دوره تخصصی PRPs در صنایع غذایی منتشر شد

فناوری های جدید در صنعت غذا

فناوری های نوین در صنعت غذا (2)

فناوری های جدید در صنعت غذا چیست؟ سلام به شما دوست عزیز علم فودی. ممنونیم که علم فود رو برای آشنایی با فناوری های نوین در صنعت غذا انتخاب کردید. تا پایان این مطلب با علم فود همراه باشید.

 

فناوری های جدید در صنعت غذا

امروزه صنعت غذا در حال توسعه است. فناوری های نوینی به کمک این صنعت آماده اند تا شرایط تولید و کیفیت مود غذایی افزایش یابد و گاهی این تکنولوژی های جدید به فراوری ضایعات مواد غذایی و تولید مواد غذایی ارزشمند کمک میکنند. فناوری های جدید در صنعت غذا به بهینه سازی فرایندها در راستای بهبود کیفیت محصولات و ایمن سازی فراورده های غذایی مختلف اختصاص داده شده است. گاهی فناوری های نوین در صنعت غذا به اصلاحات ساختاری و عملکردی اجزا و فرمولاسیون مواد غذایی و بهتر شدن ویژگی های حسی و تغذیه ای مواد غذایی کمک میکند.

 

تکنولوژی تولید گوشت آزمایشگاهی

یکی از فناوری های نوین در صنعت غذا تولید گوشت آزمایشگاهی می باشد. گوشت رشد یافته در آزمایشگاه چگونه ساخته می شود؟ گوشت های آزمایشگاهی معمولاً با استخراج سلول ها از یک حیوان زنده شروع می شود. این روند فقط یک ناراحتی لحظه ای برای حیوان ایجاد می کند. سپس آن سلول ها در ترکیبی از مواد مغذی مختلف قرار می گیرند و در آنجا تکثیر می شوند و رگه های گوشت واقعی را ایجاد می کنند.

 

فناوری های جدید در صنعت غذا، تولید گوشت گیاهی

 

چه شرکت هایی گوشت آزمایشگاهی تولید می کنند؟

6 شرکت هستند که در تولید گوشت آزمایشگاهی در آزمایشگاه در سال 2021 پیشتاز هستند:

  • SuperMeat
  • Mosa Meat
  • ‍Aleph Farms
  • Shiok Meats
  • ‍Biftek
  • Micro Meat
  • MeaTech

آیا گوشت آزمایشگاهی، مزه همان گوشت واقعی را میدهد؟

گوشت‌های پرورش‌یافته تلخ‌تر از گوشت‌های سنتی هستند، زیرا مقادیر «به‌طور قابل‌توجهی کمتر» ایزولوسین، لوسین، فنیل آلانین، هیستیدین و لیزین دارند.

 

آیا گوشت های آزمایشگاهی سالم تر خواهند بود؟

جدای از تغذیه، گوشت پرورش‌یافته نسبت به گوشت‌های معمولی مزایای سلامتی زیادی دارد که باید به آن توجه داشت، به خصوص با توجه به همه‌گیری برخی از بیماری هایی با منشا حیوانی. از آنجایی که گوشت در شرایط کنترل شده و بدون آنتی بیوتیک رشد می کند، می تواند بیماری های ناشی از غذا و سایر بیماری های منتقل شده توسط حیوانات را به حداقل برساند.

 

تولید مواد غذایی فراسودمند

یکی دیگر از فناوری های نوین در صنعت غذا تولید مواد غذایی فراسودمند یا فانکشنال فود می باشد. اصطلاح فانکشنال فود چیست؟ در حالی که هنوز یک تعریف پذیرفته شده در سطح جهانی مورد توافق قرار نگرفته است، فانکشنال فود به طور گسترده به عنوان مواد غذایی مصرفی عمومی در نظر گرفته می شود که ممکن است به دنبال افزودن یک ماده مفید، یا حذف/جایگزینی یک ماده بی اثر یا مضر، مزایای سلامتی بیشتری را به همراه داشته باشد. مواد غذایی فراسودمند هم به طور طبیعی وجود دارند مانند میوه ها و سبزیجات و هم به صورت صنعتی قابل تولید هستند مانند تولید ماست پروبیوتیک و یا تولید شیر غنی شده با ویتامین ها.

 

فناوری های نوین در صنعت غذا، تولید مواد غذایی فراسودمند

 

تکنولوژی بسته بندی هوشمند

یکی دیگر از فناوری های نوین در صنعت غذا تکنولوژی بسته بندی هوشمند می باشد. بسته‌بندی هوشمند به بسته‌بندی اطلاق می‌شود که می‌تواند عملکرد «هوشمند» مانند ردیابی محصول، حس کردن کیفیت مواد غذایی بسته‌بندی شده (مانند استفاده از شناساگرهای pH و دما) را انجام دهد و آن را به کاربر (تولیدکننده یا مصرف‌کننده) منتقل کند. مواد بسته بندی هوشمند را میتوان به عنوان “مواد و اقلامی که بر وضعیت غذای بسته بندی شده یا محیط اطراف غذا نظارت می کنند” تعریف نمود. آن ها توانایی برقراری ارتباط با شرایط محصول بسته بندی شده را دارند، اما با محصول تعاملی ندارند.

 

تفاوت بسته بندی فعال با بسته بندی هوشمند چیست؟

بسته بندی فعال به ترکیب مواد افزودنی در سیستم های بسته بندی با هدف حفظ یا افزایش کیفیت و ماندگاری محصولات تازه سبزیجات یا دامی اطلاق می شود، در حالی که سیستم های بسته بندی هوشمند آنهایی هستند که بر وضعیت غذاهای بسته بندی شده نظارت می کنند تا اطلاعاتی در مورد کیفیت آن ارائه دهند.

 

فناوری های نوین در صنایع غذایی، تکنولوژی بسته بندی هوشمند

 

تکنولوژی تولید مواد غذایی شخصی سازی شده

NGX BodyFuel اولین ماده غذایی ژنتیکی شخصی سازی شده در جهان است. شما میتوانید با این تکنولوژی تغذیه خود را با تمام 30 ماده مغذی ضروری در مقادیر مورد نیاز برای دستیابی به حداکثر عملکرد کلی ذهن و بدن بهینه کنید.

 

فناوری های نوین در صنعت غذا، تولید مواد غذایی شخصی سازی شده

پرینترهای سه بعدی مواد غذایی

پرینترهای سه بعدی، یکی دیگر از فناوری های جدید در صنعت غذا هستند. صنایع غذایی این فناوری را در سال 2006- 2007زمانی که اولین چاپ غذا توسط پرفسور هود لیپستن در دانشگاه کورنل  انجام شد، پذیرفتند. در محدوده کوتاهی، محققان در سراسر جهان انواع غذاها را با استفاده از طیف وسیعی ازچاپگرهای سه بعدی موجود در بازار و یا چاپگرهای ساخته شده در خانه ها چاپ کردند.

فناوری های چاپ سه بعدی مختلفی وجود دارد که میتواند بر اساس نوع ماده غذایی استفاده شود. به عنوان مثال میتوان چاپگر جوهر افشان، چاپ براساس اکستروژن که مخصوص مواد نرم مثل پنیر و شکلات است و چاپ براساس فناوری لیزر را نام برد. با توجه به مدل های گفته شده، چاپ بر اساس اکستروژن بر پایه لایه نشانی مخلوط است که به دلیل ماهیت نیمه جامد مواد غذایی، برای چاپ سه بعدی آنها مناسبتر است(مریم سعیدی،1398).

 

فناوری های جدید در صنعت غذا، تکنولوژی پرینتر سه بعدی

امواج فراصوت در صنعت غذا

یکی دیگر از فناوری های جدید در صنعت غذا، استفاده از امواج اولتراسونیک در فراوری مواد غذایی است. امواج فراصوت به امواج صوتی و نوسان های مکانیکی مربوط میشود که از طریق جامدات، مایعات و یا گازها با فرکانس بالاتر  از حد شنوایی انسان منتشر میگردند. اگرچه این حد از فردی به فرد دیگر میتواند متفاوت باشد، اما محدوده فرکانس امواج فراصوت در فرکانس بیش از 20 کیلوهرتز است.

فناوری های جدید در صنعت غذا، اولتراسونیک در صنایع غذایی

دوره آموزشی متخصص آزمایشگاه مواد غذایی

مجموعه علم فود با همکاری یکی از آزمایشگاه های همکار غذا و دارو و سازمان دامپزشکی، دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی و آزمایشگاه شیمی مواد غذایی را به صورت کاملا عملی و تحلیلی تهیه کرده است. در این دوره آزمایش های مهم شیمی مواد غذایی از جمله جدول تغذیه ای مواد غذایی که جزء آزمایشات مهم هستند به صورت کاملا عملی آموزش داده شده است.

از مواردی که در دوره عملی آزمایشگاه شیمی آموزش داده شده میتوان به اندازه گیری پروتئین، چربی، قند، نمک، اسیدیته، خاکستر، دانسیته، رطوبت و آزمایشات مهم دیگر مانند اندازه گیری نشاسته در فراورده های گوشتی و اندازه گیری اسیدیته، پراکسید استخراجی روغن و اندازه گیری فیبر خام در مواد غذایی، اندازه گیری کلسیم در مواد غذایی و غیره اشاره کرد.

همچنین در دوره آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی سعی شده چالش های احتمالی در آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی بررسی و راه حل هایی برای آن ارائه گردد. نحوه رقت سازی، ساخت محیط کشت، بررسی استاندارد، نحوه افزودن مکمل ها و نحوه کشت و شمارش میکروارگانیسم های مهم و مشترک بین مواد غذایی در این دوره آموزش داده شده است. برای آشنایی با این دوره ها بر روی ثبت نام و شروع یادگیری دوره های شیمی و میکروب کلیک کنید (با امکان دریافت گواهینامه مورد تایید سازمان غذا و دارو با مجموعا ۲۰ امتیاز).

دوره های تخصصی آزمایشگاه مواد غذایی

دوره آزمایشگاه شیمی مواد غذایی

آموزش صفر تا صد آزمایشگاه شیمی مواد غذایی به صورت عملی در سایت علم فود به همراه گواهینامه معتبر آموزشی

دوره آزمایشگاه میکروبی مواد غذایی

دوره تخصصی آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی به همراه آموزش اصول تخصصی کار در آزمایشگاه مواد غذایی

بعد از گذراندن این دوره به آزمایشات مهم و اصلی که بین اکثر مواد غذایی مشترک است، مسلط میشوید. گواهینامه این دوره معتبر هست و برای استخدام شدن در جایگاه مسئول فنی و یا مسئول کنترل کیفیت میتونید مدرک این دوره رو به سازمان غذا و دارو ارائه بدید. همچنین این دوره برای افرادی که تمایل به یادگیری آزمایشات و یا گذراندن کارآموزی دارند بسیار مناسب است. گواهینامه این دوره دارای اعتبار و قابل ترجمه برای مهاجرت به خارج از کشور است.

 

آدرس سایت علم فود :

elmfood.com

 

این مقاله چقدر براتون مفید بود؟

از 1 تا 5 امتیاز دهید

میانگین رتبه 4.7 / 5. تعداد رای: 23

اولین نفری باشید که نظرتون رو ثبت میکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علم فود در شبکه های اجتماعی

  • مطالب تخصصی در حوزه صنایع غذایی
  • آموزش های عملی آزمایشـات مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش مسئولین فنی صنایع غذایی و آرایشی و بهداشتی
  • آموزش کنکـــــور ارشد صنــــــایع غذایی (با رتبه های برتر در دو سال اخیر)