تقلب در آرد|تقلب در نان| تقلب در ماکارونی

تقلب در آرد و نان

تقلب در آرد چیست؟ تقلب در نان به چه صورت است؟ چه تقلباتی در ماکارونی انجام میشود؟ به دلیل اینکه مواد غذایی همواره مصرف کنندگان زیادی دارند، برخی از سودجویان برای بهره بیشتر، تقلباتی در مواد غذایی انجام میدهند که از این راه سلامت مردم راه به خطر می اندازند. یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی بین اقشار مختلف جامعه، فراورده های غلات ازجمله نان و ماکارونی میباشد. که ماده اولیه و پایه این فراورده ها آرد است. در این پست از علم فود می خواهیم درمورد تقلب در نان، تقلب در ماکارونی و تقلب در آرد صحبت کنیم. با علم فود همراه باشید.

 

 

تقلب در آرد

آرد گندم پایه تولید بسیاری از فرآورده های غلات ازجمله نان،ماکارونی، کیک و بیسکویت است. آرد گندم کامل سرشار از ویتامین های B1 ، B3 و B5 است و حاوی مقدار زیادی فیبر است. به علاوه، آرد گندم دارای شاخص گلیسمی پایین است، به این معنی که برای افراد دیابتی ایده آل است.اما با وجود بعضی از مواد غذایی تقلبی در بازار از جمله غلات، انتخاب خالص ترین شکل آرد گندم ممکن است دشوار باشد.

 

3 راه آسان برای تشخیص تقلب در آرد

استفاده از یک لیوان آب

موثرترین روش برای شناسایی آرد تقلبی یک لیوان آب است. یکی از موارد تقلب در آرد بیشتر بودن سبوس از خود آرد است. بله، از طریق یک لیوان آب می توانید بفهمید آرد خانه شما تقلبی است یا خیر. برای آزمایش این تقلب در آرد، می توانید مقداری آرد را در یک لیوان آب بریزید و بررسی کنید که آیا سبوس روی آن شناور است یا خیر. اگر متوجه شدید سبوس گندم بیشتر از خود گندم در آرد وجود دارد، آرد را انتخاب نکنید.

آزمایش با آبلیمو

درسته آب لیمو ! برای این کار، باید یک قاشق آرد برداشته و لیمو را درون آن فشار دهید، یعنی چند قطره اضافه کنید و از مخلوط شدن خمیر اطمینان حاصل کنید. اگر قطرات آب لیمو شروع به ایجاد حباب در خمیر کرد، این حباب ها به دلیل وجود خاک رس در آرد است که در هنگام تماس با ابلیمو تشکیل میشوند. به این ترتیب می توانید خیلی سریع این نوع تقلب در آرد نگهداری شده در خانه خود را تشخیص دهید.

این مقاله رو از دست نده:  دانلود دستورالعمل دفع پسماندهای شیمیایی

 

استفاده از هیدروکلریک اسید

جدا از این دو روش ، یک روش ساده دیگر نیز وجود دارد که از طریق آن می توان تقلب در آرد را تشخیص داد. افزودن پودر گچ یکی دیگر از موارد تقلب در آرد است. با افزودن مقداری اسید کلریدریک رقیق به نمونه در لوله آزمایش می توانید وجود پودر گچ را بررسی کنید. در صورتی که مشاهده کردید بعد از افزودن اسید کلریدریک، آرد شروع به جوشیدن نمود، نشان از وجود پودر گچ در آرد است.

 

تقلب در آرد

 

تقلب در نان

مواردی که در مورد تقلب در آرد در قسمت بالا گفتیم می توانند جزء موارد تقلب در نان هم باشند زیرا ماده اولیه و اصلی تولید نان آرد می باشد. در ادامه موارد دیگری از تقلبات در آرد را بررسی می کنیم:

افزودن نشاسته به آرد

افزودن مواد نشاسته ای مانند نشاسته سیب زمینی و برنج به آرد نان از موارد تقلب در نان است. دلیل این تقلب برای این است که خمیر آب بیشتری جذب نماید.

افزودن سایر آردها

افزودن آردهای دیگر مانند آرد جو، ذرت به آرد گندم هم نوعی تقلب در نان محسوب میشود.

استفاده از آردهای کهنه

در آردهای کهنه به دلیل فساد و اکسید شدن چربی، میزان اسیدیته افزایش می یابد. گاهی متقلبین برای خنثی کردن این اسیدیته، مقداری جوش شیرین یا همان بی کربنات سدیم به آرد اضافه می کنند. این امر باعث پوشاندن فساد در آرد میشود. البته این ترکیبات گاهی برای کمک به عمل آمدن خمیر اضافه می گردد. در مقاله تقلبات در شیر و لبنیات نیز گفتیم که افزودن جوش شیرین باعث خنثی کردن اسیدهای تولیدشده توسط میکروب ها میگردد و باعث میشود فساد شیر پنهان بماند.

این مقاله رو از دست نده:  روش ارزیابی حسی بستنی

استفاده از زاج برای سفید کردن سطح نان

در بعضی از مناطق نان های سفید طرفداران بیشتری دارند به همین دلیل بعضی از متقلبین مقداری زاج سفید(سولفات مس) به آردهای تیره اضافه می کنند.

 

تقلب در نان

 

تقلب در ماکارونی

استفاده از آردهای نامناسب و تقلبی

همانطور که در بالا اشاره کردیم افزودن هر یک از این آردهای تقلبی میتواند منجر به تولید ماکارونی با کیفیت نامطلوب شود.

افزودن مواد رنگی به خمیر ماکارونی

زرد بودن ماکارونی توجه خیلی از مصرف کنندگان را جلب میکند. برخی از متقلبین که مواد اولیه نامرغوب استفاده می کنند باعث بد رنگ شدن یا کم رنگ شدن محصول نهایی میشوند که برای پوشاندن این عیب مواد رنگی خوراکی به خمیر ماکارونی اضافه میکنند که از موارد تقلب در ماکارونی است.

 

 

دوره آموزشی متخصص آزمایشگاه مواد غذایی

مجموعه علم فود با همکاری یکی از آزمایشگاه های همکار غذا و دارو و سازمان دامپزشکی، دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و تحلیلی تهیه کرده است. در این دوره آزمایش های مهم شیمی مواد غذایی از جمله جدول تغذیه ای مواد غذایی که جزء آزمایشات مهم هستند به صورت کاملا عملی آموزش داده شده است. از مواردی که در دوره عملی آزمایشگاه شیمی آموزش داده شده میتوان به اندازه گیری پروتئین، چربی، قند، نمک، اسیدیته، خاکستر، دانسیته، رطوبت و آزمایشات مهم دیگر مانند اندازه گیری نشاسته در فراورده های گوشتی و اندازه گیری اسیدیته استخراجی روغن اشاره کرد.

همچنین در دوره آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی سعی شده چالش های احتمالی در آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی بررسی و راه حل هایی برای آن ارائه گردد. نحوه رقت سازی، ساخت محیط کشت، بررسی استاندارد، نحوه افزودن مکمل ها و نحوه کشت و شمارش میکروارگانیسم های مهم و مشترک بین مواد غذایی در این دوره آموزش داده شده است. برای آشنایی با این دوره ها بر روی ثبت نام و شروع یادگیری دوره های شیمی و میکروب کلیک کنید.

این مقاله رو از دست نده:  آزمون های حلوا ارده (کنترل کیفیت حلوا ارده)

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

دوست عزیز علم فودی اگر می خوای از دوره های تخصصی که علم فود برگزار میکنه باخبر بشی و کلی مطلب علمی در زمینه صنایع غذایی یاد بگیری علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کن (کافیه روی عکس زیر کلیک کنی تا وارد پیج علم فود بشی):

آزمایش میکروبی شیر

علم فود

3 Easy Ways To Identify Adulterated Wheat Flour – Onlymyhealth

How to know if your atta or wheat flour is pure | TheHealthSite

تقلبات مورد استفاده در صنایع غذایی و روشهای شناسایی آنها

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 3.3 / 5. تعداد رای: 3

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های کاربردی و عملی آزمایشـات
  • بررسی چالش خـطوط تولید مواد غذایی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی