مدت زمان ماندگاری شیر استریلیزه

مدت زمان ماندگاری شیر استریلیزه

مدت زمان ماندگاری شیر استریلیزه چه قدر هست؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با مدت زمان ماندگاری شیر استریلیزه انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

مدت زمان ماندگاری شیر استریلیزه چه قدر است؟

شیر استریلیزه را میتوان در دمای محیط به مدت 4 الی 6 ماه نگهداری کرد. ولی پس از باز شدن بسته بندی آنها، حتما باید در یخچال نگهداری شود و پس از باز شدن حداکثر در طی مدت 5 روز به مصرف برسد. زمان دقیق ماندگاری شیر استریل روی بسته بندی آنها درج شده است.

 

استریلیزاسیون شیر چگونه باعث افزایش ماندگاری شیر میشود؟

یکی از روش های سالم سازی شیر در سیستم صنعتی، استریل کردن آن است. استریل شدن، استفاده از حرارت شدید برای از بین بردن همه میکروب های بیماری زا و غیر بیماری زا و غیر فعال کردن آنزیم های مقاوم به حرارت است. در سیستم های صنعتی فرآوری شیر استریلیزه با دما و زمان معین، علاوه بر نابودی باکتریها، کمترین تغییر در شیر ایجاد میشود.

در روش استریلیزاسیون شیر، شیر در دمای 135 تا 145 درجه سانتیگراد به مدت 2 تا 4 ثانیه قرار میگیرد. در این شرایط همه میکروبهای بیماری زا و غیر بیماری زا از بین میروند. بسته بندی شیر استریل نیز با بسته بندی های معمولی متفاوت است به گونه ای که در بسته بندیهای 6 لایه گران قیمت بسته بندی شده و به همین دلیل این نوع شیرها بدون استفاده از هرگونه مواد نگهدارنده تا 6 ماه قابلیت نگهداری بدون یخچال را دارند( برای آشنایی با نحوه تولید شیر استریل، مقاله خط تولید شیر استریلیزه را حتما مطالعه کنید).

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 اینولین در صنایع غذایی(کاربرد+تولید)

 

 فرادما روی بسته بندی شیر استریلیزه به چه معنایی میباشد؟

فرادما ترجمه فارسی (temperature high ultra) میباشد و به معنای دمای خیلی زیاد است. دمای استریلیزاسیون شیر 135 تا 145 درجه سانتی گراد به مدت 2 تا 4 ثانیه است. استریلیزاسیون روشی است حرارتی که طی آن تمام میکروب های موجود در شیر از بین میرود و چنانچه در شرایط مطلوب و استریل بسته بندی شود، قابلیت نگهداری تا 6 ماه را در دمای محیط دارد

 

ارزش غذایی شیر استریلیزه بیشتر است یا پاستوریزه؟

ارزش غذایی شیر استریلیزه مشابه شیر پاستوریزه است با این تفاوت که برای تولید شیر استریلیزه از شیرخام با بهترین کیفیت استفاده میشود که یکی از علت های ماندگاری شش ماهه این محصول در بیرون از یخچال است. برای تولید شیر استریلیزه شیرخام ممتاز و درجه یک به مدت فقط 2 تا 4 ثانیه به طور غیر مستقیم در معرض حرارت 135 تا 145 قرار میگیرد.

در واقع یک شوک حرارتی به آن وارد میشود که به این ترتیب کلیه میکروب های آن از بین میرود و بلافاصله تحت شرایط کاملا اسپتیک و کاملا بهداشتی در پاکتهای 6 لایه بسته بندی میشود که بدین ترتیب هیچ گونه باکتری به آن وارد نمیشود. شیرهای استریل از کیفیت ایمنی بسیار بالایی برخوردارند و به مدت 6 ماه خارج از یخچال در حرارت محیط قابل نگهداری هستند. یادآوری میکند که در این نوع از شیرها هرگز از مواد نگهدارنده استفاده نمی شود.

 

آیا به شیرهای استریلیزه مواد نگهدارنده اضافه میشود؟

خیر، به منظور افزایش زمان ماندگاری و حفظ خواص مفید شیر از فرآیندهای حرارتی استفاده میشود که بدین ترتیب تمامی میکروب های بیماری زا و غیر بیماری زا از بین رفته و سپس محصول تحت شرایط استریل داخل پاکت های غیر قبل نفوذ چند لایه بسته بندی میشود که باعث زمان ماندگاری بیشتر برای این محصول میگردد. شیرهای استریلیزه در درجه اول از شیرخام ممتاز و درجه یک تهیه میشود و سپس طی فرایند حرارتی غیر مستقیم در معرض حرارت 135 تا 145 درجه سانتیگراد در طی 2 تا 4 ثانیه قرار میگیرد. استفاده از هرگونه مواد نگهدارنده در شیر و فراورده های آن به دلیل این که روزانه و به میزان زیاد باید مصرف شوند ممنوعیت قانونی دارد.

این مقاله رو از دست نده:  دانلود فرم تعهد عدم تراریختگی

 

دوره آموزشی تکنولوژی لبنیات

در دوره تکنولوژی لبنیات علم فود با انواع روش های فراوری شیر، تولید شیر پاستوریزه، ماست، پنیر، کره و خامه و همچنین نکات مهم در مورد شیمی شیر آشنا میشوید. برای آشنایی با این دوره بر روی عکس زیر کلیک کنید.

آموزش تکنولوژی لبنیات

 

دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):

آزمایش میکروبی شیر

علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 3.3 / 5. تعداد رای: 4

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های کاربردی و عملی آزمایشـات
  • بررسی چالش خـطوط تولید مواد غذایی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی