کاربرد بیوپلاستیک در صنعت غذا

کاربرد بیوپلاستیکها در صنعت غذا

کاربرد بیوپلاستیک در صنعت غذا چیست؟ بیوپلاستیک چیست؟ مزایای استفاده از بیوپلاستیک در صنایع غذایی چیست؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با کاربرد بیوپلاستیک ها در صنعت غذا  انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید??.

 

بیوپلاستیک چیست؟

بیوپلاستیک یا پلاستیک های ارگانیک از مواد تجزیه پذیر طبیعی و از بیومس یا توده زیستی ساخته میشوند و نه از نفت و سوخت های فسیلی.

 

دلیل استفاده از بیوپلاستیک ها

در دهه های اخیر، مقدار پلاستیک مصرفی مخصوصا در بسته بندی های مواد غذایی بیشتر شده است. بیشترین کاربرد این بسته بندی نیز در صنایع غذایی است. از معایب پلاستیک ها میتوان به تراوایی طبیعی انها نسبت به انتقال ترکیبات با وزن مولکولی پایین اشاره کرد. این امر باعث اکسیداسیون غذا در نتیجه نفوذ اکسیژن، و جابه جایی عناصر سمی از پلاستیکها به درون ترکیبات مواد غذایی میشود. این در نهایت باعث کاهش کیفیت مواد غذایی میگردد.

بیوپلاستیک در صنایع غذایی

انواع بیوپلاستیک ها

بیوپلاستیک های تجدیدپذیر

این بیوپلاستیک ها میتوانند در مدت 4 تا 6 ماه تجزیه شوند. یک پلاستیک زمانی زیست تخریب پذیر است که بطور طبیعی توسط موجودات ذره بینی و میکروارگانیسم ها مانند باکتری، قارچ و جلبک ها تجزیه و تفکیک شوند. زیست تخریب پذیر بودن یعنی اینکه کربن موجود در بسته بندی توسط موجودات میکروارگانیسم ها مورد استفاده قرار گیرد و به مواد بی خطر مثل کربن دی اکسید تبدیل گردد. این دسته بیشتر برای مواد دور ریختنی استفاده میشوند.

 

بیوپلاستیک های تجزیه ناپذیر

فقط از این جهت که از منابع نفتی ساخته نمیشوند اهمیت دارند. این نوع بیوپلاستیک ها در محصولاتی چون قاب گوشی موبایل استفاده میشود.

این مقاله رو از دست نده:  14 استارت آپ صنایع غذایی

 

انواع بیوپلاستیک ها در صنایع غذایی

1. پلیمرهایی که مستقیما از توده زیستی استخراج می شوند همچون پلی ساکاریدهای کیتوزان، نشاسته، گاراژینان و سلولز وپروتئین هایی همچون گلوتن، سویا و زئبن و لیپیدهای مختلف.

2. پلیمر هایی که از منومرهای مشتق شده از توده زیستی استفاده می کنند اما سنتز شیمیایی کلاسیک را برای بدست آوردن پلیمر نهایی قابل تجزیه بیولوژیکی شامل ترموپلاستیک ها و ترموست هایی چون موارد مشتق شده از روغن های سبزیجات دنبال می کنند. در رابطه با ترموپلاستیک، این مورد مربوط به پلی لاکتیک اسید (PLA) و بیو پلی اتیلن نیشکر غیر قابل تجزیه بیولوژیکی مشتق شده از اتانول می شود

3 – پلیمرهای تولید شده توسط میکروارگانیسم های اصلاح شده به صورت طبیعی با ژنتیکی همچون پلی هیدروکسی آلكانوآتها(PHA) پلی پپتیدهایی چون پلیمر های الاستین می شود در میان مواد غیر بیولوژیکی، یعنی استفاده از منومر های نفتی با آمیزه  هایی از منومرهای بیولوژیکی و نفتی، هم تعدادی از رزین های قابل تجزیه بیولوژیکی همچون پلی کاپرولاکتونها (PCL)، پلی – ونيل – الكل (PROH) و کوپلیمر های آن با اتیلن (EVOH) و برخی از بیوپلی استر PLA که نوعی پلاستیک شفاف است که از مواد طبیعی ساخته شده است. (مثل نشاسته ذرت)

 

دوره آموزشی متخصص آزمایشگاه مواد غذایی

مجموعه علم فود با همکاری یکی از آزمایشگاه های همکار غذا و دارو و سازمان دامپزشکی، دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و تحلیلی تهیه کرده است. در این دوره آزمایش های مهم شیمی مواد غذایی از جمله جدول تغذیه ای مواد غذایی که جزء آزمایشات مهم هستند به صورت کاملا عملی آموزش داده شده است. از مواردی که در دوره عملی آزمایشگاه شیمی آموزش داده شده میتوان به اندازه گیری پروتئین، چربی، قند، نمک، اسیدیته، خاکستر، دانسیته، رطوبت و آزمایشات مهم دیگر مانند اندازه گیری نشاسته در فراورده های گوشتی و اندازه گیری اسیدیته، پراکسید استخراجی روغن و اندازه گیری فیبر خام در مواد غذایی و غیره اشاره کرد.

این مقاله رو از دست نده:  12 وظیفه مسئول فنی صنایع غذایی + حقوق1403

همچنین در دوره آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی سعی شده چالش های احتمالی در آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی بررسی و راه حل هایی برای آن ارائه گردد. نحوه رقت سازی، ساخت محیط کشت، بررسی استاندارد، نحوه افزودن مکمل ها و نحوه کشت و شمارش میکروارگانیسم های مهم و مشترک بین مواد غذایی در این دوره آموزش داده شده است. برای آشنایی با این دوره ها بر روی ثبت نام و شروع یادگیری دوره های شیمی و میکروب کلیک کنید (با امکان دریافت گواهینامه از آزمایشگاه همکار غذا و دارو و سازمان دامپزشکی).

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):

اینستاگرام علم فود

علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 4.8 / 5. تعداد رای: 36

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)