آیا روغن پالم در لبنیات استفاده میشود؟

روغن پالم در لبنیات

آیا روغن پالم در لبنیات استفاده میشود؟ در این پست از علم فود قصد داریم به این سوال که آیا روغن پالم در لبنیات استفاده می شود یا خیر پاسخ دهیم. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

 

آیا روغن پالم در لبنیات استفاده میشود؟

طبق گفته جناب آقای هدایت حسینی مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت:

روغن پالم یا روغن نخل یکی از انواع روغن های گیاهی خوراکی است که بیشتر از کشورهای آسیای جنوب شرقی به ایران فرستاده میشود.
? این روغن همانند سایر روغن های گیاهی دیگر کلسترول و اسید چرب ترانس ندارد اما میزان اسید چرب اشباع آن از سایر روغن های گیاهی (آفتابگردان، سویا، کلزا) بیشتر است.

‼️بنابراین باتوجه به مزایای استفاده از چربی های گیاهی نسبت به چربی های حیوانی برای برخی از محصولات لبنی اجازه استفاده از آنها در برخی محصولات از جمله پنیر پروسس، پنیر پیتزا و پنیرخامه، بستنی، خامه قنادی و کره های مالشی(روغن های گیاهی، مارگارین و…) نیز از سوی وزارت بهداشت به صادرکنندگان محصولات لبنی داده شده است. البته شرط استفاده از این روغن در آن محصولات این است ک حتما بر روی بسته بندی این محصولات قید شود ک مثلا 10%روغن حیوانی این محصول با روغن پالم یا هر روغن گیاهی دیگر جایگزین شده تا مصرف کننده مطلع گردد.

❌ به غیر از محصولات چهارگانه ذکر شده (پنیر، کره، بستنی، خامه قنادی) وزارت بهداشت اجازه استفاده از روغن پالم در هیچ محصول لبنی دیگر از جمله شیر و ماست را نداده و تا کنون نیز گزارشی اعلام نشده است. ولی در عین حال نظارت ها دقیق تر خواهد شد و نمونه گیری از محصولات نهایی یک فرایند دائمی و پیگیر می باشد.

این مقاله رو از دست نده:  هموژنیزه کردن شیر یعنی چی؟

 

 

روغن پالم در لبنیات

 

دکتر مجید حاجی فرجی،رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور:

لبنیات کم‌چرب بخورید چون …

لبنیات پرچرب در کشور با روغن‌های پالم برای قوام دادن و مزه‌دار کردن چرب می‌شوند و حاوی مقادیر زیادی اسید چرب اشباع هستند که برای سلامت مضر است بنابراین ترجیح آن است که شیر کم چرب مصرف شود.

اضافه کردن چربی گیاهی به لبنیات و شیرهای پرچرب در کارخانه‌های تولید لبنیات کار غیر قانونی نیست اما این حق مردم است که بدانند این میزان چربی در لبنیات و شیر، چربی خود شیر نیست و به آن چربی پالم اضافه شده است.

روغن-پالم-مفید-است-یا-مضر

 

روغن پالم یا نخل 50 درصد اسید پالمیتیک دارد که یک اسید چرب اشباع شده است و به همین دلیل تصور می‌شود روغن پالم یک نوع روغن هیپرکلسترولمیک است. در صنایع غذایی افزودن روغن پالم در لبنیات در فرایند تولید معمولا انجام می‌شود و تولیدکنندگان محصولات لبنی با استانداردهای موجود صنایع غذایی به گرفتن چربی اشباع شیر اقدام می‌کنند بنابراین مصرف‌کنندگان لبنیات پرچرب باید بدانند که چربی شیر موجود را نمی‌خورند بلکه روغن پالم در لبنیات را میل می‌کنند.

اضافه کردن چربی گیاهی به لبنیات ازجمله افزودن روغن پالم در لبنیات به دلیل اسیدهای چرب مشکل زاست زیرا مصرف بیش از حد چربی‌های اشباع شده می‌تواند به بالا رفتن کلسترول خون و در نتیجه به بیماری قلبی منجر شود.

 

نتایج استفاده از روغن پالم در لبنیات

امروزه موضوع روغنهای خوراكی و ارتباط آن با سلامت مردم كشورمان مورد بحـث خـاص و عـام اسـت كـه منجـر بـه بـروز برخوردهای متفاوت از سوی مصرف كنندگان و توليدكنندگان روغنها و صنايع مصرفی شده است. بطور كلی برخی از دلايل و علل مهم بروز اين مشكل را ميتوان در موارد ذيل خلاصه كرد:

این مقاله رو از دست نده:  بسته بندی هوشمند مواد غذایی

 

1.به دلیل تحریم ها و افزایش قیمت ارز، بخش زیادی از روغن های گیاهی خوراکی که وارد بازار میشود، روغن پالم است. بطوريكـه كـه سـهم واردات روغن پالم در ميان تمام روغنهای وارداتی به حدود 60-50 درصد رسيد. طبق مجوز وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندار، حدود 50 هزار تن از روغن پالم در صنعت لبنیات و برای سرخ کردن استفاده میشود.

 

2.قبلا اینگونه تصور میشد،که روغن پالم هیچ اسیدچرب ترانسی ندارد و در واقع با این هدف که مصرف اسید چرب ترانس را از طریق مصرف روغن های دیگر در مصرف سبد خانوار مردم کم کنند، روغن پالم را وارد سبد خانوار کردند. اما با تحقیقات صورت گرفته به این نتیجه رسیدند که این تصور درست نبوده است.

 

دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):

آزمایش میکروبی شیر

علم فود

منبع : حکیم مهر

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 3.6 / 5. تعداد رای: 9

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های کاربردی و عملی آزمایشـات
  • بررسی چالش خـطوط تولید مواد غذایی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی