جشنواره بهار علم فود

20 درصد تخفیف روی تمام دوره ها

کد تخفیف: elmfood

صفر تا 100 آزمون های میکروبی عسل

آزمون-های-میکروبی-عسل

آزمون های میکروبی عسل را عملی یاد بگیرید. آزمون های میکروبی عسل چیست؟ کنترل کیفیت میکروبی عسل به چه صورت است؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با آزمون های میکروبی عسل انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

ترکیبات عسل

عسل ماده ای است که از گل های مختلف یا از شیره سایر اندام های گیاهان تهیه می شود و دارای 70 تـا 80 درصد شکر اینورت ، تا 18 20 درصد آب ، 5 درصد ساکاروز ، 0.3 درصد ترکیبات ازت ،   0.2 تا 0.1 درصد اسید های آلی ، 0.1 درصد مواد کانی است و دارای pH بین 4.9 تا 3.3 می باشد.

 

آزمون های میکروبی عسل

آزمون های میکروبی عسل شامل موارد زیر است:

 

شمارش اسپور کلستریدیوم احیاکننده سولفیت

یکی از آزمون های میکروبی عسل، شمارش اسپور کلستریدیوم احیاکننده سولفیت است. مقدار این اسپور در عسل باید منفی باشد. روش شمارش آن به این صورت است که پس از شوک حرارتی، با استفاده از یک پی پت سترون یک میلی لیتر از آزمایه و یـا یـک میلـی لیتر از سوسپانسیون اولیه را بطور جداگانه به هر یک از دو پلیت منتقل کنید.

به هر یک از دو پلیت حدود 15 میلی لیتر از محیط کشت سولفیت آهن آگاردار  با دمـای c ˚ 44 تـا c ˚47 افـزوده و کاملاٌ مخلوط کنید. زمان لازم بین تلقیح و افزودن محیط کشت نباید از 15 دقیقه بیشتر باشد. بعـد از جامـد شدن محیط، 5 تا 10 میلی لیتر از همان محیط کشت را به عنوان لایه رویی داخل پلیت ها بریزید. پلیت ها را داخل جار بی هوازی قرار دهید و در دمای37 به مدت تا 24 تا 48 ساعت گرمخانه گذاری کنید.

این مقاله رو از دست نده:  آزمون های پودر قهوه رو عملی یاد بگیر

کنترل کیفیت میکروبی عسل، آزمون های میکروبی عسل

شمارش مخمرهای اسموفیلیک

یکی دیگر از آزمون های میکروبی عسل، شمارش مخمرهای اسموفیلیک می باشد. میزان آن 10cfu در هر گرم حداکثر باید باشد. روش شمارش مخمرهای اسموفیلیک در سایت علم فود گفته شده است.

 

شمارش کپک

یکی دیگر از آزمون های میکروبی عسل، شمارش کپک می باشد. میزان آن 100cfu در هر گرم حداکثر باید باشد. روش شمارش کپک در سایت علم فود گفته شده است.

 

آزمون های میکروبی عسل رو عملی یاد بگیرید

مجموعه علم فود به عنوان همکار آموزشی سازمان غذا و دارو، دو دوره آموزشی آزمایشگاه میکروب مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و مهارت محور در سایت علم فود ارائه میدهد. این دوره ها در آزمایشگاه همکار سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی ضبط شده و آزمون های مهم و نکات مهم آزمایشات مواد غذایی در دوره آموزش داده شده است.

یکی از آزمون های آموزش داده شده در دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی، آزمون های میکروبی عسل می باشد. بعد از گذراندن دوره ها میتوانید، گواهینامه مورد تایید سازمان غذا و دارو نیز با مجموعا 10 امتیاز بازآموزی کسب کنید. برای آشنایی با دوره های کنترل کیفیت مواد غذایی بر روی ثبت نام و شروع یادگیری کلیک کنید:

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 آزمایشات مواد غذایی

 

پدیده جوانه زدن عسل چیست؟

عسل معمولاٌ به دلیل ترکیـب شیمیایی آن ، به خصوص مقدار زیاد شکر و مقدار کم آب در مدت زمان طولانی قابل نگهداری می باشد و فقط مخمر های اسموفیلک می توانند آن را آلوده و در آن ایجاد کف نمایند. این پدیده را جوانه زدن عسل نامیده و هم در عسل موم دار و هم در محصولات تصفیه شده مشاهده می شود.

آلودگی معمولاٌ از سطح عسل پـر شـده در شیشه ویا سایر ظروف شروع و سپس افزایش می یابد. این آلودگی بعد از گذشت مدتی می تواند در قسمت های داخلی هم رشد نماید. طعم و بوی عسل کف آلود کاملاٌ با عسل معمولی متفاوت می باشد، ولی تغییرات قابـل اثبـات از طریـق آنـالیز شیمیایی بسیارمشکل است.

تخمیر کف عسل مانند تخمیر الکلی و با جریان بسیار کند است که عامل آن مخمر هـای اسـموفیلک مـی باشند. کف حاصل به دلیل تشکیل دی اکسید کربن در اثر تخمیر است. در این فرآیند، دکربوکسیلاسیون اسید فرمیک نقش زیادی ندارد و الکل به دلیل تصاعد در ظروف غیر قابل نفوذ به مقدار کم یافت مـی شـود.

آزمون های میکروبی عسل، کنترل کیفیت میکروبی عسل

مهم ترین عامل ایجاد تخمیر کفی در عسل

عمـده ترین مولد تخمیر کفی، مخمر اسموفیلک ساکارومیسس روکسی است . حداکثر آب در عسل بر حسب نوع بین  18 تا 20 درصد است که با قابلیت جذب رطوبت در سطح، منطقة رقیق شده ای تشکیل می شود که می تواند محیط مناسبی برای رشد مخمر های اسموفیلک فراهم کند. همچنین در اثر جریان تنفسی سلول های مخمر، آب تشکیل می شود که می تواند باعث تغییر یک بخش از گلوکز از حالت کریستالی شود در نتیجه فعالیت آبی عسل افزایش یافته و در نتیجه محـیط بـرای رشـد موجـو دات ذره بینـی مناسب تر می گردد.

این مقاله رو از دست نده:  آموزش آزمایشات شیمی مواد غذایی

 

چگونه میتوان از تخمیر کفی عسل جلوگیری کرد؟

برای پیشگیری از تخمیر کفی عسل می توان از روش هایی مانند: انبار کردن سرد و خشک در حرارت بین 8 تـا 10 درجه سلسیوس ، بسته بندی در خلا یا پاستوریزه کردن از طریق حرارت کوتاه مدت در 77 الـی 82 درجـه سیلسیوس و سپس بلافاصله سرد کردن، استفاده نمود.

تجهیزات-آزمایشگاه-های-مواد-غذایی

دوره بدو استخدام مسئولین فنی صنایع غذایی

در دوره بدو استخدام مسئولین صنایع غذایی که در سایت علم فود به صورت ویدیویی و در بستر اپلیکشین ارائه شده است تمامی مباحث مهمی که مسئولین صنایع غذایی در بدو ورود به واحد تولیدی باید بدانند آموزش داده شده است. بعد از گذراندن دوره گواهی مورد تایید سازمان غذا و دارو با ۵ امتیاز بازآموزی ارائه میشود. برای آشنایی با دوره بر روی عکس زیر کلیک کنید:

دوره تخصصی مسئول فنی

دوست عزیز علم فودی، با مراجعه و عضویت در سایت علم فود میتونی به کلی مقاله در زمینه صنایع غذایی و دوره های تخصصی صنایع غذایی دسترسی داشته باشی، کافیه روی لینک زیر کلیک کنی:

سایت علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 4.9 / 5. تعداد رای: 44

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های کاربردی و عملی آزمایشـات
  • بررسی چالش خـطوط تولید مواد غذایی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی