رشته صنایع غذایی چیه؟ آیا رشته صنایع غذایی خوبه؟ میتونم با رشته صنایع غذایی، کار خوبی پیدا کنم؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای پیدا کردن جواب سوال هاتون در مورد رشته صنایع غذایی انتخاب کردید. باتوجه به اینکه امروزه استفاده از محصولات صنعتی و اهمیت کیفیت و تنوع محصولات غذایی مورد توجه مردم است، رشته صنایع غذایی نسبت به گذشته اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
هدف از نوشتن این مقاله براساس مطالعات و تجربیات خودم، پاسخ به این سوال که ایا رشته صنایع غذایی خوب است؟ کار رشته صنایع غذایی چگونه است؟ بازار کار مهندسی صنایع غذایی برای خانم ها چگونه است؟ همچنین در ادامه تفاوت رشته صنایع غذایی و مهندسی صنایع غذایی، درآمد رشته مهندسی صنایع غذایی در ایران و دروس رشته صنایع غذایی در مقطع کارشناسی را بررسی خواهیم کرد. اگر به دنبال پاسخ به این سوالات هستید و می خواهید کاملا با رشته صنایع غذایی آشنا شوید حتما تا انتها این مقاله را مطالعه کنید.
حتما در ابتدا ویدئوی زیر را تماشا کنید.( به صورت خیلی کامل و مفید رشته صنایع غذایی رو در این ویدئو بررسی کردیم.)
ایا رشته صنایع غذایی خوب است؟
اگر قصد انتخاب رشته صنایع غذایی را دارید و یا درحال تحصیل در این رشته هستید، حتما باید فردی باشید که علاقه زیادی به دنیای مواد خوراکی داره. در واقع ورود به رشته صنایع غذایی، ورود به علم مواد خوراکی و مواد غذایی است. که این علم شاخه های گوناگونی دارد. شما در رشته صنایع غذایی، مواد خوراکی را از جنبه های مختلف بررسی می کنید.
برای مثال با گذراندن دروس میکروبیولوژی مواد غذایی، آنها را از جنبه میکروبی و بحث کنترل و کیفیت بررسی می کنید. یا در دروس شیمی مواد غذایی، مواد خوراکی را از نظر شیمیایی, نوع ترکیبات و ساختار آنها بررسی می کنید.
اگر جنبه های دیگر برای انتخاب این رشته را در نظر نگیریم، می توان گفت که اگر علاقه دارید که به دنیای مواد خوراکی وارد شوید و حس کنجکاویتان در این مورد زیاد است، همچنین اگر علاقهمند هستید که درمورد فرآیندهای مختلف مواد غذایی اطلاعات کسب کنید و وارد حوزه تولید و بررسی کنترل و کیفیت مواد غذایی شوید، با خیال راحت رشته صنایع غذایی را انتخاب کنید.
خود من زمانی که به این رشته ورود پیدا کردم، کسانی بودند که هیچ اطلاعاتی از رشته صنایع غذایی نداشتند و گاهی بعضی از آنها این رشته را با رشته آشپزی اشتباه می گرفتند!!!!! اما زمانیکه برای آنها توضیح میدادم، در یک فروشگاه مواد غذایی تمام محصولاتی که در بسته های زیبا کنار هم چیده شده اند و شما با خیلی راحت آنها را مصرف می کنید، تحت نظارت یک مهندس صنایع غذایی بوده است، شگفت زده می شدند.
پس با خیال راحت میتوانید به خودتان افتخار کنید که اگر به عنوان یک مهندس صنایع غذایی قصد ورود به رشته صنایع غذایی را دارید و یا درحال تحصیل در این رشته هستید، میتوانید جایگاه و مسئولیت مهمی را در این جامعه داشته باشید چرا که مسئول کنترل کیفیت مواد غذایی خواهید بود که ممکن است هزاران نفر آنها را مصرف کنند و کار شما ارتباط نزدیکی با سلامت افراد جامعه دارد. پس مسئولیت مهمی را به عنوان یک مهندس صنایع غذایی خواهید داشت.
مثال هایی از کار رشته صنایع غذایی (مشاغل مرتبط با صنایع غذایی)
در این قسمت قصد دارم مشاغل مرتبط با صنایع غذایی را بررسی کنم تا دید شما نسبت به بازار کار رشته صنایع غذایی بهتر شود. شما به عنوان یک مهندس صنایع غذایی می توانید در موارد زیر مشغول به کار شوید:
مسئول فنی صنایع غذایی
در هر کارخانه ای، هدف تولید بهترین محصول است؛ محصولی که از هر جهت مطلوب و بدون عیب و نقص باشد و در عین حال ضایعات بسیار کمی داشته باشد. شما به عنوان مهندس صنايع غذايی در رشته صنايع غذايی برای رسیدن به این هدف باید بر تولید محصول های مختلف نظارت و کنترل داشته باشيد ؛ یعنی ماده خام از همان ابتدا که به کارخانه میاد، تا زمانی که پس از تغییرات و تبدیلات لازم، بسته بندی شده و برای عرضه آماده میشود، باید تحت کنترل و آزمایش قرار بديد.
این کار را مسئول فنی هر کارخانه انجام میدهد. از طرفی، توجه خاصی که به بهداشت و کیفیت محصولات غذایی، به دلیل ارتباط مستقیم آنها با سلامتی انسان ها میشود، ضرورت حضور مسئولان فنی را (که وظیفه شان کنترل کیفیت و بهداشت این مواد است) به روشنی بیان میکند. به نظارت و سرپرستی دائم فنی و بهداشتی کارخانه ها مسئولیت فنی صنایع غذایی میگویند (پیشنهاد میکنیم، مقاله وظایف مسئول فنی صنایع غذایی را در سایت علم فود مطالعه کنید).
دوره بدو استخدام مسئولین فنی صنایع غذایی
در دوره بدو استخدام مسئولین صنایع غذایی که در سایت علم فود به صورت ویدیویی و در بستر اپلیکشین ارائه شده است تمامی مباحث مهمی که مسئولین صنایع غذایی در بدو ورود به واحد تولیدی باید بدانند آموزش داده شده است. بعد از گذراندن دوره گواهی مورد تایید سازمان غذا و دارو با 5 امتیاز بازآموزی ارائه میشود. برای آشنایی با دوره بر روی عکس زیر کلیک کنید:
مدیریت خط تولید
شما به عنوان یک مهندس صنایع غذایی در رشته صنايع غذايی می توانید مدیر یک خط تولید در یک کارخانه باشید. برای مثال در يک کارخانه تولید آبمیوه شما می توانید مدیر خط تولید آبمیوه ها، در کارخانه محصولات لبنی، مدیر خط تولید شیر استریلیزه و یا در کارخانه سوسیس و کالباس، مدیر خط تولید سوسیس و کالباس باشید. در یک کارخانه صنایع غذایی که چندین خط تولید دارد، هر خط تولید یک مدیر خط تولید دارد که بر روند تولید آن محصول غذایی نظارت میکند.
به طورکلی وظایف یک مدیر تولید به صورت زیر است:
- تصمیم گیری درباره چگونگی استفاده درست از نیروی کار و تجهیزات برای رسیدن به اهداف تولید
- کنترل تولید محصولات مطابق با برنامه های زمانبندی و بودجه تخصیصی
- استخدام، آموزش و ارزیابی کارگران به منظور تامین نیروی انسانی کافی و ماهر برای بخش تولید یا کارخانه
- تحلیل داده های مربوط به تولید به منظور بررسی میزان انطباف عملیات تولید با برنامه ریزی صورت گرفته
- نوشتن گزارشات تولید روزانه و ارائه به مدیریت ارشد شرکت
- نظارت بر کارگران کارخانه برای اطمینان از عملکرد و ایمنی آنها
- ایجاد راه هایی برای تولید با استفاده از فناوری های روز یا فرایندهای جدید انجام کار
- تعیین مورد نیاز بودن یا نبودن ماشین های جدید و ساعات اضافه کاری کارگران
- رفع هر نوع مشکل تولیدی در صورت بروز
کار در بخش تحقیق و توسعه (R&D)
معمولا افرادی در بخش توسعه و تحقیقات کار می کنند که خلاق هستند و ایده های نو برای محصولات جدید دارند. برای مثال شما مهندس صنايع غذايی در رشته صنايع غذايی در بخش توسعه و تحقیقات می توانید بر روی یک فرمولاسیون جدید کار کنید و یا فرمولاسیون یک محصول که از قبل تولید میشده را با یک سری تغییرات جزئی که می تواند باعث بهبود محصول قبلی شود، تغییر دهید.
در بخش توسعه و تحقیقات معمولا افراد به صورت گروهی کار می کنند و بیشتر حالت پژوهشی دارد.
برخی از وظایف واحدهای تحقیق و توسعه:
- انجام تحقیقات توسعهای و کاربردی
- جذب، تطبیق، اصلاح و نوآوری و توسعه فناوری
- مدیریت ضایعات و کاهش آلاینده ها
- افزایش بهره وری از طریق سنجش و ارتقاء عوامل
- بهینه سازی فرایندهای موجود با تاکید بر ارتقاء سطح اتوماسیون
- توسعه محصولات مبتنی بر معیارهای کیفی
- طراحی محصولات جدید با عنایت به مزیت های کاربردی آن
- بهینه سازی مصرف انرژی
- افزایش سهم مواد و منابع داخلی در تولید
- کاهش قیمت تمام شده و مواد اولیه تولید
- فرآوری مواد غذایی تا محصول نهایی
دوره آموزشی متخصص آزمایشگاه مواد غذایی
مجموعه علم فود به عنوان همکار آموزشی معاونت غذا و دارو ، دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و تحلیلی تهیه کرده است. در این دوره آزمایش های مهم شیمی مواد غذایی از جمله جدول تغذیه ای مواد غذایی که جزء آزمایشات مهم هستند به صورت کاملا عملی آموزش داده شده است.
از مواردی که در دوره عملی آزمایشگاه شیمی آموزش داده شده میتوان به اندازه گیری پروتئین، چربی، قند، نمک، اسیدیته، خاکستر، دانسیته، اندازه گیری عیار فهلینگ، اندازه گیری ازت فرار، اندازه گیری کلسیم در مواد غذایی و آزمایشات مهم دیگر اشاره کرد. میتوان گفت این دوره از جمله دوره های ضروری و مهم برای مهندسان صنایع غذایی و مسئولین فنی صنایع غذایی است. بعد از گذراندن دوره های آزمایشگاه شیمی و میکروب مواد غذایی میتوانید، گواهینامه مورد تایید سازمان غذا و دارو نیز با مجموعا 20 امتیاز کسب کنید.
همچنین در دوره آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی سعی شده چالش های احتمالی در آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی بررسی و راه حل هایی برای آن ارائه گردد. نحوه رقت سازی، ساخت محیط کشت، بررسی استاندارد، نحوه افزودن مکمل ها و نحوه کشت و شمارش میکروارگانیسم های مهم و مشترک بین مواد غذایی در این دوره آموزش داده شده است. برای آشنایی با این دوره ها بر روی ثبت نام و شروع یادگیری دوره های شیمی و میکروب کلیک کنید.
دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی
دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی
آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی
دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی
دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی
بازار كار رشته صنايع غذايی در ایران به چه صورت است؟
در حال حاضر رشته صنايع غذايی در بازار کار مورد توجه است چرا که بنا به نیاز امروز جوامع به مواد غذایی بیشتر، مناسب، با کیفیت و سالم و همچنین کاهش ضایعات کشاورزی و دامی بودن این شغل و رشته الزامی و حیاتی است. از این رو پیش بینی می شود که به دلایل گفته شده و وجود تعداد زیادی از کارخانههای تولید مواد غذایی وضعیت استخدام مهندس صنایع غذایی مناسب و مطلوب باشد.
يک مهندس صنایع غذایی که جویای کار هست بايد توجه داشته باشد كه برای اینکه سریع تر به شغل مورد نظر و مطلوب خود دست یابد بهتر است که در گرایش و رشته خود دانش و تجربه کافی را داشته باشد و علاوه بر این علاقه لازم نیز داشته باشند. در این صورت می توانند در بازار کار فرصت ها و موقعیت های شغلی مطلوبی را به دست آورد.
همچنین این مهندسان در رشته صنايع غذايي علاوه بر اینکه می توانند در کارخانجات تولید مواد غذایی مشغول شوند می توانند در قسمت هاي زير نيز استخدام و مشغول به كار شوند.:
- سازمان های بهزیستی
- تامین اجتماعی
- انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور
- شرکت های سهامی شیر و خدمات مهندسی جهاد سازندگی
- شيلات
- سازمان های بازرگانی چای کشور،
- سازمان غله
- مرکز توسعه صادرات
- وزارت کشاورزی و موسسات مهندسی زراعی
تفاوت رشته صنایع غذایی و مهندسی صنایع غذایی
در واقع نام کامل رشته صنایع غذایی، مهندسی علوم و صنایع غذایی است اما اگر به طور دقیقتری بخواهیم به تفاوت رشته صنایع غذایی و مهندسی صنایع غذایی نگاه کنیم میتوان گفت که مهندسی صنایع غذایی یکی از 4 گرایش ارشد صنایع غذایی است. در پست راهنمای انتخاب رشته ارشد صنایع غذایی به طورکامل این موضوع را بررسی کردیم.
درآمد رشته مهندسی صنایع غذایی در ایران
درمورد درآمد رشته مهندسی صنایع غذایی در ایران، باید در ابتدا بررسی کنیم که قرار است در کدام بخش مشغول شوید و به فعالیت بپردازید. برای مثال اگر شما در یک شرکت خصوصی تولید مواد غذایی مشغول به کار شوید که در حوزه صادرات هم فعالیت دارد و شما هم به خوبی مسلط به زبان انگلیسی باشید احتمالا در آمد خوبی را میتوانید کسب نمایید. در اینجا به این نکته اشاره کنم که که مسلط بودن بر یک زبان به ویژه زبان انگلیسی خیلی میتواند به شما در انتخاب یک شغل مناسب کمک کند چرا که تسلط بر زبان انگلیسی یک مهارت کاربردی به حساب می آید.
در اینجا می خواهیم میانگین درآمد رشته مهندسی صنایع غذایی را در سال 1401 بررسی کنیم. در یک کارخانه صنایع غذایی بسته به اینکه شما در کدام قسمت به فعالیت میپردازید، درآمد متغیر است. برای مثال برای افرادی که درجایگاه مسئول فنی فعالیت میکنند بسته به اینکه لیسانس باشند یا ارشد و دکتری، چه قدر سابقه کار داشته باشند و اینکه آیا مسئولیت های دیگری نظیر بخش کنترل کیفی، نظارت های بهداشتی و فعالیت در بخش واردات و صادرات داشته باشند یا خیر حقوق آنها متغیر خواهد بود.
در مورد مراکز دولتی هم میزان حقوق دریافتی مطابق با قوانین خواهد بود. همچنین شما به عنوان یک مهندس صنایع غذایی میتوانید سرممیز باشید به این معنی که استاندارد هایی که باید در یک کارخانه صنایع غذایی رعایت شود را نسبت به استانداردهای تعریف شده در سطح ملی و یا جهانی مقایسه کنید و به آن کارخانه امتیاز دهید و یا مواردی را به آنها متذکر شوید. میتوان گفت سرممیزی هم درآمد نسبتا خوبی دارد.
شاید در ادامه بد نباشد، نگاهی به درآمد رشته مهندسی صنایع غذایی در کشورهای خارجی نیز داشته باشیم. درآمد مشاغل مرتبط با صنایع غذایی در آمریکا (سالیانه) به صورت زیر است
- مدیر ایمنی غذا (director food safety): $91,700
- مدیر کنترل و کیفیت غذا(director quality food safety): $91,521
- دانشمند ارشد مواد غذايی(senior food scientist): $91,312
- مديريت علوم غذايی(food science manager): $83,822
به طور ميانگين درآمد رشته مهندسی صنایع غذایی در خارج از كشور 74,822$ است.
بازار کار مهندسی صنایع غذایی برای خانم ها
گاهی برخی از دوستان میپرسند که بازار کار مهندسی صنایع غذایی برای خانم ها چگونه است؟ آیا واقعا رشته صنایع غذایی برای خانم ها مناسب است؟ اما دلیل این پرسش چیست؟ از آنجایی که صنعت مهم ترین بخش این رشته است، اکثر افراد به شرایط کار در صنعت فکر میکنند. و این ذهنیت پیش می آید که شاید کار در صنعت برای خانم ها سخت باشد. اما امروزه وقتی شما به کارخانه های بزرگ و معروف صنایع غذایی هم که مراجعه کنید مشاهده میکنید که بخشی از پرسنل را خانم ها تشکیل میدهند.
یک مهندس صنایع غذایی خانم میتواند در بخش مدیریت تولید، کنترل کیفیت محصولات، بخش تحقیق و توسعه و …. فعالیت کند. اما همانطور که گفتیم صنعت تنها جایی نیست که یک فرد به عنوان یک مهندس صنایع غذایی فقط در آنجا فرصت شغلی داشته باشد. میتوان در بخش های کوچکتر مانند آزمایشگاه ها، شرکت های تولید و توزیع محصولات غذایی، پژوهشگاه ها و سازمان ها نیز به فعالیت پرداخت. بر اساس تجربه شاید بتوان برخی از تفاوت های بازار کار رشته صنایع غذایی را برای خانم ها و آقایان گفت.
برخی از صنایع بسیار بزرگ هستند و کار در آنها نیاز به انرژی زیادی دارد. احتمالا برای یک مهندس صنایع غذایی خانم، کار کردن در این صنایع سخت باشد. البته تعدادشان محدود است مانند صنایع تک محصوله مثل صنعت روغن و صنعت قند. اما از آنجایی که صنعت غذا دارای تنوع زیادی است بنابراین فرصت شغلی در صنعت برای خانم ها نیز فراهم است و همانطور که گفتم در بسیاری از بخش های مرتبط به صنعت غذا مخصوصا در بخش کنترل و کیفیت و آزمایشگاه ها، خانم ها مشغول به فعالیت هستند.
کارآفرینی در رشته صنایع غذایی
به طور کلی افراد در زمینه فعالیت و کار، یا اشتغال پذیرند یا کارآفرین . افرادی که اشتغال پذیرند معمولا به فعالیت در قسمت هایی که در بالا اشاره کردیم، میپردازند. اما افراد کارآفرین، سعی می کنند، ایده ای نو بسازند و بر روی ایده خود تمرکز کنند تا بتوانند آن را تبدیل به یک شغل ایده آل برای خود نمایند. اینکه شما بتوانید در رشته خود کارآفرین باشید کاملا به روحیه و شخصیتتان برمی گردد. اگر فردی کنجکاو هستید و مدام دوست دارید چیزهای جدیدی کشف کنید و زمانی که با چالش روبه رو میشوید، توانایی مبارزه با آن را دارید، احتمالا بیشتر تمایل به کارافرینی داشته باشید. اما سوال اینجاست که کارآفرینی در رشته صنایع غذایی به چه صورت است؟؟
صنعت غذا یکی از مهم ترین صنایع در جهان است. بدون شک کارآفرینی در صنایع غذایی و سرمایه گذاری در این صنعت مهم، بسیار ارزشمند است. اما چطور میتوانیم در صنایع غذایی، کارآفرین باشیم؟ احتمالا اولین چیزی که به ذهنمان میرسد تاسیس یک کارخانه صنایع غذایی است. اما بدون شک برای تاسیس یه کارخانه به سرمایه زیادی نیاز داریم. اما کارآفرینی در صنایع غذایی تنها به معنی تاسیس یک کارخانه بزرگ صنایع غذایی نیست. شما ممکن است دارای ایده ای نو باشید. ایده ای که در نهایت میتواند به کارآفرین منجر شود.
برای مثال ممکن است ایده ای داشته باید که منجر به تولید یک محصول جدید شود. اگر در همین راه بتوانید با افراد دیگر مشارکت و سرمایه گذاری کنید، حتی میتوانید در یک واحد کوچک، کار خود را شروع کنید. معمولا افرادی که روحیه کارآفرینی دارند، باید روحیه کار گروهی نیز داشته باشند. خیلی از اوقات برای کارآفرینی، مشارکت با افراد دیگر نیز لازم و ضروری است. برای کارآفرینی در رشته صنایع غذایی، نیازی نیست از همان ابتدا دست به کارهای بزرگ بزنید. شما میتوانید با تقویت دانش خود در این زمینه، آینده خوبی را با برای خود رقم بزنید. به قول ناپلئون هیل “اگر نمی توانید کارهای بزرگی انجام دهید، کارهای کوچک را به بهترین نحو انجام دهید”
سرفصل دروس رشته صنایع غذایی (کارشناسی)
در این قسمت،خوب است که نگاهی هم به سرفصل دروس رشته صنایع غذایی داشته باشیم. همانطور که در ویدئو هم اشاره کردم برای سنجش علاقه مندیتان نسبت به رشته صنایع غذایی، باید نگاهی هم به واحدهای درسی صنایع غذایی داشته باشید.
دروس پایه رشته صنایع غذایی
دروس پایه رشته صنایع غذایی شامل 12 واحد میباشد که در جدول زیر آمده است:
دروس تخصصی رشته صنایع غذایی
دروس تخصصی رشته صنایع غذایی، مهم ترین دروس دانشگاهی در این رشته هستند که شامل 28 واحد میباشد که در جداول زیر آمده است:
دروس تخصصی رشته صنایع غذایی
گرایش های ارشد صنایع غذایی
رشته مهندسی صنایع غذایی در مقطع کارشناسی ارشد شامل 4 گرایش به صورت زیر است:
شاید برایتان سوال شود که بهترین گرایش ارشد صنایع غذایی، کدام یک از این 4 گرایش است؟ در این مورد باید بگویم، اگر شما رتبه خوبی را در آزمون ارشد، کسب کرده اید و در انتخاب بین گرایش های ارشد صنایع غذایی، مردد هستید، ابتدا لازم است که بدانید، هر گرایش ارشد به کدام دروس میپردازد تا با توجه به واحدهای درسی ارائه شده در هر گرایش، علاقه خود را پیدا کنید. در این مورد پیشنهاد میکنم مقاله راهنمای انتخاب رشته ارشد صنایع غذایی را در سایت علم فود مطالعه کنید تا به طور کامل با گرایش های مقطع ارشد آشنا شوبد.
دانشگاه های صنایع غذایی در مقطع کارشناسی
رشته صنایع غذایی در خارج از کشور
خیلی از دوستان صنایع غذایی، تمایل دارند که برای مقاطع بالاتر در خارج از کشور تحصیل کنند. در اینجا لیستی از دانشگاه های صنایع غذایی در خارج از کشور را خدمتتون ارائه میدیم که البته یک مقاله کامل و جامع از دانشگاه ها و واحد های درسی آنها در مقاله بهترین دانشگاه های دنیا در رشته صنایع غذایی هست که میتونید مطالعه کنید. برای مطالعه این مقاله بر روی عکس زیر کلیک کنید:
رشته صنایع غذایی در خارج از کشور
- دانشگاه واخنگین هلند
- دانشگاه کالیفرنیا دیویس در آمریکا
- دانشگتاه کرنل آمریکا
- دانشگاه گنت بلژیک
- دانشگاه کی یو لون بلژیک
- دانشگاه هوفنهایم آلمان
- دانشگاه دوبلین ایرلند
- دانشگاه انستیتو فدرال زوریخ سوئیس
- انستیتو دانشگاه فردو آمریکا
رشته صنایع غذایی بدون کنکور هم میشه؟
شاید سوال دیگری که برای شما مطرح شود این باشد که آیا میتوان در رشته صنایع غذایی بدون کنکور تحصیل کنم؟ در مورد رشته صنایع غذایی بدون کنکور میتوانید ابتدا رشته صنایع غذایی در دانشگاه علمی کاربردی بخوانید و تا مقطع کاردانی تحصیل کنید. سپس در کارشناسی ناپیوسته تحصیل کنید. در مورد رشته صنایع غذایی بدون کنکور در مقاطع ارشد و دکتری نیز باید جزء استعداد درخشان باشید. به این معنی که معمولا 3 نفر اول هر گروه به عنوان مثال نفرات برتر گروه صنایع غذایی در یک دانشگاه میتوانند برای استعداد درخشان اقدام کنند و در همان دانشگاه دولتی یا در دانشگاه دیگر بدون کنکور ادامه تحصیل دهید.
رشته صنایع غذایی در دانشگاه علمی کاربردی
همانطور که در بالا اشاره کردیم، شما میتوانید رشته صنایع غذایی بدون کنکور در دانشگاه علمی کاربردی با تجه به سوابق تحصیلی تان تا دیپلم بخوانید. دروس صنایع غذایی در دانشگاه علمی کاربردی به صورت زیر است:
دروس پیش نیاز :
شیمی، زبان و فیزیک
دروس عمومی :
اندیشه اسلامی، زبان فارسی، زبان، اخلاق و تربیت اسلامی، تربیت بدنی، تنظیم خانواده
دروس پایه :
شیمی آلی، شیمی تجزیه و آزمایشگاه، شیمی فیزیک، ریاضی عمومی، آمار و احتمالات، بیوشیمی
دروس تخصصی :
- شیمی مواد غذایی
- اصول و کاربرد رایانه
- اصول و روش های نگهداری مواد غذایی
- تجزیه مواد غذایی
- تصفیه آب فاضلاب
- میکروبیولوژی مواد غذایی
- ویژگی های فیزیکی مواد غذایی
- سم شناسی و مسمومیت های غذایی
- تغذیه کاربردی
- اصول فرآیند مواد غذایی
- اثر فرآیند بر ارزش غذایی
- کنترل کیفیت مواد غذایی(۱) وکنترل کیفیت مواد غذایی(۲)
- ارزیابی حسی مواد غذایی
- استانداردها و قوانین مواد غذایی
- سیستمHACCP در صنایع غذایی
- روشهای سریع ارزیابی مواد غذایی
- کار آفرینی و پروژه
- زبان تخصصی
- اصول سرپرستی
- کارآموزی
نتیجه گیری
برای جمع بندی و جواب نهایی به این سوال که ایا رشته صنایع غذایی خوب است باید بگویم که اگر درحال حاضر در این رشته درحال تحصیل هستید، نگران آینده خود نباشید. شما میتوانید با تقویت دانش در زمینه رشته خودتان و همچنین کسب مهارت های مختلف مانند یادگیری زبان، داشتن دانش کامپیوتر و کار با نرم افزارهای کاربردی آینده خوبی را برای خود رقم بزنید. بسیار مهم است که به رشته خودتان علاقه داشته باشید و از نظر من رشته صنایع غذایی که با دنیایی از خوراکی ها در ارتباط است بسیار میتواند جالب و شیرین باشد.
دوست عزیز علم فودی شما میتونید علم فود رو در اینستاگرام هم دنبال کنید ( کلی مطالب مفید و کاربردی در زمینه صنایع غذایی) برای ورود به صفحه اینستاگرام علم فود، بر روی عکس زیر کلیک کنید:
اگر زبان انگلیسی شما خوب است میتوانید درمورد تاریخچه رشته صنایع غذایی، وضعیت کنونی آن و .. در سایت زیر مطالعه نمایید.
The food industry: history, evolution and current trends
برای دسترسی به تمام مقالات و دوره های تخصصی رشته صنایع غذایی میتونی عضو سایت علم فود بشی. برای ورود به سایت علم فود بر روی عکس زیر کلیک کنید:
این مقاله چقدر براتون مفید بود؟
از 1 تا 5 امتیاز دهید
میانگین رتبه 4.8 / 5. تعداد رای: 200
اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید