایران، متفاوت است.

دستگاه بسته بندی حبوبات به صورت سفارشی میتوانند با برق 220 ولت تکفاز ساخته شوند اما برای بهره وری بهتر و افرایش راندمان و عمر دستگاه ها توصیه میشود از برق صنعتی( سه فاز 380 ولت 50 آمپر) استفاده شود. خط تولید بسته بندی حبوبات با ظرفیت 10 تن در روز، قابلیت اشتغال 15 الی 20 نفر را به صورت مستقیم دارد.

آموزش راه اندازی کارگاه بسته بندی مواد غذایی، کارگاه بسته بندی حبوبات

محصولات

خط بسته بندی حبوبات به واسطه انعطاف بسیار بالا ظرفیت بسته بندی انواع محصولات این دسته را دارد که عمدتا شامل موارد زیر می باشد.

  • نخود
  • عدس
  • لپه
  • باقلا سبز
  • ماش
  • دال عدس
  • لوبیا سفید
  • سوبیا چیتی
  • لوبیا قرمز
این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 خط توليد کارخانه چيپس سيب زمينی

راه-اندازی-کارگاه-بسته-بندی-سبزیجات

مراحل کلی

اگر بخواهیم خط بسته بندی حبوبات را در یک فرآیند کلی ببینیم، شامل مراحل زیر است:

انبار مواد اولیه

به منظور نگهداری حبوبات و غلات ورودی به واحدهای آماده سازی و بسته بندی می بایست از انبارهای خشک با دمای زیر 25
درجه سانتیگراد متناسب با ظرفیت واحد تولیدی استفاده گردد.

بوجاری

هدف از بوجاری کردن در خط بسته بندی حبوبات، حذف ناخالصی های احتمالی مانند تکه های گیاه، سنگ، خاشاک، قطعات فلزی و… است. در این مرحله باید از دستگاه بوجاری حبوبات استفاده کنیم تا ناخالصی های احتمالی حذف گردند.

بعد از طی کردن مرحله بوجاری به وسیله دستگاه، یک مرحله هم به صورت دستچین توسط نیروی انسانی صورت میگیرد، به این صورت که حبوبات به وسیله نوار نقاله جابجا میشوند و کارگران به صورت چشمی، ضایعات باقی مانده را از ماده اولیه جدا سازی میکنند.

دستگاه بوجاری حبوبات بسته به ظرفیت اختصاصی شما قابل ساخت است که میتوان حجم های 500 کیلو گرم در ساعت تا 2 تن در ساعت نیز به صورت سفارشی تهیه کرد.مصرف برق این دستگاه حدودا 1 تا 2 کیلووات بر ساعت است

پولیش

این مرحله به این منظور انجام میشود که محصول ظار بهتری پیدا کند، بعضی از ظروف و یا سلفون های بسته بندی ب صورت شفاف هستند و اگر محصول ظاهر خاکی و آلوده داشته باشد از نظر مارکتینک و بازار پسندی نکته منفی حساب میشود، پس باید به وسیله یک فرآیند ساده به وسیله دستگاه پولیش حبوبات، سطح دانه حبوبات را پاک سازی کرد تا از ورود گردوخاک روی دانه ها به بسته بندی جلوگیری به عمل آید، این دستگاه نیز قابلیت پولیش حبوبات با ظرفیت های مختلف را دارد. مصرف برق این دستگاه حدودا 1 تا 2 کیلووات بر ساعت است.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 آزمون های میکروبی ادویه و چاشنی ها

دستگاه پولیش خط تولید حبوبات

توزین و بسته بندی (دستگاه بسته بندی حبوبات)

مرحله پایانی از خط تولید حبوبات و خشکبار بسته بندی شده در این قسمت می باشد، جایی که شما برای بسته بندی محصول خود نیاز به یک دستگاه بسته بندی حبوبات دارید; اما به تناسب نوع بسته بندی حبوبات مورد نظر شما میتوانید دستگاه های مختلفی تهیه کنید، مثلا شما میتوانید محصول خود را در سلفون با طرح و نقش اختصاصی برند خود بسته بندی کنید که نیاز به دستگاه توزین دار دارید، دستگاه های بسته بندی حبوبات میتواند تعداد توزین های مختلفی داشته باشد(تک توزین، دو توزین و ….)

دستگاه بسته حبوبات در انواع مختلف اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ساخته می شود، مدل تمام اتوماتیک چهارتوزین دستگاه بسته بندی حبوبات توانایی تولید 15 الی 25 بسته در دقیقه را دارد همچنین به واسطه سیستم های توزین هوشمند، قابلیت توزین از 20 گرم تا چند کیلوگرم را نیز دارد.

مصرف برق دستگاه بسته بندی حبوبات حدودا 4 کیلووات بر ساعت است

 

دوره آموزشی راه اندازی کارگاه بسته بندی مواد غذایی

دوره آموزشی راه اندازی کارگاه بسته بندی مواد غذایی، به صورت ویدیویی و در بستر اپلیکیشن علم فود قابل مشاهده هست. در این دوره آموزشی به مباحث مهمی که باید در مورد راه اندازی کارگاه بسته بندی مواد غذایی بدانید، پرداخته شده است. برای آشنایی با جزئیات سرفصل های دوره بر روی عکس زیر کلیک کنید:

آموزش راه اندازی کارگاه بسته بندی مواد غذایی، کارگاه بسته بندی حبوبات

 

دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 خط تولید خیارشور + فرمولاسیون خیارشور

اینستاگرام علم فود

علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 4.5 / 5. تعداد رای: 307

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

17 پاسخ

  1. ممنون از اطلاع رسانی خوب شما
    آیا درمساحت۶۰متردر۲طبقه(هرطبقه۳۰مترمربع) می‌توان یک کارگاه بسته بندی بامشخصات ذکرشده شماراه انداخت؟باتشکردوباره

    1. سلام. سپاس از توجه شما. اگر قصد راه اندازی خط تولید در ابعاد کارگاهی داشته باشید حداقل 250 تا 300 متر فضا نیاز دارید در یک طبقه. اما میتونید در متراژ کوچک به صورت مشاغل خانگی کار کنید

  2. ممنون از توضیحاتتون. ما یک دستگاه ماسک زنی داریم میخاستم ببینم میشه با ی هزینه ی کم تغییر کاربری داد و برای بسته بندی ازش استفاده کرد؟امکانش هست؟. ممنون میشم جواب بدید

  3. برای بسته بندی مناسب خرما درابعاد کوچک چه نوع بسته‌بندی پیشنهاد میکنید.
    تشکر

  4. با سلام وتشکر از مطلب بسیار مفید شما .من قصد احداث کارگاه بسته بندی حبوبات دارم نیاز به اموزش در این باره دارم ممنون میشم کمک کنید

  5. دوست عزیز

    سلام

    روز بخیر

    اگه بخوام از یکی از شرکتهای بسته بندی حبوبات که در حد متوسط باشه بازدید کنم چیکار باید بکنم.

    ارادتمندم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)