بهترین مواد غذایی پروبیوتیک دار کدامند؟ پروبیوتیک ها چگونه زندگی ما را تغییر می دهند؟ پروبیوتیک ها در چه مواد غذایی هستند؟
سلام سلام خدمت دوستان عزیز علم فودی?. امروز می خواهیم به این سوال جواب بدهیم که بهترین مواد غذایی پروبیوتیک دار کدامند و پروبیوتیک ها چگونه زندگی ما را تغییر می دهند؟ این روزا خیلی اسم پروبیوتیک ها رو میشنویم و در حال حاضر هم در صنعت غذا، محصولات مختلفی بر پایه پروبیوتیک در حال تولید هست. مثل سس پروبیوتیک، پنیر و ماست پروبیوتیک.
اما پروبیوتیک چیه؟ آیا واقعا خیلی تاثیر روی سلامتیمون داره؟؟ آیا مصرف محصولان انقدر میتونه مفید باشه؟ آیا واقعا زندگی ما رو تغییر میده؟? خب بعد که متوجه شدیم چه تاثیراتی میتونه رو سلامتیمون داشته باشه، حلا این سوال پیش میاد که پروبیوتیک ها در چه مواد غذایی هستند؟ خب اول از همه بهتر ببینیم اصلا خود پروبیوتیک چیه تا بعدش به این بپردازیم که ایا زندگی ما رو تغییر میده یانه و یا اینکه در کدوم مواد غذایی میشه پروبیوتیک ها رو پیدا کرد؟؟
تیم علم فود برای بازدهی بهتر و درک بهتر مطلب اقدام به تهیه پادکست استاندارد برای این مقاله نموده است. ??
پروبیوتیک چیه؟
بر اساس تعریف FAO (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) و WHO (سازمان بهداشت جهانی) پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که در صورت مصرف به میزان کافی تاثیرات سودمندی بر روی رشد میزبان خود دارند. پروبیوتیک از کلمه یونانی پروبیوس (probios) که در لغت به معنای برای زندگی بوده، گرفته شده است. این میکروارگانیسم ها به عنوان مکمل غذایی و به واسطه بهبود تعادل میکروبی روده تاثیر مثبتی بر میزبان می گذارند. مفهوم پروبیوتیک نوین نبوده و در واقع توسط انسان از هزاران سال پیش بصورت غذاهای تخمیرشده مصرف شده است.
تاریخچه استفاده از پروبیوتیک ها
پروبیوتیک برگرفته از یک فرضیه پیشنهاد شده توسط مچنیکوف ( Mechnikov)، دانشمند روسی در سال 1900 است که عامل زندگی طولانی و سلامت روستاییان بلغاری را مصرف محصولات شیری تخمیری می دانست. او معتقد بود که تخمیر لاکتوباسیلوس ها تحت تاثیر میکروفلورهای روده بزرگ باعث کاهش میکروب های سمی روده بزرگ می شود.
طبق تعریف سازمان غذا و دارو و سازمان جهانی بهداشت ، پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زندهای هستند که اگر به تعداد کافی به صورت زنده مصرف شوند اثرات سلامت بخشی در میزبان بروز میدهند. تاثیرات مثبت پروبیوتیک ها تنها زمانی مشاهده می شود که غذا در هنگام مصرف حاوی حداقل میزان مورد نیاز از میکروارگانیسم های زنده باشد.صنایع غذایی این میزان را حداقل بین cfu/ml 106-107 در نظر گرفته است.
بهترین مواد غذایی پروبیوتیک دار کدامند؟
پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که در صورت مصرف فواید سلامتی دارند. پروبیوتیک ها که معمولاً باکتری های مفید نامیده می شوند، انواع فواید قدرتمندی را برای بدن و مغز شما فراهم می کنند. آنها ممکن است باعث بهبود سلامت گوارش، کاهش افسردگی ، ارتقاء سلامت قلب شوند.
برخی از شواهد نشان می دهد که آنها حتی ممکن است پوست شما را زیباتر کنند.مصرف پروبیوتیک ها به صورت مکمل یکی از راه های محبوب برای دریافت آنهاست، اما می توانید آنها را از غذاهای تخمیر شده نیز دریافت کنید. در اینجا لیستی از 17 مواد غذایی پروبیوتیک دار فوق العاده سالم آورده شده:
1. ماست
ماست یکی از بهترین مواد غذایی پروبیوتیک دار است که میتواند سلامت شما را بهبود بخشد. ماست از شیری ساخته می شود که توسط پروبیوتیک ها، عمدتاً باکتری های اسید لاکتیک و بیفیدوباکتری ها تخمیر شده است. خوردن ماست با فواید سلامتی بسیاری از جمله بهبود سلامت استخوان همراه است. همچنین برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مفید است. در کودکان، ماست ممکن است به کاهش اسهال ناشی از آنتی بیوتیک ها کمک کند.
حتی می تواند به تسکین علائم سندرم روده تحریک پذیر نیز کمک کند. علاوه بر این، ماست ممکن است برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز مناسب باشد. این به این دلیل است که باکتری ها مقداری از لاکتوز را به اسید لاکتیک تبدیل می کنند که به ماست طعم ترش نیز می دهد. با این حال، به خاطر داشته باشید که همه ماست ها حاوی پروبیوتیک های زنده نیستند. در برخی موارد، باکتری های زنده در طول فرایند تولید از بین رفته اند. به همین دلیل، حتماً ماست با پروبیوتیک های زنده را انتخاب کنید.
2.ماست یونانی

3.کلم ترش
4.کیمچی
5.تمپه
6.میسو
7.کامبوجا
8.کفیر
9.اسموتی ها
10.ترشی
11.پیاز ترشی
12.ترشی لبو
13.خیار شور
14.پنیر کاتیج
15.پنیر چدار
16.پنیرگودا
17.نان جو و نان سبوس دار
نان جو و نان سبوس دار نیز مواد غذایی پروبیوتیک دار سالم هستند. نان سبوس دار حتما باید حاوی سبوس تخمیر شده باشد.
بهترین منابع پریبیوتیک
موز
سیر
پیاز
پروبیوتیک ها چگونه زندگی ما را تغییر می دهند؟
برای پاسخ به این سوال که پروبیوتیک ها چگونه زندگی ما را تغییر می دهند، میتوان به موارد اثربخش آنها بر سلامتی و تاثیر مثبت انها در بهبود عملکرد اشاره کرد. مطالعات متعددی در خصوص خواص سلامت بخش پروبیوتیک ها صورت گرفته است که در اینجا به برخی از خواص پروبیوتیکها اشاره می کنیم:
خواص ضد سرطان:
تحریک،تقویت سیستم ایمنی :
خواص پادعفونتی:
کاهش کلسترول سرم:
بهبود ناسازگاری لاکتوز:
جمع بندی
در نهایت برای جمع بندی و پاسخ به این سوال که پروبیوتیک ها چگونه زندگی ما را تغییر می دهند، باید گفت پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های پرطرفدار درسراسر جهان میباشند. نتایج حاصل ازتحقیقات مختلف نشان می دهد مصرف پروبیوتیک ها تاثیری مثبت در جنبه های مختلف به سلامتی دارد.البته لازم به ذکر است مصرف پروبیوتیک ها عنوان جایگزین دارویی توصیه نمیشود بلکه باید به همراه ورزش و یک رژیم غذایی مناسب جهت ارتقا سلامت جامعه مورد استفاده قرار گیرد.
منابع :
ﻣﺮوری ﺑﺮ ﻓﺮآورده ﻫﺎی ﭘﺮوﺑﻴﻮﺗﻴک ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪ ﻏﻼت و ﻟﺒﻨﻴﺎت و اﺛﺮات ﺳﻼﻣﺖ ﺑﺨﺶ آن ها
تاثیر پروبیوتیک ها بر سلامت (مزایا و مخاطرات)
ﻣﺮوری ﺑﺮ ﭘﺮوﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﻫﺎ: اﻫﻤﯿﺖ، ﻋﻤﻠﮑﺮد و ﮐﺎرﺑﺮد آنﻫﺎ
فرآورده های فراسودمند حاوی شکلات: پروبیوتیک، پریبیوتیک و سینبیوتیک
11 Probiotic Foods That Are Super Healthy
این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز دهید
میانگین رتبه 4.8 / 5. تعداد رای: 53
اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید