صفر تا 100 محیط کشت EC broth (ای سی براث)

محیط کشت EC broth (ای سی براث)

محیط کشت EC broth (ای سی براث) چیست؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با طرز تهیه محیط کشت EC broth (ای سی براث) انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

کاربرد محیط کشت EC broth (ای سی براث)

محیط کشت EC broth (ای سی براث)  انتخابی برای شناسایی و شمارش به روش MPN باکتری های enterobacteria در نمونه های آبی و مواد غذایی طبق استانداردها ایزو می باشد.

 

فرمولاسیون محیط کشت EC broth (ای سی براث)

فرمولاسیون محیط کشت EC broth (ای سی براث) (گرم بر لیتر(L/g)) :

Peptone 20,00
Bile Salt NO.3 1,50
Lactose 5,00
Dipotassium phosphate 4,00
Potassium dihydrogen phosphate 1,50
Sodium chloride 2,50
Final pH 6,9 ± 0,2 at 25C
جهت دستیابی به بهترین عملکرد محیط در صورت احتیاج با مکمل یا بدون مکمل آماده سازی و استفاده گردد.

 

ساخت محیط کشت EC broth (ای سی براث)

طرز تهیه محیط کشت EC broth (ای سی براث) به صورت زیر است:

37 گرم از این محیط در یک لیتر آب مقطر حل شده و به نقطه جوش رسیده و در داخل لوله یا لوله های دورهام ( برای شناسایی گاز متصاعد شده) توزیع شود. سپس توسط اتوکلاو با دمایC°121 به مدت 15 دقیقه استریل (سترون) شود.

 

تحلیل محیط کشت EC broth

این محیط بافری محتوی لاکتوز می باشد و قسمتی از طیف محیط های کشت انتخابی برای enterobacteriaceae است. این مؤثر بودن و انتخابی بودن به دلیل وجود ماده salts Bile ( نمک های صفراوی) است که خاصیت متوقف کننده رشد بقیه میکروارگانیسم ها را دارد. این محیط کشت به عنوان آزمون روتین آب و غذا یا به تنهایی و یا با تکنیک MPN استفاده می شود. نوع نمونه تعیین کننده چگونگی دقیق بودن نتایج خواهد بود. محیط کشت EC broth (ای سی براث) اگر در دمای C °37-35 برای 48 ساعت نگهداری شود، گاز تولید شده می تواند توجیه اولیه گواهی باکتری کلی فرم باشد.

این مقاله رو از دست نده:  دانلود چک لیست نظافت آزمایشگاه مواد غذایی

آزمون های رایج قدیمی باید برای تأییدیه بعدی استفاده شود. نگهداری در دمای 44.5 درجه سانتی گراد الزامی است و گاز تولید شده می تواند بیانگر تأیید وجود اشرشیاکلی باشد. در حالی که باید توجه داشت که اعتبار این آزمون به گوناگونی تکنیک های استفاده شده محدود می شود. حداکثر نگهداری 24 ساعت داخل حمام آب با تنظیم دقیق دما توصیه می شود. وقتی نمونه ها بیش از 100mL باشند محیط کشت باید برابر با غلظت های مطرح شده در دستورالعمل دوباره سازی شود، که با حجم نمونه اضافه شده محاسبه شود.

فرم-نگهداری-نمونه-شاهد-مواد-غذایی

روش نگهداری از محیط کشت EC broth (ای سی براث)

روش نگهداری از محیط کشت EC broth (ای سی براث) به صورت زیر است:

نگهداری این محیط کشت صرفا برای آزمایشگاه بوده و باید درب قوطی کاملا بسته باشد. از تابش شدید نور آفتاب جلوگیری شود،  در محیط خشک و خنک با دمای بین C°4 +تا C°30 و رطوبت کمتر از 60 % قرار گیرد.

 

دوره تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

مجموعه علم فود به عنوان همکار آموزشی سازمان غذا و دارو، دو دوره آموزشی در زمینه آزمایشات کنترل کیفیت مواد غذایی که شامل آزمایشات کنترل کیفیت میکروبی مواد غذایی و آزمایشات کنترل کیفیت شیمی مواد غذایی می باشد را به صورت کاملا عملی و مهارت محور در سایت علم فود ارائه میدهد. این دوره ها در آزمایشگاه همکار سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی ضبط شده و آزمون های مهم و نکات مهم آزمایشات مواد غذایی در دوره آموزش داده شده است.

بعد از گذراندن دوره های آزمایشگاه شیمی و میکروب مواد غذایی میتوانید، گواهینامه مورد تایید سازمان غذا و دارو نیز با مجموعا 20 امتیاز کسب کنید. برای آشنایی با دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی بر روی ثبت نام و شروع یادگیری کلیک کنید.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 آزمون های میکروبی شیر

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

دوره بدو استخدام مسئولین فنی صنایع غذایی

در دوره بدو استخدام مسئولین صنایع غذایی که در سایت علم فود به صورت ویدیویی و در بستر اپلیکشین ارائه شده است تمامی مباحث مهمی که مسئولین صنایع غذایی در بدو ورود به واحد تولیدی باید بدانند آموزش داده شده است. بعد از گذراندن دوره گواهی مورد تایید سازمان غذا و دارو با 5 امتیاز ارائه میشود. برای آشنایی با دوره بر روی عکس زیر کلیک کنید:

دوره تخصصی مسئول فنی

دوست عزیز علم فودی، با مراجعه و عضویت در سایت علم فود میتونی به کلی مقاله در زمینه صنایع غذایی و دوره های تخصصی صنایع غذایی دسترسی داشته باشی، کافیه روی لینک زیر کلیک کنی:

سایت علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 5 / 5. تعداد رای: 1

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های کاربردی و عملی آزمایشـات
  • بررسی چالش خـطوط تولید مواد غذایی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی