اندازه گیری نمک خیارشور به چه صورت است؟سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با نحوه اندازه گیری نمک خیارشور انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.
اندازه گیری نمک خیارشور
مواد موردنیاز برای اندازه گیری نمک خیارشور
1.آب مقطر
2.اسیدنیتریک غلیظ
3.نیترات نقره 0.1 نرمال
4.معرف فرو سولفات آمونيوم اشباع شده
5. نرمال 0.1 آمونيوم تيوسيانات
وسایل لازم اندازه گیری نمک خیارشور
1. ترازوی آزمایشگاهی با دقت 0.01 گرم
2. بالن اندازه گیری 100 میلی لیتری
3. بشر 50 میلی لیتری
4. پی پت 2 میلی لیتری
5.پی پت حجمی 25 میلی لیتری
6. قیف شیشه ای
7.پالایه کاغذی
8. هم زن شیشه ای
9.ارلن مایر 250 یا 500 میلی لیتری
دوره آموزشی متخصص آزمایشگاه مواد غذایی
مجموعه علم فود به عنوان همکار آموزشی غذا و دارو، دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و تحلیلی تهیه کرده است. در این دوره آزمایش های مهم شیمی مواد غذایی از جمله جدول تغذیه ای مواد غذایی که جزء آزمایشات مهم هستند به صورت کاملا عملی آموزش داده شده است. از مواردی که در دوره عملی آزمایشگاه شیمی آموزش داده شده میتوان به اندازه گیری پروتئین، چربی، قند، نمک، اسیدیته، خاکستر، دانسیته، رطوبت و آزمایشات تخصصی مهم دیگر مانند اندازه گیری کلسیم در مواد غذایی، اندازه گیری فیبر در مواد غذایی اشاره کرد.
همچنین در دوره آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی سعی شده چالش های احتمالی در آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی بررسی و راه حل هایی برای آن ارائه گردد. نحوه رقت سازی، ساخت محیط کشت، بررسی استاندارد، نحوه افزودن مکمل ها و نحوه کشت و شمارش میکروارگانیسم های مهم و مشترک بین مواد غذایی در این دوره آموزش داده شده است. برای آشنایی با این دوره ها بر روی ثبت نام و شروع یادگیری دوره های شیمی و میکروب کلیک کنید (بعد از گذراندن این دوره ها امکان دریافت گواهی مورد تایید سازمان غذا و دارو با مجموعا 20 امتیاز وجود دارد).
دوره های تخصصی آزمایشگاه
دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی
آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی
دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی
دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی
روش اندازه گیری نمک خیارشور
حدود 3 گرم از نمونه را به دقت در بشر 50 ميلی ليتری وزن كنيد. سپس به كمک هـم زن شيشه ای و آب مقطر، آزمايه را به يک بالن حجمی 100 ميلي ليتری بريزيد و به اندازه بسنده آب مقطـر بـه آن بيافزائيد تا حجم آن نزديک به 50 ميلي ليتر برسـد . محلـول را خـوب تكـان دهيـد ، سـپس بـه كمـک پی پت، 2 ميلی ليتر اسيد نيتريک غليظ و 25 ميلی ليتر نيتـرات نقـره 0.1 نرمـال ، بـه محلـول بيافزائيـد .
محلول نوشته شده در بالا را با آب مقطر به حجم 100 ميلی ليتر برسانيد و پـس از هـم زدن آن را از كاغـذ صافي بگذرانيد و 25 ميلي ليتر از محلول پالايش شده را با پي پت به ارلن 250 يا 500 ميلي ليتری بريزيـد و سپس 2 ميلي ليتر معرف فرو سولفات آمونيوم به آن افزوده، سپس بـا آمونيـوم تيوسـيانات 0.1 نرمـال تـا رسيدن به رنگ آجری روشن ، تيتر نماييد . درصد كلرورسديم را با استفاده از فرمول شـش بـه شـرح زيـر ، محاسبه كنيد :
s = درصد کلرور سدیم
N= میلی لیتر نیترات نقره
T = میلی لیتر تیوسیانات امونیوم مصرفی
W = وزن نمونه گرم
دوره بدو استخدام مسئولین فنی صنایع غذایی
این دوره با سرفصل ها و گواهی مورد تایید غذا و دارو با 5 امتیاز در بستر اپلیکیشن و به صورت ویدیویی در سایت علم فود ارائه میشود. برای آشنایی و ثبت نام در دوره بر روی عکس زیر کلیک کنید:
دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):
این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز دهید
میانگین رتبه 4.9 / 5. تعداد رای: 28
اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید