دستگاه میلکواسکن|اتوانالایزر شیر|دستگاه لاکتواستار

دستگاه میلکو اسکن | دستگاه اتوانالایزر شیر | دستگاه لاکتواستار

دستگاه میلکواسکن چیست؟ در این پست از علم فود می خواهیم در مورد طرز کار دستگاه میلکواسکن یا همان اتوانالایزر شیر صحبت کنیم. با علم فود همراه باشید.

 

دستگاه اتوانالایزر شیر (میلکواسکن) چیست؟

در زمان ورود شیر به کارخانه، لازم است که کیفیت آن مورد بررسی قرار بگیرد. یکی از پارامترهایی که بر اساس آن به دامدار پول پرداخت می کنند، میزان چربی شیر است. یکی از روش های اندازه گیری میزان چربی شیر استفاده از ابزار بوتیرومتر شیر میباشد. اما دستگاه اتوانالایزر شیر که به نام های دستگاه میلکواسکن و دستگاه لاکتواستار نیز شناخته میشود یکی از ساده ترین راه های بررسی تمام اجزای شیر است. به طورکلی میتوان گفت استفاده از دستگاه میلکواسکن در آزمایشگاه کارخانه های لبنی 2 مزیت مهم دارد:

  1. افزایش سرعت بررسی پارامترهای شیر
  2. بررسی اجزای شیر به طور همزمان

در رابطه با مورد اول میتوان گفت در ابتدای ورود شیر به کارخانه یکی از پارامترهایی که اندازه گیری میشود، چربی شیر است. استفاده از روش بوتیرومتر نسبت به دستگاه لاکتواستار، زمان بیشتری نیاز دارد. بنابراین با این دستگاه هم دقت و هم سرعت اندازه گیری چربی شیر افزایش می یابد. در رابطه با مورد دوم، دستگاه میلکواسکن میتواند همزمان 6 پارامتر را در شیر اندازه بگیرد که شامل موارد زیر است:

  • چربی
  • دانسیته
  • لاکتوز
  • مواد جامد غیر چربی (SNF)
  • پروتئین
  • آب

اندازه گیری موارد گفته شده همچنین میتواند به ما در تشخیص تقلبات شیر و لبنیات کمک کند. برای مثال اگر به شیر، آب افزوده شده باشد با اندازه گیری توسط دستگاه میلکواسکن میتوانیم به راحتی این نوع تقلب را تشخیص دهیم.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 اندازه گیری پروتئین مواد غذایی

تجهیزات-آزمایشگاه-های-مواد-غذایی

مراحل کار با دستگاه میلکواسکن

  1. آداپتور دستگاه را به برق متصل کنید و دکمه استارت را بزنید.
  2. بر روی صفحه نمایش دستگاه، جمله Getting ready را مشاهده خواهید کرد.

دستگاه لاکتواستار | دستگاه میلکواسکن

  1. نمونه شیر را در ظرف مخصوص دستگاه لاکتواستار بریزید.
  2. پروپ دستگاه لاکتواستار را درون ظرف شیر قرار دهید.
  3. دکمه enter را بزنید.
  4. منویی بر روی صفحه نمایش ظاهر میشود.
  5. cow milk را انتخاب کنید.
  6. سپس میزان 6 پارامتر گفته شده بر روی صفحه نمایش ظاهر میشود.

دستگاه میلکواسکن

دوره آموزشی متخصص آزمایشگاه مواد غذایی 

مجموعه علم فود با همکاری یکی از آزمایشگاه های همکار غذا و دارو و سازمان دامپزشکی، دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و تحلیلی تهیه کرده است. در این دوره آزمایش های مهم شیمی مواد غذایی از جمله جدول تغذیه ای مواد غذایی که جزء آزمایشات مهم هستند به صورت کاملا عملی آموزش داده شده است.

از مواردی که در دوره عملی آزمایشگاه شیمی آموزش داده شده میتوان به اندازه گیری پروتئین، چربی، قند، نمک، اسیدیته، خاکستر، دانسیته، رطوبت و آزمایشات مهم دیگر مانند اندازه گیری نشاسته در فراورده های گوشتی و اندازه گیری اسیدیته، پراکسید استخراجی روغن و اندازه گیری فیبر خام در مواد غذایی، اندازه گیری کلسیم در مواد غذایی و غیره اشاره کرد.

همچنین در دوره آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی سعی شده چالش های احتمالی در آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی بررسی و راه حل هایی برای آن ارائه گردد. نحوه رقت سازی، ساخت محیط کشت، بررسی استاندارد، نحوه افزودن مکمل ها و نحوه کشت و شمارش میکروارگانیسم های مهم و مشترک بین مواد غذایی در این دوره آموزش داده شده است. برای آشنایی با این دوره ها بر روی ثبت نام و شروع یادگیری دوره های شیمی و میکروب کلیک کنید (با امکان دریافت گواهینامه مورد تایید سازمان غذا و دارو و امتیاز بازآموزی).

این مقاله رو از دست نده:  آزمون میکروبی آرد | استاندارد میکروبی آرد گندم

بعد از گذراندن این دوره به آزمایشات مهم و اصلی که بین اکثر مواد غذایی مشترک است، مسلط میشوید. گواهینامه این دوره معتبر هست و برای استخدام شدن در جایگاه مسئول فنی و یا مسئول کنترل کیفیت میتونید مدرک این دوره رو به سازمان غذا و دارو ارائه بدید. همچنین این دوره برای افرادی که تمایل به یادگیری آزمایشات و یا گذراندن کارآموزی دارند بسیار مناسب است. گواهینامه این دوره دارای اعتبار و قابل ترجمه برای مهاجرت به خارج از کشور است.

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):

اینستاگرام علم فود

علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 4.8 / 5. تعداد رای: 44

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های کاربردی و عملی آزمایشـات
  • بررسی چالش خـطوط تولید مواد غذایی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی