آموزش حضوری HACCP در صنایع غذایی

1 و 2 آذر ماه در تهران

کسب اطلاعات بیشتر: 09357959277

صفر تا 100 کارگاه بسته بندی سبزیجات

راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات، خط تولید کارگاه بسته بندی سبزیجات

راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات به چه صورت است؟ مراحل بسته بندی سبزیجات چیست؟ چگونه کارگاه بسته بندی سبزیجات راه اندازی کنیم؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات

در راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات، مراحل بسته بندی سبزیجات به شرح زیر است:

 

دریافت مواد اولیه بسته بندی

در اولین مرحله از راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات، باید مواد اولیه بسته بندی تهیه و مورد ارزیابی کیفیت قرار گیرد. مواد اولیه بسته بندی سبزی تازه قبل از خرید و تحویل به واحد تولیدی از طرف بخش کنترل کیفیت کارخانه نمونه برداری، باید مورد بررسی و تایید قرار گیرد.

مواد تشکیل دهنده بسته بندی باید از جنس مقاوم و مجاز مواد غذایی مثل پلاستیک یا جعبه مقوایی باشد. طرح و حجم بسته بندی نیز باید متناسب با سبزی تازه باشد. انبار نگهداری مواد اولیه بسته بندی دارای هوای نسبتا خنک بوده و حد مطلوب رطوبت نسبی آن در حدود 45% تا 65% باشد.

آموزش راه اندازی کارگاه بسته بندی مواد غذایی، کارگاه بسته بندی حبوبات

کنترل سبزی تازه

در دومین مرحله از راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات باید سبزی تازه دریافت شود. سبزی تازه قبل از خرید و تحویل به کارگاه بسته بندی سبزیجات توسط واحد کنترل کیفیت کارگاه مورد بررسی و تائید قرار گیرد. سبزی مورد مصرف در واحدهای بسته بندی تازه و سالم بوده و از ویژگی های مربوط به خود برخوردار باشد.

سبدهای حمل محصول از مزرعه با سبدهای مناسب و ضد عفونی شده داخل واحد بسته بندی تعویض شده و فضای مناسبی برای این کار اختصاص یابد.برای حفظ تازگی و طراوت سبزی از انبار کردن طولانی آن خودداری نموده و تهیه و تحویل سبزی به کارگاه بسته بندی سبزیجات متناسب با حجم تولید و بسته بندی آن باشد.

 

راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات، خط تولید بسته بندی سبزیجات تازه

خنک کردن سبزیجات

در سومین مرحله از راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات باید سبزیجات تازه سرد و خنک شوند. به محض ورود سبزی ها به کارگاه بسته بندی سبزیجات، بلافاصله خنک گردیده که به این مرحله پیش سرمایش گفته میشود. خنک کردن مرحله ای مهم در مدیریت مناسب زنجیره سرد است که در این فرایند دمای محصولات تازه برداشت شده با تیمار سرما کاهش مییابد.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100خط تولید چای کیسه ای

کاهش سریع دمای سبزیها پس از برداشت نقش مهمی در حفظ طراوت،تازگی و کیفیت آنها دارد. خنک کردن باعث کاهش واکنش های آنزیمی، سرعت تنفس، میزان تولید اتیلن، از دست دادن آب (پلاسیدگی) و رشد میکروارگانیسم های فاسد کننده سبزی ها میشود. بنابراین در حفظ کیفیت این محصولات بسیار فسادپذیر نقش دارد. خنک کردن شامل اتاق سرد یا سالن مسقف با تهویه مناسب است که امکانات خنک کردن در آن فراهم میباشد.

 

جداسازی، ریشه زنی و پاک کردن

در مرحله بعدی از راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات باید سبزی ها تمیز و پاک شوند. سبزی ها بلافاصله پس از تخلیه در سالن آماده سازی از نظر وجود هرگونه مواد خارجی آلودگی های ناشی از بستر کشت مانند گل خاک علف های هرز، بقایای حشرات و کرمها مورد بازرسی قرار گرفته و جداسازی گردد. سبزی های پلاسیده آفت زده خشک زرد شده و بخش های انتهایی برگها مانند محل اتصال سبزی به ریشه که از نظر رنگ با سبزی اختلاف دارد را از سبزی جدا کرده و همزمان پاک می گردد.

 

شست و شوی سبزیجات

در پنجمین مرحله از راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات باید سبزیجات شسته شوند.مراحل شست وشو به شرح زیر می باشد:

شستشوی اولیه سبزیجات

برای زدودن گل، شن و بقایای گیاهی که معمولاً به صورت غوطه وری و محلول پاشی با دستگاه های اتوماتیک و یا با استفاده از حوضچه ها یا مخازنشستشو نوار نقاله و دوش های مخصوص انجام میگیرد.

 

شستشوی ثانویه سبزیجات

با آب کلر برای گندزدایی در این مرحله سبزی های پاک شده به داخل وان های استیل (بهتر است وانها مجهز به سیستم هشدار دهنده زمانی باشند) منتقل شده و با آب محتوی mg/L ۰٫۵ کلر شسته میشوند.توقف سبزی در داخل آب کلردار min ۳ تا min ۵ میباشد.

 

شست و شوی نهایی سبزیجات

یک شستشوی نهایی نیز به منظور زدودن مواد ضد عفونی کننده انجام میشود.

راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات ، خط تولید کارگاه بسته بندی سبزیجات

آب گیری سبزیجات

در این مرحله از خط تولید کارگاه بسته بندی سبزیجات، سبزی را از داخل وان های شستشو خارج کرده و داخل آبکش های مخصوص آب گیری قرار گیرد. کلیه مراحل میتواند به صورت اتوماتیک و یا با استفاده از حوضچه شستشو، نوار نقاله و دوش های مخصوص انجام شود. در انتهای این مرحله از خط تولید کارگاه بسته بندی سبزیجات، سبزی مورد بازرسی قرار می گیرد.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 خط تولید خیارشور + فرمولاسیون خیارشور

 

خشک کردن سبزیجات

در این مرحله از خط تولید کارگاه بسته بندی سبزیجات، سبزی آب گیری شده، جهت حذف آب اضافی و خشک شدن بر روی میزهای مخصوص استیل منتقل میگردد و با ایجاد جریان هوا عمل خشک کردن انجام میشود. این میزها به سوراخ های دور کردن آب اضافی و سیستم ویبره جهت جابجایی سبزی و سرعت بخشیدن به حذف آب آن مجهز میباشد. سبزی بعد از خشک شدن آماده دسته بندی میشود.

راه اندازی کارگاه بسته بندی حبوبات، زاه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات

دسته بندی سبزی تازه

در این مرحله از خط تولید کارگاه بسته بندی سبزیجات، سبزی تازه بر اساس نوع و مصرف دسته بندی میگردد. طول، وزن و یا تعداد سبزی موجود در هر دسته متغیر بوده و یکنواخت بودن وزن، تعداد و یا طول سبزی های موجود در هر دسته در نظر گرفته میشود. در پایان این مرحله از راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات، هر دسته به وسیله یک بند مخصوص که میتواند از بقایای گیاهی مقاوم تهیه گردد بسته بندی می.شود هر دسته به صورت کامل و مجزا بسته بندی می گردد.

 

خط تولید کارگاه بسته بندی سبزیجات تازه، راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات تازه

سردکن سبزیجات

سردکن ممکن است بین اتاق بسته بندی و منطقه بارگیری و یا محلی که سبزیها قبل از تحویل به اتاقهای بسته بندی برای عرضه خرده فروشی نگهداری میشوند در نظر گرفته شود. گاهی سردکن نزدیک محل تخلیه برای نگه داری موقت سبزیها پیش از خنک کردن یا بسته بندی در نظر گرفته می شود. برای بهره وری بیشتر سردکن دارای سیستم کنترل دمایی دقیق حجم کافی و سیستم توزیع یکنواخت دما باشد.

دمای پایین و یکنواخت باعث جلوگیری از فعالیت های متابولیسمی ناخواسته، فعالیت های میکروبی تولید گرمای حاصل از تنفس و همچنین کاهش از دست دادن رطوبت و در نتیجه پژمردگی و پلاسیدگی میشود. طرح سردکن براساس انواع محصولات مورد نظر و ظرفیت انبار متفاوت میباشد.

 

خط تولید کارگاه بسته بندی سبزیجات، راه اندازی کارگاه بسته بندی سبزیجات

بسته بندی سبزیجات

مرحله مهم و بعدی خط تولید کارگاه بسته بندی سبزیجات، بسته بندی است. مراحل بسته بندی سبزیجات شامل مرتب کردن، درجه بندی توزین و بسته بندی سبزیجات است. دمای اتاق بسته بندی به ویژه بین دو بخش خنک کردن و سردکن غالباً بین C ۱۵ تا ۲۰ و قابل کنترل باشد. استفاده از بسته بندی مناسب به حفاظت محصول در مقابل عوامل محیطی ناخواسته مانند از دست دادن آب افزایش دما آسیب فیزیکی و آفات و بیماریها کمک نموده و آلودگی و آسیب را طی جابجایی در طول زنجیره توزیع زنجیره تأمین) به حداقل می رساند.

این مقاله رو از دست نده:  خط تولید روغن هسته انگور

علاوه بر این بسته بندی باعث تسهیل در حمل و نقل توزیع و بازاریابی محصولات میشود. بسته بندی در مزرعه ممکن است به شکل بسته های توزیع در خرده فروشیها (وزن ۳۰۰ تا 1500 گرم) و یا به صورت فله باشد. بسته بندی میتواند در کیسه های کاغذی پارچه ای پلاستیکی و یا سینی هایی از جنس پلی استایرن در فیلم های پلاستیکی کارتن مقوایی و جعبه های چوبی باشد.

کارگاه بسته بندی سبزیجات تازه، خط تولید سبزی خشک

دوره آموزشی راه اندازی کارگاه بسته بندی مواد غذایی

دوره آموزشی راه اندازی کارگاه بسته بندی مواد غذایی، به صورت ویدیویی و در بستر اپلیکیشن علم فود قابل مشاهده هست. در این دوره آموزشی به مباحث مهمی که باید در مورد راه اندازی کارگاه بسته بندی مواد غذایی بدانید، پرداخته شده است. برای آشنایی با جزئیات سرفصل های دوره بر روی عکس زیر کلیک کنید:

آموزش راه اندازی کارگاه بسته بندی مواد غذایی، کارگاه بسته بندی حبوبات

دوره بدو استخدام مسئولین فنی صنایع غذایی

در دوره بدو استخدام مسئولین صنایع غذایی که در سایت علم فود به صورت ویدیویی و در بستر اپلیکشین ارائه شده است تمامی مباحث مهمی که مسئولین صنایع غذایی در بدو ورود به واحد تولیدی باید بدانند آموزش داده شده است. بعد از گذراندن دوره گواهی مورد تایید سازمان غذا و دارو با ۵ امتیاز بازآموزی ارائه میشود. برای آشنایی با دوره بر روی عکس زیر کلیک کنید:

دوره تخصصی مسئول فنی

 

دوست عزیز علم فودی، با مراجعه و عضویت در سایت علم فود میتونی به کلی مقاله در زمینه صنایع غذایی و دوره های تخصصی صنایع غذایی دسترسی داشته باشی، کافیه روی لینک زیر کلیک کنی:

سایت علم فود

 

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 4.8 / 5. تعداد رای: 59

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)