تا 700 هزار تومان تخفیف برای دوره های منتخب

جشنواره بـهاره علم فود

روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه

صفر تا 100 روش کار با آون آزمایشگاهی

روش کار با آون آزمایشگاهی چیست؟ طرز کار با آون به چه صورت است؟ دستورالعمل استفاده از آون چیست؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با روش کار با آون آزمایشگاهی انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

کاربرد آون یا فور در آزمایشگاه مواد غذایی چیست؟

فور (Dry Heat ) برای ضدعفونی و استریلیزاسیون تجهیزات و وسایل فلزی بکار می رود. فور عموماً در رده دمایی ۵۰ الی ۳۰۰ درجه سانتیگراد کاربرد دارد و توسط ترموستات میتوان بنا به شرایط مورد نیاز درجه گرما را کنترل کرد.

 

روش کار با آون آزمایشگاهی

طرز کار آون یا فور آزمایشگاهی

بدنه یک فور دارای دو جداره است که در صرفه جویی انرژی بسیار مؤثر است ، لایه داخلی یک رسانای ضعیف حرارتی و لایه بیرونی فلزی است. در برخی دستگاه ها ، فضای میان دو دیواره به کمک عایق پر شده است و توسط پنکه های  ویژه جریان هوا در داخل دستگاه گردش میکند تا کمکی در توزیع یکنواخت حرارت باشد.

ظرفیت این اجاق ها بسته به کاربردشان متفاوت است. ثابت شده است که جریان گرمای خشک نمی تواند تمامی میکروارگانیسم ها از جمله پریون و اندواسپور باکتریها را از بین ببرد، زیرا این دستگاه نفوذ پذیری ضعیفی دارد. در جایی که نیاز به محیط کاملا استریل با ضریب بالا باشد از دستگاه هایی با فشار بالای بخار آب به همراه دما (اتو کلاو)  استفاده می شود. مزیت استفاده از آن این است که موجب زنگ زدگی وسایل جراحی نمیشود و لبه تیز وسایل را کند نمیکند.

این مقاله رو از دست نده:  صفر تا 100 اندازه گیری ویتامین سی (اسید آسکوربیک)

روش کار با آون آزمایشگاهی، طرز کار فور آزمایشگاهی

 

روش کار با آون آزمایشگاهی چیست؟

روش کار با آون آزمایشگاهی به صورت مراحل زیر است:

مرحله اول

ابتدا کلید power  دستگاه را فشار می دهیم و دستگاه روشن می شود.

 

مرحله دوم

سپس دکمه Mode  را فشار می دهیم و درجه حرارت چشمک زن می شود. با دکمه های ↑↓ درجه حرارت را می توان بالا و پایین آورد.

 

مرحله سوم

سپس بعد از رسیدن به درجه حرارت مطلوب دکمه Save  را فشار می دهیم و درجه حرارت از حالت چشمک زن به حالت ثابت در می آید.

 

مرحله چهارم

سپس دکمه قرمز روی دستگاه را در حالت ∞ قرار می دهیم و درجه حرارت شروع به بالا رفتن می کند. پس از حدود 45 دقیقه درجه حرارت داخل دستگاه به حرارت مطلوب می رسد و ما می توانیم با تنظیم تایمر زمان ماندن در آن درجه حرارت را مشخص نماییم مثلا برای اندازه گیری رطوبت نمونه در دمای 130 درجه سانتیگراد یک ساعت باید بماند.

 

مرحله پنجم

خاموش کردن دستگاه نیز بوسیله همان کلید های power  انجام می گیرد.

تجهیزات-آزمایشگاه-های-مواد-غذایی

دوره متخصص آزمایشگاه مواد غذایی

مجموعه علم فود به عنوان همکار آموزشی سازمان غذا و دارو، دو دوره آموزشی در زمینه آزمایشات کنترل کیفیت مواد غذایی که شامل آزمایشات کنترل کیفیت میکروبی مواد غذایی و آزمایشات کنترل کیفیت شیمی مواد غذایی می باشد را به صورت کاملا عملی و مهارت محور در سایت علم فود ارائه میدهد. این دوره ها در آزمایشگاه همکار سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی ضبط شده و آزمون های مهم و نکات مهم آزمایشات مواد غذایی در دوره آموزش داده شده است.

این مقاله رو از دست نده:  4روش اندازه گیری درصد نمک در مواد غذایی

بعد از گذراندن دوره های آزمایشگاه شیمی و میکروب مواد غذایی میتوانید، گواهینامه مورد تایید سازمان غذا و دارو نیز با مجموعا 10 امتیاز بازآموزی کسب کنید. برای آشنایی با دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی بر روی ثبت نام و شروع یادگیری کلیک کنید:

دوره های تخصصی آزمایشگاه

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

دوره بدو استخدام مسئولین فنی صنایع غذایی

در دوره بدو استخدام مسئولین صنایع غذایی که در سایت علم فود به صورت ویدیویی و در بستر اپلیکشین ارائه شده است تمامی مباحث مهمی که مسئولین صنایع غذایی در بدو ورود به واحد تولیدی باید بدانند آموزش داده شده است. بعد از گذراندن دوره گواهی مورد تایید سازمان غذا و دارو با 5 امتیاز بازآموزی ارائه میشود. برای آشنایی با دوره بر روی عکس زیر کلیک کنید:

دوره تخصصی مسئول فنی

دوست عزیز علم فودی، با مراجعه و عضویت در سایت علم فود میتونی به کلی مقاله در زمینه صنایع غذایی و دوره های تخصصی صنایع غذایی دسترسی داشته باشی، کافیه روی لینک زیر کلیک کنی:

سایت علم فود

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 0 / 5. تعداد رای: 0

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

به فایل این مقاله احتیاج داری؟

مقالات سایت علم فود قابل کپی نیستند و در صورت نیاز به فایل متنی میتوانید از طریق لینک زیر اقدام به تهیه آن کنید، توضیحات زیر را با دقت بخوانید.

برای تهیه فایل PDF این مقاله کافیه مراحل زیر رو انجام دهید:

  • وارد لینک پرداخت شوید
  • اطلاعات خودتون رو به صورت صحیح وارد کنید
  • ***در فرم پرداخت لینک مقاله مورد نظر خود را وارد نمائید*** (در صورت وارد نکردن لینک، هیچ فایلی برای شما ارسال نخواهد شد)
توجه کنید که فایل PDF همین مقاله برای شما ارسال خواهد شد. و هیچ محتوای بیشتری نسبت به این مقاله ارسال نخواهد شد. (این قابلیت برای کسانی است که نیاز به فایل محتوا جهت ارائه در دانشگاه یا مقالات دارند است)

با توجه به اینکه فرآیند ارسال به صورت دستی انجام میشود، ممکن است این فرآیند تا چند ساعت زمان بر باشد به همین جهت پس از پرداخت میتوانید از طریق آیکون پشتیبانی که در انتهای صفحه مشاهده میکنید، پیگیری های لازم را انجام دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های کاربردی و عملی آزمایشـات
  • بررسی چالش خـطوط تولید مواد غذایی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی